Chile, Argentina och Brasilien

Slide 1
RUNDTURSRESA GENOM

Chile, Argentina & Brasilien

Slide 2
SANTIAGO DE CHILE
Chile, Argentina & Brasilien
Slide 3
Buenos Aires
Chile, Argentina & Brasilien
Slide 4
Iguassufallen
Chile, Argentina & Brasilien
Slide 5
MENDOSA
Chile, Argentina & Brasilien
PriceRed

pris

56 875 kr med del i dubbelrum

Tillägg enkelrum

7 900 kr

gruppstorlek

4 - 8 personer

DurationRed

reslängd

15 dagar

CalenderRed

Avresedatum

1/11 2023

avreseorter

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Din guide på resan

Cristian Thorsöe

Följ med på en härlig rundresa till Chile, Argentina och Brasilien. Resan är mycket innehållsrik med besök i de båda huvudstäderna Santiago och Buenos Aires. Vi gör en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza samt ser de mäktiga Iguazú-fallen. I Chile väljer vi att bo tre av nätterna i Viña del Mar vid kusten och en natt i Santiago. Vi kommer även att åka till Samborombon där vi besöker estancian där Evert Taube skrev flera av sina sånger och där vi kanske träffar Carmencitas barnbarnsbarn.

Detta ingår
Flyg t/r till Sydamerika med Air France/KLM eller LATAM. Anslutning från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Inrikesflyg i Argentina och Brasilien. Svensk färdledning i Sydamerika. Utflykter och transporter enligt program ovan. Frukost samtliga dagar. Sju luncher och en middag ingår. Välkomstdrink ingår. Boende med del i dubbelrum. Samtliga flygskatter ingår.

Dagsprogram

Dag 1 Sverige – Santiago Vi flyger på kvällen från Sverige med Air France med anslutningar från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.

Dag 2 Viña del Mar Ankomst till Santiago på morgonen och vi åker vidare till kusten och Viña del Mar. Eftermiddagen är fri för att ta igen sig efter flygresan, eller vandra runt och börja upptäcka Viña del Mar som är den mest populära semesterorten i Chile. För ca 100 år sedan var det en stor vingård som ägdes av en av Chiles mest framstående familjer. Idag är det en elegant sommarstad med fina hotell och mängder av vackra trädgårdar. Det är inte för inte som Viña del Mar kallas för “The Garden City”. På kvällen möts vi över en välkomstdrink på en trevlig restaurang. Vi bor tre nätter på Hotel Ankara som ligger på huvudgatan mitt i Viña del Mar.

Dag 3 Valparaiso På förmiddagen intressant stadsrundtur i Valparaíso som är med på Unescos världsarvslista. Den övre delen består av 40 kullar och är mycket vacker med färgglada trähus och vindlande gator. Här är det fortfarande ascensores, bergbanor, som gäller som länk mellan den övre och nedre delen av staden. På eftermiddagen finns möjligt att på egen hand utforska Viña del Mar och ta ett dopp i Stilla Havet. Lunch ingår.

Dag 4 Viña del Mar Vi åker på en utflykt till nationalskalden Pablo Nerudas märkliga hem Casa Isla Negra som ligger vid kusten i Isla Negra. Huset är idag ett museum och är underbart vackert beläget. Pablo Neruda var författare, poet och politiker och fick 1971 nobelpriset i litteratur. Därefter äter vi lunch på en traditionell restaurang. På eftermiddagen vingårdsbesök på en av de berömda chilenska vingårdarna i Casablancadalen. Lunch ingår.

Dag 5 Santiago Vi åker till huvudstaden Santiago där vi gör en stadsrundtur och får bland annat se kyrkor och koloniala byggnader samt det berömda presidentpalatset där kuppen mot Allende ägde rum 1973. Lunch ingår. I Santiago bor vi i det trevliga området Providencia på Hotel Torremayor Providencia.

Dag 6 Anderna Idag lämnar vi Santiago och Chile för att ta oss till Argentina. Vi åker en oförglömligt vacker resa österut med buss över Anderna till Mendoza. Naturen är mycket omväxlande. Vi börjar med att åka genom ökenartad stäpp som då och då varvas med välmående jordbruksbygd. Vi åker uppför Anderna och strax innan gränsen till Argentina når vi Portillo som är en känd skidort. Nu är vi cirka 3 000 meter över havet. Efter ett tag kan vi se Aconcagua med sin vita topp. Det är Amerikas högsta topp med sina 6 960 meter över havet. Vi följer Mendozafloden och anländer till staden efter en dagstur med fantastiska vyer. Vi bor på Hotel Aconcagua.

