Chat with us, powered by LiveChat

Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro

Ett skräddarsytt reseförslag där du kombinerar sevärdheterna i Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro. En fantastisk drömresa med stor variation.
Slide 1
rio de janeiro

Buenos Aires, Iguassu & Rio

Slide 2
buenos aires
Buenos Aires, Iguassu & Rio
Slide 3
Iguassu
Buenos Aires, Iguassu & Rio
Slide 4
buenos aires
Buenos Aires, Iguassu & Rio
Slide 5
rio de janeiro
Buenos Aires, Iguassu & Rio
Slide 6
buenos aires
Buenos Aires, Iguassu & Rio
PriceRed

pris

Från 37 700 kr

DurationRed

Reslängd

Enligt dina önskemål

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Resan inleds med fyra dagar i Argentinas och tangons huvudstad Buenos Aires. Där gör du en innehållsrik stadsrundtur och får en överblick över Buenos Aires där du bland annat kan se obelisken, det rosa presidentpalatset, tangokvarteren i stadsdelen La Boca och kanske världens mest spännande kyrkogård i stadsdelen Recoleta med gravar större än hus. Den mest kända graven som alla besöker tillhör Evita Peron.

Det finns mycket att se och göra i Buenos Aires. Vi rekommenderar utflykt till Pampas, eller en tangoshow med middag. Besök gärna operahuset Teatro Colon som anses vara ett av världens bästa operahus med fantastisk akustik.

En heldagsutflykt till Colonia de Sacramento i Uruguay innebär en resa med katamaran över världens bredaste flod Rio de la Plata.

Efter några händelserika dagar i Buenos Aires fortsätter resan med inrikesflyg i Argentina till Iguazúfallen, som har utsetts till ett av världens sju naturunderverk. Där får du se de mäktiga fallen som är 2 700 meter breda och innehåller 275 vattenfall. Missa inte att gå ut till djävulens strupe på den argentinska sidan där man står precis ovanför det åttio meter höga fallet.

Resan avslutas med fyra nätter i vackra Rio de Janeiro.

Det finns många sevärdheter att besöka i Rio.
Utflykt till Kristusstatyn som är ett av världens sju underverk är ett måste och ingår. Utsikten är bedårande från det över sjuhundrameter höga berget. Givetvis bor du på Copacabana.

Utöver utfärder så finns det mycket att se och göra i Rio.
Du måste naturligtvis ta ett dopp och uppleva strandlivet. Speciellt söndagar är det alltid mycket folk på stranden året om.
Staden är känd för sina köttrestauranger
Sockertoppen med två linbanefärder är ett klassiskt besök
Favelatur och besök på Hippemarknaden
För de som är intresserade av museum finns nybyggda och vackra ”morgondagens museum”, lika vackra ”samtida konstmuseumet i Niteroi” som är byggt som ett flygande tefat.

Prisindikation för resan:
Pris från 37 700 kr per person vid resa för två personer i dubbelrum. Priset varierar beroende på säsong.

I priset ingår:
Flyg t o r lågsäsong med Air France/KLM,
Två inrikes flygsträckor med Aerolineas Argentinas och Latam.
Samtliga flygskatter ingår.
6 transfers.
Boende fyra nätter centralt i Buenos Aires på Hotel Carles.
Boende två nätter på Hotel Vivaz Cataratas på den brasilianska sidan vid Iguazú-fallen samt fyra nätter på Hotel Astoria Palace på Copacabana.
Frukost ingår på hotellen.
Följande utflykter ingår: Stadsrundtur i Buenos Aires, Utflykt till Iguazú-fallens argentinska sida samt utflykt till Kristusstatyn ingår.

Dagsprogram

Dag 1
Avresa från Sverige. Flygresa på kvällen från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn med KLM eller Air France eller Latam. Efter byte i Amsterdam eller Paris eller London fortsätter vi till Buenos Aires.

