Chat with us, powered by LiveChat

Centralamerika Runt med Guatemala, Honduras, El Salvador och Belize

Upplev det bästa i fyra av Centralamerikas länder på en skräddarsydd rundresa till Guatemala, El Salvador, Honduras och Belize,. Besök färggranna indianmarknader, historiska mayastäder som Tikal och avsluta med avkoppling på Belize stränder.
Slide 1
Tikal

Centralamerika Runt

Slide 2
antigua
Centralamerika Runt
Slide 3
Chichicastenango
Centralamerika Runt
Slide 4
San Felipe Rio dulce
Centralamerika Runt
Slide 5
Copán
Centralamerika Runt
Slide 6
Lago atitlan
Centralamerika Runt
Slide 6
Guatemala
Centralamerika Runt
Slide 6
Guatemala
Centralamerika Runt
Slide 6
El Salvador
Centralamerika Runt
PriceRed

pris

Från 59 800 kr

DurationRed

Reslängd

16 dagar

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Se det bästa i fyra av länderna i Centralamerika på en skräddarsydd rundresa. Resan innehåller med Guatemala med charmiga staden Antigua, indianmarknader, vackra mayatempel som Tikal mitt inne i djungeln. Dessutom den karibiska kusten i Livingstone i Guatemala. Vi besöker även Copán i Honduras, El Salvador samt avslutar i Belize med möjlighet till avkoppling, bad och fantastisk snorkling.

Pris
Lågsäsong från 59.800 kr per person i dubbelrum vid resa två personer. I priset ingår alla transporter, boende i dubbelrum med 14 frukostar samt två luncher. Lokala avgifter 5 usd per gränsövergång ingår ej och betalas kontant på plats

Reseinformation
Flygresa med KLM via Panama City på utresan och Atlanta på hemresan.

Dagsprogram

Dag 1
Vi flyger på morgonen via Amsterdam och Panama City till Guatemala City. Ankomst sent på kvällen och transfer till hotellet. Boende en natt på Hotel BW Stofella.

Dag 2
Vi åker till sjön Lago Atitlan där vi bor två nätter Hotel Villa Santa Catarina strax utanför Panajachel. Passa på att njuta av de vackra vyerna med sjön och tre vulkaner i bakgrunden. Utflykt med båt på sjön till två pittoreska indianbyar. Lago Atitlan ansågs av författaren Aldous Huxley vara den vackraste sjön i världen och sjön jämfördes med Dalarnas Siljan av Evert Taube. Vi besöker indianbyn Santiago Atitlán med sin berömda gudom Maximón. På kvällen möjlighet ta del av det trevliga kvällslivet i Panajachel.

Dag 3
Utflykt till Chichicastenango. Det är en vacker resa. Chichicastenango är känt för sin traditionella marknader på torsdagar och söndagar. Indianerna i sin färggranna kläder säljer allt från frukt och grönsaker till vackra textilier och blommor. Vi besöker även den färggranna kyrkogården. Efter den intressanta marknaden så återvänder vi till Atitlán på eftermiddagen.

Dag 4
Idag färdas vi genom Guatemalas högland och lämnar sjön Atitlán och  färdas mot Sololá och vidare till Tecpán. Här kommer vi att besöka den arkeologiska platsen Iximché som var forntida huvudstad i Maya Cakchiquel och det var på denna plats som  den spanske erövraren Pedro de Alvarado grundade Guatemalas första huvudstad 1524. Därefter fortsätter vi till den charmiga  staden Antigua, där vi bor två nätter på Hotel Villa Colonial.

Dag 5
Stadsrundtur till fots i Antigua med en en blandning av vackra koloniala byggnader, monument och kyrkor samt färggranna indianmarknader som sprudlar av liv. På eftermiddagen besöker vi en närliggande kaffefarm.

Dag 6
Idag åker vi till El Salvador.
På morgonen åker vi från Antigua och korsar gränsen till El Salvador. Vi beger oss till den arkeologiska platsen Joya de Cerén, som rymmer landets viktigaste arkeologiska lämningar. Man tror att denna Mayaby var bebodd under en kort tid, bara cirka ett århundrade fram till utbrottet av vulkanen Laguna Caldera. Utbrottet för över 14 år sedan förstörde och bevarade resterna av byn och täckte den med mer än 10 fot vulkanisk aska. Denna plats anses vara “Pompey of the Americas” och förklarades av UNESCO som “världsarv. Vi kommer också att besöka den arkeologiska platsen San Andrés innan vi fortsätter till San Salvador. Vi bor två nätter på Hotel Villa Terra.

