Chat with us, powered by LiveChat

Bolivia runt

En resa till Bolivia är något utöver det vanliga. Här har turistnäringen ännu inte har satt djupa spår och du känna dig som en upptäckare när du besöker platser som känns genuint unika och orörda.
Slide 1
La paz

Bolivia Runt

Slide 2
Salar de Uyuni
Bolivia Runt
Slide 3
Laguna colorada
Bolivia Runt
Slide 4
Tiwanaku
Bolivia Runt
Slide 5
solön
Bolivia Runt
Slide 6
amazonas regnskog
Bolivia Runt
Slide 7
anderna
Bolivia Runt
PriceRed

pris

Från 39 900 kr

DurationRed

Reslängd

Enligt din önskemål

CalenderRed

Avresa

Flexibelt

Skräddarsytt reseförslag

En resa till Bolivia är något utöver det vanliga. Här har turistnäringen ännu inte har satt djupa spår och du känna dig som en upptäckare när du besöker platser som känns genuint unika och orörda. Det är ett land av stora kontraster med en yta mer en dubbelt så stor som Sverige. Dom radikalt olika klimatzonerna med saltöken i en del och tropisk regnskog i en annan gör att du kommer mötas av spännande kultur och mäktiga naturupplevelser.

Prisindikation för resan
Från 39 900 kr per person i dubbelrum vid resa för två personer. Enkelrumstillägg från 5 970 kr

I priset ingår
Personal
Engelsktalande guider på alla utflyktsmål. Lokala professionella bussförare.

Boende
Alla hotell är 3 och 4-stjärniga. Om något av dom föreslagna hotellen inte är tillgängliga vid reservationstillfället bokar vi ett annat hotell med likvärdig standard. Övernattningar på följande hotell ingår:

5 nätter på Hotell Presidente
2 nätter i Saltöknen
2 nätter i Uyuni
1 natt på Hotel Estelar del Lago Titicaca
1 natt på La Estancia Ecolodge

Internationell och lokal transfer

– Alla Internationella flyg
– Alla flygskatter.
– Transfer till och från flygplatsen
– Alla Inrikesflyg
– Alla rundturer nämnda i programmet
– Bussresor mellan varje destination
– Inträde till ev. parker som ingår i rundturerna
Transfer till och från flygplatserna

Vid ankomst till olika flygplatser i Bolivia hämtas ni av vår personal eller vår representant, som kommer att stå i ankomsthallen med en skylt med era namn på. Vid avresa skjutsas du återigen till flygplatsen.

Måltider
– Alla måltider enligt programmet

Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål, vänligen meddela oss detta vid bokningstillfället.

Priset inkluderar inte
– Reseförsäkring. Vi rekommenderar att teckna en bra reseförsäkring som täcker alla aktiviteter under resan.
– Måltider som inte nämns i programmet
– Alkoholhaltiga drycker
– Dricks

Dagsprogram

Förslag till dagsprogram för reseförslaget Bolivia Runt

Dag 1 Avresa

Dag 2 La Paz
Du anländer till den historiska huvudstaden La Paz och får transfer till hotellet. Eftermiddagen är fri för att utforska staden och dess omgivningar på egen hand. Förslagsvis kan man besöka en av de många kyrkorna i närheten av centrum eller så kan man ta en tur på något av stadens museum. Oavsett vad ni väljer att ta er för, så erbjuder La Paz mängder av alternativ och den goda maten är ständigt närvarande runt alla hörn.

Boende: Hotel Presidente
Måltider: Frukost

Dag 3 La Paz
La Paz är en vacker stad med häpnadsväckande stora kontraster. Staden har tre tydliga geografiska zoner med stadsdelarna utspridda på färggranna kullar runt centrum. När du promenerar på stadens gator så kommer du stöta på Cholitas, kvinnor i traditionellt kulörta kläder typiska för området. På avstånd kan du se siluetten av det majestätiska Illimaniberget upp med sina 6 400 meter.

