Chat with us, powered by LiveChat

Chile, Argentina och Brasilien

Slide 1
RUNDTURSRESA GENOM

Chile, Argentina & Brasilien

Slide 2
SANTIAGO DE CHILE
Chile, Argentina & Brasilien
Slide 3
Buenos Aires
Chile, Argentina & Brasilien
Slide 4
Iguassufallen
Chile, Argentina & Brasilien
Slide 5
MENDOSA
Chile, Argentina & Brasilien
PriceRed

pris

Från 50 800 kr med boende i dubbelrum

DurationRed

Reslängd

14 dagar

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Följ med på en härlig skräddarsydd resa till Chile, Argentina och Brasilien. Resan är mycket innehållsrik med besök i de båda huvudstäderna Santiago och Buenos Aires. Vi gör en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza samt ser de mäktiga Iguazú-fallen. I Chile väljer vi att bo två av nätterna i Viña del Mar vid kusten och två nätter i Santiago.

Detta ingår
Flyg t/r till Sydamerika med Air France/KLM eller LATAM. Anslutning från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Inrikesflyg i Argentina och Brasilien. Utflykter och transporter enligt program ovan. Frukost samtliga dagar. Luncher och en middag enligt program. Boende med del i dubbelrum. Samtliga flygskatter ingår.

Dagsprogram

Dag 1 Sverige – Santiago Vi flyger på kvällen från Sverige med Air France eller Latam med anslutningar från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.

Dag 2 Viña del Mar Ankomst till Santiago på morgonen och vi åker vidare till kusten och Viña del Mar. Eftermiddagen är fri för att ta igen sig efter flygresan, eller vandra runt och börja upptäcka Viña del Mar som är den mest populära semesterorten i Chile. För ca 100 år sedan var det en stor vingård som ägdes av en av Chiles mest framstående familjer. Idag är det en elegant sommarstad med fina hotell och mängder av vackra trädgårdar. Det är inte för inte som Viña del Mar kallas för “The Garden City”. Vi bor två nätter på Hotel Pullman San Martin som ligger på huvudgatan mitt i Viña del Mar. Det går att få rum med havsutsikt i Vina del Mar mot extrakostnad

Dag 3 Valparaiso På förmiddagen intressant stadsrundtur i Valparaíso som är med på Unescos världsarvslista. Den övre delen består av 40 kullar och är mycket vacker med färgglada trähus och vindlande gator. Här är det fortfarande ascensores, bergbanor, som gäller som länk mellan den övre och nedre delen av staden. På eftermiddagen finns möjligt att på egen hand utforska Viña del Mar och ta ett dopp i Stilla Havet.

Dag 4 Viña del Mar Vi åker på en utflykt till nationalskalden Pablo Nerudas märkliga hem Casa Isla Negra som ligger vid kusten i Isla Negra. Huset är idag ett museum och är underbart vackert beläget. Pablo Neruda var författare, poet och politiker och fick 1971 nobelpriset i litteratur.
Efter besöket fortsätter vi till huvudstaden Santiago. Vi bor två nätter på Hotel Pullman Santiago Vitacura. Frukost ingår.

Dag 5 Santiago Vi gör en stadsrundtur i huvudstaden Santiago och får bland annat se kyrkor och koloniala byggnader samt det berömda presidentpalatset där kuppen mot Allende ägde rum 1973.  Eftermiddagen ledig.

Dag 6 Anderna Idag lämnar vi Santiago och Chile för att ta oss till Argentina. Vi åker en oförglömligt vacker resa österut med buss över Anderna till Mendoza. Naturen är mycket omväxlande. Vi börjar med att åka genom ökenartad stäpp som då och då varvas med välmående jordbruksbygd. Vi åker uppför Anderna och strax innan gränsen till Argentina når vi Portillo som är en känd skidort. Nu är vi cirka 3 000 meter över havet. Efter ett tag kan vi se Aconcagua med sin vita topp. Det är Amerikas högsta topp med sina 6 960 meter över havet. Vi följer Mendozafloden och anländer till staden efter en dagstur med fantastiska vyer. Vi bor två nätter på Hotel Huentala.