Dag 7 Mendoza Mendoza är känt för sina goda viner och att vara där utan att besöka en vingård är näst intill omöjligt. Mendoza är idealiskt för odling av druvor, framför allt är där ett gynnsamt klimat samt en god jordmån. Men man har också satsat på avancerad teknologi samt konstbevattning. Detta har medfört att Mendoza idag har mycket gott rykte som vinproducent. Idag gör vi en utflykt till Mendozas vindistrikt där vi äter en fantastisk sexrätters lunch på vingården Bodega Ruca Malen med lokalproducerat vin av hög klass till varje rätt. Lunchen ingår.

Dag 8 Buenos Aires Efter frukost tar vi oss till flygplatsen för att flyga till Buenos Aires. Vid ankomst har vi transfer till vårt hotell. Eftermiddagen är sedan fri för egen tid. Vi bor centralt vid obelisken nära till gågator, shopping och sevärdheter. Vi bor fyra nätter på Hotel Scala.

Dag 9 Buenos Aires På förmiddagen gör vi en stadsrundtur i Buenos Aires. Vi åker bland annat på paradgatan Avenida 9 Julio som sägs vara världens bredaste gata med 20 filer. Vi får se vackra koloniala byggnader, vissa av dem palatsliknande som till exempel regeringsbyggnaden Casa Rosada. Stadsdelen La Boca är mycket speciell med alla sina färgglada hus och den gamla hamnen är värt ett besök. Givetvis besöker vi den kända och speciella kyrkogården i La Recoleta med bl a Evita Perons grav. Eftermiddagen på egen hand.

Dag 10 Buenos Aires Dagen är fri för egna utflykter, till exempel till Uruguay eller Tigerdeltat eller varför inte ta taxi till La Boca och njuta av tangon och folklivet. För fotbollsintresserade rekommenderas ett besök på Boca Juniors museum och arena. Både arenan och laget är i blågula färger, efter ett svenskt fartyg som kom uppför Rio de la Plata. Vi möts igen på kvällen för att njuta av en tangoshow. Middag ingår.

Dag 11 Pampas Efter frukost åker vi ut på den vidsträckta slätten Pampas för en dag i Evert Taubes anda och fotspår. Vi besöker Samborombon och estancian där Evert i sin ungdom tillbringade mycket tid och vi kanske även träffar Carmencitas barnbarns barn. Vi bjuds på en familjär argentinsk s k Asado, som är barbeque-lunch på argentinskt vis. Vi träffar gauchos, den argentinske cowboyen. Lunch ingår.

Dag 12 Iguazú-fallen På morgonen blir vi körda till flygplatsen för att flyga till Iguazú-fallen. Dessa mäktiga vattenfall består av 275 olika fall och delas av Argentina och Brasilien. Det största fallet, Garganta del Diablo, är över 80 meter. Det här är en av Sydamerikas allra största turistattrakationer. På eftermiddagen besöker vi fallen från den argentinska sidan där man har chans att komma riktigt nära. Efter att vi sett fallen åker vi till vårt hotell som ligger på den brasilianska sidan. Lunch ingår. Hotel San Martin.

Dag 13 Iguazú-fallen Efter frukost skall vi idag besöka fallen från den brasilianska sidan. Här ser vi fallen från en annan vinkel och får en helhetssyn av dem. Eftermiddagen på egen hand. Möjlighet till extra utflykter såsom fågelparken, Paraguay, Itaipu vattenkraftverk eller sydamerikansk musikshow. Lunch ingår.

Dag 14 Foz do Iguacu Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen börjar resan hem igen. Planet går via Sao Paulo eller Rio de Janeiro och sedan vidare till Paris, Amsterdam, London eller Frankfurt.

Dag 15 Sverige Byte i Paris, Amsterdam, London eller Frankfurt och sedan vidare hem till Sverige.

Alternativ

Rum med havsutsikt mot extrakostnad-

Resan går att förlänga på egen hand med fyra nätter i Rio de Janeiro på Hotel Astoria Palace. Det finns många andra kombinationsmöjligheter.

Diskutera gärna önskemål med våra reserådgivare.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.