Efter frukost är det dags för en stadsrundtur i La Paz. Under rundturen får du se de viktigaste kulturella, historiska och arkitektoniskt intressanta platserna i La Paz med bland annat Murrillotoget med presidentpalatset vars klocktorn visar tiden baklänges. Du besöker stadens katedral, kyrkor och tar dig upp till utkikspunkten Quilli Quilli. Du får även en chans att se den berömda häxmarknaden en där det säljs allt från torkade grodor, lyckodrycker till lamajumpers. Vandra längs dom vindlande smågatorna och träffa på häxor som säljer magiska drycker men även annorlunda souvenirer som du inte hittar någon annanstans.

Efter besöket på häxornas marknad så avslutas rundturen med en avstickare ut till Måndalen där tusentals år av erosion har skapat ett närmast utomjordiskt landskap av monoliter.

Boende: Hotel Presidente
Måltider: Frukost

Dag 4 Uyuni
Efter transfer till flygplatsen flyger du till den berömda saltöknen i Uyuni. När du anländer så har du eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

Boende: Hotel Rustico Jardines de Uyuni
Måltider: Frukost

Dag 5 Salar de Uyuni
Nu följer några dagars utfärd med jeep i vildmarken! Området är mycket glesbebott, med få boenden, restauranger och människor. En underbart avslappnande men samtidigt spännande omgivning. Här väntar dig spännande och varierade upplevelser med mängder av sevärdheter på små otillgängliga vägar. Du åker först ut Salar de Uyuni, världens största saltöken som en gång var ett innanhav. Öknen breder ut sig som ett fantasilandskap över högplatån på 3600 meters höjd. På lite avstånd ser öknen ut som en frusen vintersjö med en spegelblank yta. Mitt i det vidsträckta saltområdet finns flera vackra ”öar” med en växtlighet som till stor del består av höga kaktusar, som trotsar den ogästvänliga jordmånen. Lunch äter du på en av ökenöarna.

På eftermiddagen anländer vi till den lilla byn Colchani där omkring 600 personer bor och arbetar med saltutvinning. Enligt en uppskattning ska området innehålla 10 miljarder ton salt som täcker 10 000 kvm så långt ögat kan se. I Colchani finns även ett litet saltmuseum där du kan se hur processen och hantverket går till.

I Colchani bor du på det berömda Salthotellet. Byggnaden och dess inredning är ett regelrätt konstverk helt byggt i salt. Här sover du på en säng byggd av salt!

Boende i saltöknen
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 6 Laguna Colorada
Efter frukost så åker du vidare söderut genom ett sagolikt landskap innan du kommer fram till Laguna Colorada i det sydvästra hörnet av Bolivia. Namnet betyder ”den färgade sjön”. Sjöns rödrosa färg har uppstått från en unik blandning av mineraler och alger. Här finner du tusentals av flamingos, bland annat den sällsynta James flamingon tillsammans med andra artvarianter från Anderna och Chile. Bästa tiden för att se flamingos är mellan december och april. Fåglarnas rosa fjäderdräkter återspeglar sjöns färg och är ett resultat av att fåglarna föda delvis består av alger från sjöns mineralrika vatten. I området finns flera andra sevärdheter, bland annat ett antal sjöar med grönt och turkost vatten.

Färden fortsätter sedan på 5000 meters höjd till ett område med vulkanisk aktivitet. Det är ett fascinerande landskap där vatten bubblar upp ur stora lergrytor mitt i ökenlandskapet som även detta en gång var en del av det stora inlandshavet.

Boende: Villa Mar
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 7 Laguna Negra
På jeeprundturens sista dag besöker du Laguna Negra, den svarta sjön. Besöket är en av resans höjdpunkter och många besökare säger att Laguna Negra är en av de vackraste platser de någonsin skådat. Under dagen får du också besöka ett fascinerande område med vackra stenformationer, liknande gotländska raukar i ett hisnande landskap. Därefter avslutas jeeprundturen i Uyuni där du flyger tillbaka till La Paz.

