Chat with us, powered by LiveChat

Kryssning i Patagonien

Det bästa sättet att uppleva Patagonien och Eldslandet är med Australis högklassiska kryssningar.
Slide 1
Stella australis

Kryssningar till Patagonien

Slide 2
Stella australis
Kryssningar till Patagonien
Slide 3
Stella australis
Kryssningar till Patagonien
Slide 4
Stella australis
Kryssningar till Patagonien
Slide 5
Stella australis
Kryssningar till Patagonien
Slide 6
Stella australis
Kryssningar till Patagonien
Slide 7
Stella australis
Kryssningar till Patagonien
Slide 8
Stella australis
Kryssningar till Patagonien

Om Kryssningen

PriceRed

pris

Från 24.900 kr per person

DurationRed

Reslängd

5 dagar

CalenderRed

Avresa

Mellan 21/9 och 1/4

Australis Patagonienkryssningar med Kap Horn från 24.900 kr

Pris från 24.900 kr för kryssningar i början och slutet på säsongen, men även dessa datum svårt att få platser i billigaste hytterna eftersom det finns så få hytter i denna kategori.
Kryssningar på de attraktiva datumen kring nyår kostar närmare det dubbla.

Det bästa sättet att uppleva Patagonien och Eldslandet är med Australis högklassiska kryssningar.  Om vädret tillåter så gör man även en landstigning på Kap Horn. Kryssningarna är på fem dagar och fyra nätter. Australis kryssningar är all-inclusive där allt ingår.

De båda fartygen Ventus Australis och Stella Australis har vardera 100 hytter med plats för maximalt 210 passagerare. Även de billigaste hytterna har förhållandevis stora fönster, men för att boka någon av dessa så måste man vara ute i väldigt god tid.

Kryssningarna startar den 21/9 och säsongens sista kryssning går den 1/4. Det går att välja på att starta i Punta Arenas i Chile med kryssningen Eldslandets fjordar (Fjords of Tierra del Fuego) eller i omvänt riktning med start I Ushuaia i Argentina med kryssningen Patagonian Explorer.

Dagsprogram

Dagsprogram Punta Arenas till Ushuaia – en kryssning på fem dagar och fyra nätter

Dag 1) Punta Arenas

Lämpligen så bor man i Punta Arenas natten innan. Punta Arenas är en intressant hamnstad med mycket historia från upptäcktsresornas tid.

Incheckning mellan kl. 13.00 – 17.00 och ombordstigning kl. 18.00 och sedan välkomstdrink och sedvanlig information om kryssningen.

Under natten passerar vi Magellans sund, som skiljer Eldslandet från fastlandet. Vi fortsätter in i labyrinten av kanaler som är så karaktäristisk för södra Pataginen. Samtidigt som kvällsljuset från Punta Arenas försvinner bort i bakgrunden, så seglar vi in i Whitesidekanalen mellan Darwin Island och Isla Grande de Tierra del Fuego.

Dag 2) Ainsworth Bay – Tuckers Islets

I gryningen seglar skeppet in i Admiralty Sound (Seno Almirantazgo), en spektakulär utlöpare till Magellans Sund, som sträcker sig halvvägs genom Eldslandet. Karukinka Natural Park med snötäckta toppar på den norra sidan och på den södra sidan Alberto de Agostini National Parks djupa fjordar och breda vikar. Den första landstigningen är Ainsworth Bay med rikligt fågelliv och en koloni sjöelefanter.

Det finns två guidade utflykter att välja på: Den ena är till ett vattenfall inne i en orörd subpolär skog. Den andra är en lite längre vandring längs toppen av en glaciärmorän. Under båda utflykterna ser man Marinelli glaciären och Darwin Mountains.

Efter Ainsworth Bay så seglar vi västerut till Tucker Islets. Efter lunch går vi ombord på våra zodiacbåtar igen för att komma närma en koloni med Magellan pingviner som bor på de små öarna.  Mer än 4000 pingviner bygger sina bon och föder upp sina ungar på Tuckers små öar. Här finns mycket fåglar och många fågelarter som kejsarskarv, Ostronfångare, Chilelabb, kelp gås, delfinmås, örnar och ibland även den Andinska kondoren.  Kryssningarna i september och april byter ut denna utflykt till en kort promenad till en glaciär i Brookes Bay eftersom pingvinerna då finns på annat håll.