Dag 2
Ankomst till Buenos Aires tidigt på morgonen. Boende fyra nätter på Hotel Anselmo Boutiquehotell, som ligger vid Plaza Dorrego i San Telmo.

Dag 3
På förmiddagen stadsrundtur i Buenos Aires. där vi får en överblick över Buenos Aires och ser bl a obelisken, det rosa presidentpalatset, tangokvarteren i stadsdelen La Boca och kanske världens mest spännande kyrkogård i stadsdelen Recoleta med gravar större än hus. Evita Peron ligger begravd i familjen Duartes familjegrav.

Dag 4
Dagen fri för egna aktiviteter i Buenos Aires. Vi rekommenderar utflykter till Vi rekommenderar utflykt till Pampas med möjlighet att rida, åka häst och vagn samt äta argentinsk Asado, d v s BBQ, Tangoshow med middag t ex på Esquina Carlos Gardel. Besök gärna operahuset Teatro Colon som anses vara ett av världens bästa operahus med fantastisk akustik. En heldagsutflykt till Colonia de Sacramento i Uruguay innebär en resa med katamaran över världens bredaste flod Rio de la Plata.

Dag 5
Dagen fri för egna aktiviteter i Buenos Aires. Vi rekommenderar besöka den stadsdelen Palermo eller vandra omkring i Puerto Madero.

Dag 6
Tidigt morgonflyg till Puerto Iguazu nordöstra Argentina. Två nätter på Hotel Vivaz Cataratas i Foz de Iguaçu på brasilianska sidan. Vid ankomst till Puerto Iguazu så fortsätter vi direkt från flygplatsen till nationalparken för en utflykt till kanske världens vackraste vattenfall – de mäktiga Iguazufallens argentinska sida.

Dag 7
Dagen fri för egna aktiviteter vid Iguassufallen. Hotel San Martin ligger inom gångavstånd från Iguazú-fallens brasilianska sida. Vi rekommenderar verkligen ett besök. Det är enkelt att lösa inträdet och sedan åker man med nationalparkens bussar fram till fallen. På den brasilianska sidan så har man en fantastisk överblick över fallen och man går cirka 1 300 meter parallellt med fallen. Vi rekommenderar även utflykt till Paraguay, tekniskt besök på Itaipus vattenkraftverk (måste förbokas) samt på kvällen middag och show på Rafain Churrascaria (köttrestaurang) med en blandning av sydamerikansk musik.

Dag 8
Inrikesflyg till Rio de Janeiro, Fyra nätter på Hotel Astoria Palace som ligger vid stranden på Copacabana. Boende i dubbelrum med havsutsikt. Passa på att ta ett dopp och upplev det intressanta strandlivet.

Dag 9
Halvdagsutflykt till Kristusstatyn som nyligen utsetts till ett av världens sju moderna underverk. Statyn står överst på berget Corcovado och själva statyn är 30 meter hög och står på en åtta meter hög sockel.

Dag 10
Dagen fri för egna aktiviteter i Rio de Janeiro. Vi rekommenderar stadsrundtur med Sockertoppen, Favelatur och middag på köttrestaurang. Det finns flera i närheten av hotellet på Copacabana.

Dag 11
Dagen fri för egna aktiviteter Rio de Janeiro.

Dag 12
Förmiddagen ledig. Passa på att ta ett sista dopp på Copacabana. Hemresan inleds på eftermiddagen.

Dag 13
Byte i Amsterdam, Paris  eller London och hemkomst till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.

Alternativ

Vi erbjuder många uppskattade kombinationsmöjligheter och det går att få resan i stort sett som du vill.

Resan går till exempel att förlänga med några extra baddagar utanför Rio, på paradisön Ilha Grande eller i Buzios.

Våra personliga reserådgivare lyssnar gärna på dina önskemål och ger råd och förslag, för att kunna erbjuda dig en unik drömresa anpassad helt efter dina tankar.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.