Dag 7 Mendoza Mendoza är känt för sina goda viner och att vara där utan att besöka en vingård är näst intill omöjligt. Mendoza är idealiskt för odling av druvor, framför allt är där ett gynnsamt klimat samt en god jordmån. Men man har också satsat på avancerad teknologi samt konstbevattning. Detta har medfört att Mendoza idag har mycket gott rykte som vinproducent. Idag gör vi en utflykt till Mendozas vindistrikt där vi äter en fantastisk lunch på en lokal vingård med lokalproducerat vin av hög klass till varje rätt. Lunchen ingår.

Dag 8 Buenos Aires Efter frukost tar vi oss till flygplatsen för att flyga till Buenos Aires. Vid ankomst har vi transfer till vårt hotell. Eftermiddagen är sedan fri för egen tid. Vi bor tre nätter på Hotel Anselmo Boutique Hotel vid Plaza Dorrego i San Telmo.

Dag 9 Buenos Aires På förmiddagen gör vi en stadsrundtur i Buenos Aires. Vi åker bland annat på paradgatan Avenida 9 Julio som sägs vara världens bredaste gata med 20 filer. Vi får se vackra koloniala byggnader, vissa av dem palatsliknande som till exempel regeringsbyggnaden Casa Rosada. Stadsdelen La Boca är mycket speciell med alla sina färgglada hus och den gamla hamnen är värt ett besök. Givetvis besöker vi den kända och speciella kyrkogården i La Recoleta med bl a Evita Perons grav. Eftermiddagen på egen hand.

Dag 10 Buenos Aires Dagen är fri för egna utflykter, till exempel till Uruguay, Pampas eller Tigerdeltat. Eller varför inte ta taxi till La Boca och njuta av tangon och folklivet. För fotbollsintresserade rekommenderas ett besök på Boca Juniors museum och arena. Både arenan och laget är i blågula färger, efter ett svenskt fartyg som kom uppför Rio de la Plata. På kvällen tangoshow. Middag ingår.

Dag 11 Iguazú-fallen På morgonen blir vi körda till flygplatsen för att flyga till Iguazú-fallen. Dessa mäktiga vattenfall består av 275 olika fall och delas av Argentina och Brasilien. Det största fallet, Garganta del Diablo, är över 80 meter. Det här är en av Sydamerikas allra största turistattraktioner. På eftermiddagen besöker vi fallen från den argentinska sidan där man har chans att komma riktigt nära. Efter att vi sett fallen åker vi till vårt hotell som ligger på den brasilianska sidan.  Vi bor två nätter på  Hotel Vivaz Cataratas.

Dag 12 Iguazú-fallen Efter frukost skall vi idag besöka fallen från den brasilianska sidan. Här ser vi fallen från en annan vinkel och får en helhetssyn av dem. Eftermiddagen på egen hand. Möjlighet till extra utflykter såsom fågelparken, Paraguay, Itaipu vattenkraftverk eller sydamerikansk musikshow.

Dag 13 Foz do Iguacu Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen börjar resan hem igen. Planet går via Sao Paulo eller Rio de Janeiro och sedan vidare till Paris, Amsterdam, London eller Frankfurt.

Dag 14 Sverige Byte i Paris, Amsterdam, London eller Frankfurt och sedan vidare hem till Sverige.

Alternativ

Resan går att förlänga på egen hand med fyra nätter i Rio de Janeiro på Hotel Astoria Palace.
Pris 8900 kr per person i dubbelrum (detta pris gäller vid flyg med Latam)
Dag 1 Privat transfer till hotellet i Rio
Fyra nätter på Hotel Astoria Palace på Copacabana med havsutsikt. Frukost ingår.
Dag 2 Privat utflykt till Kristusstatyn
Dag 3 Privat utflykt till Sockertoppen
Dag 4 Favelatur i liten grupp
Dag 5 Privat transfer till flygplatsen för hemresa

Det finns många andra kombinationsmöjligheter t.ex Ilha Grande.

I Chile har vi valt att inleda med två nätter i Vina del Mar och därefter två i Santiago. Det går precis lika bra att börja i Santiago och avsluta i Vina del Mar.  Det går även att lägga alla nätterna i antingen Vina del Mar eller Santiago och därifrån göra samma utflykter. Det går även att lägga till utflykter till vingårdar i både Casablancadalen och Aconcaguadalen Chile.
Diskutera gärna Era önskemål med våra reserådgivare.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.