Dag 7
Vi besöker Suchitoto  och gör en båtresa på Suchitlán. Befolkningen i regionen som omger Suchitoto är från förcolumbianskt ursprung och tillhör nahua gruppen. Suchitoto var platsen där de spanska conquistadorerna grundade Villa de San Salvador 1528 av Diego de Alvarado i dalen la Bermuda. Vi gör en stadsvandring i staden och besöker Plaza Central och  Centenaria där kyrkan Santa Lucía ligger. Efteråt gör vi en vacker båttur på sjön Suchitlán som betyder “plats för blommor”. Denna sjö bildades på grund av uppdämningen av Cerrón Grande vattenkraftverk.

Dag 8
Tidigt på morgonen åker vi till Honduras och till den pittoreska staden Copán med dess berömda mayatempel. Copán är en av de mest imponerande arkeologiska platserna i Mayavärlden och förklarades som “världsarv” av UNESCO. Copán har en sofistikerad arkitektonisk stil och en unik konst för stenhuggning. Vi besöker de viktigaste torgen och monumenten och bor en natt på Hotel Plaza Copan.

Dag 9
Vi åker tillbaka till Guatemala och besöker Quiriguá, en unik arkeologisk plats omgiven av den största bananplantagen i Centralamerika. Quiriguá förklarades av UNESCO som “Mänsklighetens kulturarv” och är känt för att ha Mayavärldens högsta stenhuggna stela. Efter besöket fortsätter du till Puerto Barrios, där vi tar en båttur till Garífunastaden Livingston, som ligger där Río Dulce möter Karibiska havet. Livingston är den enda staden i Guatemala där den afrikanska karibiska kulturen har överlevt med alla sina traditioner sedan de första nybyggarna kom i slutet av 1400-talet. Idag är det en fridfull, färgstark och avslappnad stad. Vi bor en natt på Hotell Villa Caribe.

Dag 10
Morgonavgång med båt till Río Dulce med frodig tropiska skog och hundratals fåglar. På avstånd ser vi fortet San Felipe. I början av 1600-talet blomstrade den kommersiella verksamheten mellan Guatemala och Spanien i området och fästningen byggdes för att skydda varorna från de brittiska piraterna i Mexikanska golfen. Därefter fortsätter vi med bill till Petén och bor tre nätter i Flores på Hotel Maya Internacional.

Dag 11
På morgonen utflykt till den arkeologiska platsen Yaxhá (“Turkost vatten”), som anses vara en viktig medborgerlig och ceremoniell Mayaplats. Yaxhá ligger på en kulle med utsikt över de vackra sjöarna Laguna de Yaxhá och Laguna Sacnab. Epigrafiska bevis försäkrar att det hade en viktig relation med Tikal, som en “satellit” av Tikal under den klassiska perioden (300-950 e.Kr.). Yaxhá är den enda platsen i Petén, förutom Tikal, som har ett “tvillingpyramidkomplex”. Lunch ingår.

Dag 12
Dags för resans höjdpunkt. Heldagsutflykt till mayatemplet Tikal som kanske är det vackraste av alla mayatempel. Tikal var huvudstaden i Mayariket på sjuhundratalet och vi får lära oss om mayakulturens mystik och historia. Den majestätiska staden Tikal anses att vara en största och mest monumentala av alla platser som upptäckts i mayavärlden. Den ligger mitt inne i den tropiska skogen med häckningsplatser för hundratals exotiska fåglar och ett stort utbud av vilda djur.

Dag 13
Idag fortsätter vi med bil till Belize City och åker “vattentaxi” ut till San Pedro (Ambergris Caye). Eftermiddagen är ledig. Vi bor två nätter på Hotel Sunbreeze.

Dag 14
Dagen på egen hand på San Pedro. Vi rekommenderar snorkelutflykter som enkelt bokas på plats.

Dag 15
Transfer till den lilla flygplatsen i San Pedro och tio minuters flygresa till Belize City. Flyg via Atlanta till Amsterdam.

Dag 16
Byte i Amsterdam och vidare till Sverige

Alternativ

Lägg gärna till några fler nätter i Belize med bad och avkoppling. Resan kan förlängas och kombineras med andra resmål och länder efter önskemål.
För historiskt intresserade går det att fortsätta antingen med flyg till Cancun för att se Chichen Itzá eller landvägen till Palenque i Mexiko.
Eller varför inte lägga till en vecka och inleda med Panama, Costa Rica och Nicaragua – då blir det en komplett  resa med samtliga länder i Centralamerika.