Brasilien Runt

Vi arrangerade Brasilien Runt för första gången 1998 och den har alltid varit mycket uppskattad. Resan innehåller det bästa som Brasilien har att erbjuda med världsstaden Rio de Janeiro, de gigantiska vattenfallen vid Fóz de Iguaçu, Amazonas djungel samt den gamla huvudstaden Salvador, med mycket av landets historia. Deltagarantalet brukar vara strax under 10 deltagare så det blir fina resor med utrymme för intressanta och spännande överraskningar.
Slide 1
Rio de Janeiro

Brasilien Runt

Slide 2
Fóz de Iguaçu
Brasilien Runt
Slide 3
Amazonas
Brasilien Runt
Slide 4
SALVADOR DA BAHIA
Brasilien Runt
PriceRed

pris

49 900 kr med del i dubbelrum

Tillägg enkelrum

6 450 kr

gruppstorlek

4-10 personer

DurationRed

reslängd

15 dagar

CalenderRed

Avresedatum

31/10 2023

avreseorter

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Din guide på resan

Maud Kennedy eller Sven Andersson

Vi arrangerade Brasilien Runt för första gången 1998 och den har alltid varit mycket uppskattad.

Resan innehåller det bästa som Brasilien har att erbjuda med världsstaden Rio de Janeiro, de gigantiska vattenfallen vid Fóz de Iguaçu, Amazonas djungel samt den gamla huvudstaden Salvador, med mycket av landets historia.

Vi avslutar resan med tre dagar i Salvador i delstaten Bahia. Salvador är den staden i Brasilien som har tagit störst intryck av det afrikanska arvet genom alla de slavar som en gång i tiden hämtades från Afrika. Maten är välkryddad och musiken rytmisk. Folket karaktäriseras av glädje och vänlighet. Staden kallas även kyrkornas stad för att den har fler än 300 kyrkor – en för varje dag. Pelourinho är värt ett besök. Det ligger i den övre stadsdelen med många trånga gränder och vackra hus. Capoeira är en blandning av kampsport med dans som brukar utföras av unga vältränade dansare utanför Mercado Modelo. En gigantisk hiss förenklar transporten mellan den övre och nedre stadsdelen. Vi rekommenderar en utflykt med skonare i det genomskinliga vattnet till några av de vackra öarna som ligger utanför Salvador.

Deltagarantalet brukar vara strax under 10 deltagare så det blir fina resor med utrymme för intressanta och spännande överraskningar.

Detta ingår:
Flyg t/r till Brasilien med Air France via Paris eller TAP via Lissabon.
Anslutningar från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Inrikesflyg med Latam eller Gol. Samtliga flygskatter.
Svensk färdledning i Brasilien.
Utflykter och transporter enligt program ovan.
Frukost samtliga dagar. Helpension på Amazon Ecolodge.
Middag på köttrestaurang Churrascaria.
Tre stycken luncher i samband med utflykterna.
Boende med del i dubbelrum.

Följande utflykter ingår
I Rio de Janeiro: Middag på köttrestaurang, Stadsrundtur med Sockertoppen, Corcovado med Kristusstatyn samt samtida konstmuseumet i Niteroi, Hippiemarknaden på Ipanema.
I Foz do Iguaçu: Iguaçufallen från den brasilianska sidan, Argentina med den argentinska sidan av fallen. I Amazonas: Pirayafiske, Kajmanspotting, Igapostur, Djungelpromenad, Solnedgångstur, Hembesök hos Caboclos.
I Salvador: Stadsrundtur.

Hotell:
Rio de Janeiro: Hotel Astoria Copacabana. Turistklass
Foz do Iguaçu: Hotel Vivaz Cataratas. Turistklass
Amazonas: Amazon Ecolodge. Turistklass
Salvador: Wish Hotel da Bahia. Superior

 

Dagsprogram

Dag 1 Efter anslutning från Sverige så flyger vi med Air France via Paris eller med KLM via Amsterdam till Rio de Janeiro.

Dag 2 Rio de Janeiro: Ankomst till Rio tidigt på morgonen för fyra fantastiska dagar i den vackra staden. Incheckning och eventuell hjälp vid växling. På kvällen en churrascaria (köttrestaurang) för en rodizo. Man inleder med en läcker buffét och sedan kommer kyparna springandes med kött så länge man orkar äta (vegetariska rätter finns också).

Dag 3 Rio de Janeiro: Besök på Hippiemarknaden på Ipanema. Eftermiddagen på egen hand.

Dag 4 Rio de Janeiro: Vi gör en stadsrundtur där vi passerar bl.a Sambodromo, det nya spektakulära morgondagens museum, den chilenske konstnären Selarons trappa, katedralen och avslutar med linbanefärd till Sockertoppen. Eftermiddagen på egen hand.

Dag 5 Rio de Janeiro: Utflykt till Corcovado med Kristusstatyn som har utsetts till ett av världens sju underverk samt besöker samtida konstmuseumet i Niteroi. Lunch ingår.

Dag 6 Foz de Iguaçu: Inrikesflyg till Foz de Iguaçu. Utflykt på eftermiddagen till fallens brasilianska sida där vi har en fantastisk utsikt över dem.

Dag 7 Foz de Iguaçu: Utflykt till Argentina och Iguaçufallens argentinska sida på förmiddagen. Vid Djävulens strupe har vi det 80 meter höga fallet rätt under oss. Lunch ingår.

Dag 8 Amazonas: Flyg till Manaus via Sao Paulo. Båtfärd över Meeting Of Waters.

Dag 9 Amazonas: Djungelpromenad på förmiddagen och kanotfärd genom översvämmade skogar s.k. Igapos och Igarapes på eftermiddagen. På kvällen nattutflykt där guiden fångar en kajman och vi får chansen att uppleva hur djungeln är efter mörkrets inbrott från vår kanot.

Dag 10 Amazonas: Soluppgångstur för de som önskar. På förmiddagen intressant hembesök hos Caboclo (lokalbefolkningen) där vi får se hur de lever och vad de lever av. På eftermiddagen fiskar vi piraya och njuter av naturen.

Dag 11 Amazonas – Salvador: Återresa till Manaus. Kort besök på världsberömda operahuset Teatro Amazonas. Flyg till Salvador.

Dag 12 Salvador: Stadsrundtur i den gamla huvudstaden Salvador, Vi passar den kända fyren Barra, Mercado Modelo och avslutar i den gamla och vackra stadsdelen Pelourinho, som är med Unescos världsarvslista. Där gör vi en rundtur till fots och besök även den vackra Sao Franciscokyrkan. Lunch ingår.

Dag 13 Salvador: Dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 14 Salvador: Hemresan börjar på eftermiddagen.

Dag 15 Sverige: Ankomst till Sverige efter byte i Paris eller Amsterdam.

Alternativ

Förlängning av resan
Möjlighet finns att förlänga resan t.ex med några härliga dagar på vackra ön Morro de Sao Paulo utanför Salvador. Vill du förlänga med något annat i Brasilien t.ex. Pantanal så går det också bra. Begär offert.

Andra intressanta utflykter som rekommenderas
I Rio: Favelatur, Fotbollsmatch på Maracanastadion
I Foz do Iguaçu: Itaipu vattenkraftverk (måste förbokas), Macucosafari (gummibåtsäventyr vid fallen), Middag och musikshow på Churrascaria Raffain, Paraguay, Fågelparken, Helikoptertur över fallen.
I Salvador: Bahia by night med middag och show, Candomblé, Morro de Sao Paulo, Praia do Forte, Kryssning i skärgården

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.