Dag 3) Pia Glacier – Glacier Alley

Under natten seglar vi runt den västra delen av Eldslandet genom den väldigt trånga Gabrialkanalen, Magdalena kanalen och Cockburn kanalen. Efter att vi rundat den avlägsna Brecknockhalvön, så fortsätter kryssningen med Australis österut in I den välkända Beagle Channel igen. På morgonen går vi in i Pia Fjord där vi går i våra Zodiacbåtar för en utflykt till Pia glaciären.
När vi kommit iland så går vi antingen en kort vandring för att få en vacker panoramautsikt över den spektakulära glaciären eller en längre och svårare vandring upp till den gamla Pia glaciären

Ingen vet med säkerhet varför glaciären fått sitt kvinnliga namn men en teori säger att namnet kommer från prinsessan Maria Pia, som var dotter till en italiensk kung.

Tillbaka ombord så fortsätter mvi österut längs med Beagle kanalen genom ett område som kallas glaciärallén.  Den lever verkligen upp till sitt namn för här finns ett stort antal imponerande glaciärer från Darwin Mountains och Darwin Ice Sheet på den norra sidan. Dessa glaciärer är döpta efter europeiska länder:  Holland, Italien, Tyskland, Spanien och Frankrike.

Dag 4) Cape Horn – Wulaia Bay

På morgonen seglar vi genom Nassau Bay in i den avlägsna arkipelag där Kap Horns nationalpark ligger. Om vädret tillåter så ska vi gå iland på den vindpinade och mytomspunna ön Kap Horn (Cabo de Hornos). Ön upptäcktes 1616 av ett holländskt fartyg som döpte ön efter staden Hoorn i West Friesland. Kap Horn är en stenig och 425 meter hög udde som ser ut över de stormiga vattnen i Drakes Sund. Under århundranden var detta den enda rutten mellan Stila Havet och Atlanten och kallades ofta för världens ände.  UNESCO deklarerade att Kap Horns nationalpark är en del av World Biosphere Reserve. Den chilenska marinen har en bemannad fyr på ön, där fyrvaktmästaren och hans familj bor. På ön ligger Stella Maris kapell och modernt monument som hedrar alla de sjömän vars skepp förlists när de försökt runda Kap Horn.

På eftermiddagen seglar vi genom den trånga Murray kanalen mellan öarna Navarino och Hoste. Vi ankrar i historiska Wulaia Bay, som är en av de få platser i området där den mänskliga historien är lika intressant som naturen är fascinerande.

Ursprungligen fanns här den största bosättningen av Yámana indianer. Bukten beskrevs av Charles Darwin och kaptenen FitzRoy gjorden en teckning av bukten när de passerade här på 1830 talet med HMS Beagle. Området är välkänt för sin skönhet och geografi. Vi besöker den gamla radiostationen som nu är ett museum med inriktning på både Yámana och de europeiska missionärerna som anlände hit.  Därefter finns det tre utflykter på det skogbeklädda berget bakom bukten med olika svårighetsgrad att välja på. Samtliga utflykter går genom den förtrollade Magellan skogen med endemisk fauna till en plats med fantastisk panoramautsikt över bukten. Innan du lämnar Wulaia Bay, så lägg ett brev eller vykort i de gamla trätunnorna inne på museet – den gamla sjömanstraditionen säger att sjömän som passerade tog med sig breven och levererade dem personligen.

Dag 5 Ushuaia

Tidigt på morgonen seglar vi in på argentinskt vatten. Vi är framme i världens sydligaste stad Ushuaia kl. 08.30 (eller kl. 09.30 beroende resedatum för kryssningen). Det går att flyga redan samma dag till Buenos Aires eller så väljer man några nätter på hotell för att utforska Ushuaia och Eldslandet också.

Alternativ

ALTERNATIV

Det går att göra kryssningen antingen från Ushuaia till Punta Arenas eller omvänt.

För de som börjar i Punta Arenas kan resrutten antingen börja med Santiago eller Buenos Aires. För de som börjar I Buenos Aires kan resrutten vara Buenos Aires – Valdeshalvön – El Calafate – Torres del Paine  – Punta Arenas. När kryssningen avslutats i Ushuaia är oftast bästa alternativet att flyga till Buenos Aires, men det går också att flyga Ushuaia – EL Calafate – Buenos Aires.

För de som börjar i Ushuaia kan resrutten vara Buenos Aires-Valdeshalvön-Ushuia. Efter kryssningen avslutats i Punta Arenas går det att fortsätta till Torres del Paine och till El Calafate och tillbaka till Buenos Aires. Eller så fortsätter man till Torres del Paine och sedan flyg till  Santiago.  Det går också att flyga till Puerto Montt och åka genom sjödistriktet till Bariloche och därifrån tillbaka till Buenos Aires.

Kombinera gärna kryssningen med övriga Chile och eller Argentina.
Vi skräddarsyr gärna ett reseförslag i kombination med kryssningen helt efter era önskemål. Kontakta våra reserådgivare för en reseförslag.

När kan vi kontakta dig?

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig.

Ange gärna vilken eller vilka tider som skulle passa dig bäst.

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen