Chat with us, powered by LiveChat

Brasilien Runt

Vi arrangerade Brasilien Runt för första gången 1998 som en rundresa med svensk färdledning och den var alltid varit mycket uppskattad. Nu finns möjligheten att göra samma resa som en skräddarsydd resa. Om man flyger med Latam hela vägen så blir det bra pris på resan. Resan innehåller det bästa som Brasilien har att erbjuda med världsstaden Rio de Janeiro, de gigantiska vattenfallen vid Fóz de Iguaçu, Amazonas djungel samt den gamla huvudstaden Salvador, med mycket av landets historia.
Slide 1
Rio de Janeiro

Brasilien Runt

Slide 2
Fóz de Iguaçu
Brasilien Runt
Slide 3
Amazonas
Brasilien Runt
Slide 4
SALVADOR DA BAHIA
Brasilien Runt
PriceRed

pris

Från 44 900 kr med del i dubbelrum

DurationRed

Reslängd

16 dagar

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Resan innehåller det bästa som Brasilien har att erbjuda med världsstaden Rio de Janeiro, de gigantiska vattenfallen vid Fóz de Iguaçu, Amazonas djungel samt den gamla huvudstaden Salvador, med mycket av landets historia.

Vi avslutar resan med tre dagar i Salvador i delstaten Bahia. Salvador är den staden i Brasilien som har tagit störst intryck av det afrikanska arvet genom alla de slavar som en gång i tiden hämtades från Afrika. Maten är välkryddad och musiken rytmisk. Folket karaktäriseras av glädje och vänlighet. Staden kallas även kyrkornas stad för att den har fler än 300 kyrkor – en för varje dag. Pelourinho är värt ett besök. Det ligger i den övre stadsdelen med många trånga gränder och vackra hus. Capoeira är en blandning av kampsport med dans som brukar utföras av unga vältränade dansare utanför Mercado Modelo. En gigantisk hiss förenklar transporten mellan den övre och nedre stadsdelen. Vi rekommenderar en utflykt med skonare i det genomskinliga vattnet till några av de vackra öarna som ligger utanför Salvador.

Detta ingår:
Flyg t/r till Brasilien med Latam via London. Anslutningsflyg till London med SAS eller British Airways
Anslutningar från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Inrikesflyg med Latam.
Samtliga flygskatter.
Utflykter med engelsktalande guider
Transporter enligt program ovan.
Frukost samtliga dagar. Helpension på Amazon Ecolodge.
Boende med del i dubbelrum.

Följande utflykter ingår
I Rio de Janeiro: Stadsrundtur med Sockertoppen, Corcovado med Kristusstatyn samt favelatur.
I Foz do Iguaçu: Iguaçufallen från den brasilianska sidan, Argentina med den argentinska sidan av fallen.
I Amazonas: Pirayafiske, Kajmanspotting, Igapostur, Djungelpromenad, Solnedgångstur, Hembesök hos Caboclos.
I Salvador: Stadsrundtur.

Hotell:
Rio de Janeiro: Hotel Astoria Palace. Turistklass
Foz do Iguaçu: Hotel Vivaz Cataratas. Turistklass
Manaus: Hotel Saint Paul. Turistklass
Amazonas: Amazon Ecolodge. Turistklass
Salvador: Wish Hotel da Bahia. Superior
Begär offert för uppgradering till rum med havsutsikt i Rio.

 

Dagsprogram

Dag 1 Efter anslutning från Sverige så flyger vi med Latam från London till Sao Paulo och vidare till Rio de Janeiro.

Dag 2 Rio de Janeiro: Ankomst till Rio tidigt på morgonen för fyra fantastiska dagar i den vackra staden.

Dag 3 Rio de Janeiro: Vi gör en stadsrundtur där vi passerar bl.a Sambodromo, det nya spektakulära morgondagens museum, den chilenske konstnären Selarons trappa, katedralen och avslutar med linbanefärd till Sockertoppen. Eftermiddagen på egen hand.

Dag 4 Rio de Janeiro: Utflykt till Corcovado med Kristusstatyn som har utsetts till ett av världens sju underverk.  Eftermiddagen på egen hand.

Dag 5 Rio de Janeiro: Favelatur. Eftermiddagen på egen hand.

Dag 6 Foz de Iguaçu: Inrikesflyg till Foz de Iguaçu. Utflykt på eftermiddagen till fallens brasilianska sida där vi har en fantastisk utsikt över dem.

Dag 7 Foz de Iguaçu: Utflykt till Argentina och Iguaçufallens argentinska sida på förmiddagen. Vid Djävulens strupe har vi det 80 meter höga fallet rätt under oss.

Dag 8 Amazonas: Flyg till Manaus via Sao Paulo. En natt på hotell Saint Paul som ligger två kvarter från operahuset. Området kring operahuset är trevligt med mycket uteserveringar på kvällarna.

Dag 9 Amazonas: Efter frukost åker vi till Amazonas. Färden inleds med båtresa över Meeting Of Waters. Ankomst till lodgen vid lunchtid. På eftermiddagen första utflykten med båt i Amazonas.

Dag 10 Amazonas: Djungelpromenad på förmiddagen och kanotfärd genom översvämmade skogar s.k. Igapos och Igarapes på eftermiddagen. På kvällen nattutflykt där guiden fångar en kajman och vi får chansen att uppleva hur djungeln är efter mörkrets inbrott från vår kanot.

Dag 11 Amazonas: Soluppgångstur för de som önskar. På förmiddagen intressant hembesök hos Caboclo (lokalbefolkningen) där vi får se hur de lever och vad de lever av. På eftermiddagen fiskar vi piraya och njuter av naturen.

Dag 12 Amazonas – Salvador: Återresa till Manaus. Flyg till Salvador.

Dag 13 Salvador: Stadsrundtur i den gamla huvudstaden Salvador, Vi passar den kända fyren Barra, Mercado Modelo och avslutar i den gamla och vackra stadsdelen Pelourinho, som är med Unescos världsarvslista. Där gör vi en rundtur till fots och besök även den vackra Sao Franciscokyrkan.

Dag 14 Salvador: Dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 15 Salvador: Hemresan börjar på eftermiddagen.

Dag 16 Sverige: Ankomst till Sverige efter byte i London.

Alternativ

Förlängning av resan
Möjlighet finns att förlänga resan t.ex med några härliga dagar på vackra ön Morro de Sao Paulo utanför Salvador. Vill du förlänga med något annat i Brasilien t.ex. Pantanal så går det också bra. Begär offert.

Andra intressanta utflykter som rekommenderas
I Rio: Fotbollsmatch på Maracanastadion, Carnaval Experience, Konstmuseum,
I Foz do Iguaçu: Itaipu vattenkraftverk (måste förbokas), Macucosafari (gummibåtsäventyr vid fallen), Middag och musikshow på Churrascaria Raffain, Paraguay, Fågelparken, Helikoptertur över fallen.
I Salvador: Bahia by night med middag och show, Candomblé, Morro de Sao Paulo, Praia do Forte, Kryssning i skärgården

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.