Boende: Hotel Presidente
Måltider: Frukost och lunch

Dag 8 Tianuacaco-Copacabana
Du besöker Tiahuanaco, en ruinstad som dateras tillbaka till tiden före Inkariket. Platsen finns med på Unescos världsarvslista sedan år 2000. Tiahuanaco är en vacker och spännande plats att besöka. Den anses av de flesta arkeologer som ett av de viktigaste exemplen på fornlämningar daterade tidigare än Inkariket. Lämningarna är från en civilisation vars rike som störst omfattade ett område lika stort som hela Skandinavien.

I Tiahuanaco besöker du bland annat Akapanapyramiden, det nedsänkta templet och Kalasaya, de stående pelarnas plats placerade efter astronomiska referenser. Här finns även en mängd monoliter i form av figurer från mytologin. Själva ruinområdet är den största sevärdheten, men här finns också två museum med keramik och andra fyndigheter.

Boende: Estelar del Lago Titicaca
Måltider: Frukost

Dag 9 Solön
Resan fortsätter ut på Titicacasjön med ett kort besök på Månön, en liten ö där solens oskulder bodde. Under inkatiden bodde här ”solens oskulder”. Kvinnor som under kyskhetslöfte förberedde kläder och mat till de heliga ceremonierna samt höll igång den heliga elden. Kvinnorna utvaldes av höga ämbetsmän som barn vid 8-10 års ålder för att leva här i 6-7 år utan att någonsin lämna ön. Dessa kom sedan att bli konkubiner, fruar eller rituella offer. Idag är Månön endast bebodd av ett fåtal familjer som försörjer sig på fiske.

Efter besöket på Månön reser du vidare till den Solön, där det finns mängder med platser av stort arkeologiskt intresse. Solön är Titicacasjöns största där du kan göra en avstressande vandring med utsikt över den vackra sjön och kantad av berg. Myten säger att solguden själv bodde här och att hans son, den första inkan, Manco Capac och dottern Mama Ocllo föddes på ön. Platsen som är ett av de viktigaste kulturella och naturliga monumenten i Sydamerika kom att bli ett viktigt centrum för riket ädlaste klass under inkariket.

På Solön besöker du soltemplet Pilcocaina (Där fågeln vilar), en helig byggnad med nischer i väggarna där man placerade wakas (heliga figurer). Efter besöket blir det en ”lamatrek” (vandring tillsammans med lamor) som tar ungefär en timme tills man kommer till nattens boende, La Estancia Ecoldoge, som ligger ungefär 160 meter över Titicacasjön (4 000 meter över havet).

Boende: La Estancia Ecolodge
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 10 Copacabana-La Paz
Efter frukost kan du njuta av öns stillhet och omgivningar innan att det blir dags att ta dig nedför den mäktiga Inkatrappan som leder till ungdomens källa. Vattnet sägs ge evig ungdom och lycka så passa på att ta ett smakprov innan färden går vidare till Copacabana. Från Copacabana blir det en bussresa mot La Paz där du färdas längs den sydöstra sidan av Titicacasjön.

Hotell: Hotel Presidente
Måltider: Frukost

Dag 11 La Paz
Den sista dagen innan hemresan kan du utforska La Paz på egen hand. Efter det tidigare besöket så är du bekant med staden och kan välja att besöka dom delar som intresserar dig mest. Alternativen är många och du får chansen att än en gång njuta av det lokala köket som är allestädes närvarande i staden.

Hotell: Hotel Presidente
Måltider: Frukost

Dag 12 Hemresa

Transfer till El Alti Planos flygplats som avslutar din rundresa i Bolivia. På grund av tidsskillnaderna mellan Sydamerika och Sverige så anländer du sedan hem följande dag.

Alternativ

Alternativ och kombinationsmöjligheter

Boliva Runt är en populär resa som kan skräddarsys helt efter dina personliga önskemål. Resan kan enkelt kombineras med en resa till Peru och till exempel Machu Picchu.

Våra personliga reserådgivare lyssnar gärna på dina önskemål och ger råd och förslag, för att kunna erbjuda dig en unik drömresa anpassad helt efter dina tankar.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.