Chat with us, powered by LiveChat

Bolivias saltöknen

En resa till både Atacamaöknens och Uyunis saltöknen genom vackra och stundtals mycket märkliga landskap. Under resan bor du bl.a. på ett högklassigt hotell byggt av salt. Resan avslutas i den spännande huvudstaden La Paz.
Slide 5

Atacamaöknen

Slide 2
Atacamaöknen
Slide 1
Atacamaöknen
Slide 3
Atacamaöknen
Slide 4
Atacamaöknen
Slide 6
Atacamaöknen
PriceRed

pris

Från 46 800 kr

DurationRed

Reslängd

Enligt dina önskemål

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Skräddarsytt reseförslag

Prisindikation för detta reseförslag:
Från 46 800 kr per person i dubbelrum vid resa för två personer. Priset varierar beroende på säsong och hur resan genomförs genom saltöknen.

Res genom saltöknens vackra och stundtals mycket märkliga landskap. Starta på den chilenska sidan i San Pedro Atacama och åk med fyrhjulsdriven jeep igenom saltöknen till Uyuni i Bolivia där du bor på Palacio de Sal – ett högklassigt hotell byggt av salt. Fortsätt sedan med flyg till världens högst belägna huvudstad La Paz.

Palacio Del Sal, Yuyni, Bolivia

Se och upplev I området runt San Pedro finns också många små byar och en hel del lämningar från Atacamakulturen. I San Pedro finns ett arkeologiskt museum med flera hundratusen föremål. Här får man en fin inblick i den mycket gamla Atacamakulturen som funnits i nästan 15 000 år. Genomsnittstemperaturen ligger mellan 22-27 grader. På natten är det dock betydligt svalare då det är mellan 2-6 grader. För att komma hit flyger man från Santiago till Calama, en flygtur som tar drygt två timmar. Därifrån fortsätter man i cirka en och en halv timme med buss till San Pedro.


I norra delen av Atacama ligger den lilla mysiga byn San Pedro och det är här de flesta hotellen ligger och utflykterna utgår. Det finns flera fina turer att göra: Moon Valley erbjuder ett fantastiskt landskap format av eroderade saltberg som glittrar vackert i solen. Bergen består till största delen av salt och klippformationerna är fantastiska. Tatio Geyser på 4 300 meters höjd ses bäst i soluppgången. Då ändras trycket i atmosfären och detta orsakar ett utbrott i gejsern som sprutar upp sin varma ånga upp till 40 meter upp i luften. Man får dock ha lite koll på var man sätter fötterna då gejsrarna är mycket varma. På vägen mot Tatio Gejser finns Puritamas varma källor. Här finns en pool med varmt vatten samt ett litet vattenfall. Atacama Salt Flat och sjön Chaxa med stora mängder salt. Det ligger på stränderna och flyter till och med på sjön. Här häckar flamingos samt flera andiska fågelarter. Luftballong över saltöknen är en trevlig utflykt tidigt på morgonen som avslutas med frukost. Laguna Verde som ligger på den bolivianska sidan av gränsen. Det är en lagun med ett rikt fågelliv. Mitt på dagen tilltar ofta vindarna och rör upp sediment som är rikt på magnesium och som färgar vattnet helt turkost. Observatoriet ALMA är kanske världens största teleskop bestående av 66 sammankopplade radioteleskop. De tar emot besökare på lördagar och söndagar med upphämtning i San Pedro. Turen är gratis men måste förbokas långt i förväg.

Fortsätt till Bolivia En mycket spännande kombination är att fortsätta landvägen till Uyuni i Bolivia. Att åka från San Pedro de Atacama till Uyuni i Bolivia är en upplevelse utöver det vanliga. I fyrhjulsdriven jeep på mellan 4000-5000 meter över havet med röda, gröna och vita laguner, olika lamadjur, flamingos och indianbyar, gör man en resa som få andra har upplevt. Färden är oftast med två eller tre övernattningar.


Atacamaöknen och Uyunis saltöknen
Guldgnistrande öken, blå himmel, vitt salt och rosa flamingos. Vackra Atacamaöknen bländar besökaren med sina färger och sin fantastiska natur. Atacama ligger på hög höjd i nordöstra Chile, och är den torraste öknen i världen. Här finns väderstationer som aldrig uppmätt en enda droppe regn. Men ändå är naturen makalös och kontrasterna gör besöket till ett man aldrig glömmer. Här finns berg, höga vulkaner, sanddynor, saltöken, varma källor, gejsrar och turkosa laguner med flamingos. Det är ett varierat och mycket vackert och speciellt landskap. Solnedgångarna är magiska och stjärnorna känns nära och starkt lysande. Det mörkt gröna området på kartan visar den ungefärliga utsträckningen av hela Atacamaöknen. San Pedro och Uyuni markerar dom centrala och särskilt sevärda delarna av Atacama.

Kuriosa Mer än 5 000 japaner reser varje år till Bolivia enbart för att besöka Uyunis saltöknen.

Dagsprogram

Exempel på ett typiskt dagsprogram för en resa till Atacama och Uyunis saltöknen

Dag 1 Flyg med Air France eller Latam från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn på kvällen.

Dag 2 Byte i Chiles huvudstad Santiago och vidare med inrikesflyg till Calama. Därifrån fortsatt transfer cirka en timme till San Pedro de Atacama. Boende på Hotel Diego de Almagro.

Dag 3 Dagen ledig för egna utflykter t.ex. Måndalen, Salar de Atacama eller titta på den vackra stjärnhimlen.

Dag 4 San Pedro de Atacama – Hito de Cajon – Villamar Tidig avresa till gränskontrollen Hito Cajon där själva utflykten i Atacamöknen inleds. Vi åker in i REA naturreservat, där vi ser den gröna lagunen, Chalviri lagunen och badar i Polques varma källor och morgonsolens (Sol de Mañana ) gejser. Vi fortsätter vidare till den röda lagunen där 30000 andinska flamingos häckar. Vi bor på Mallku Cueva Hotel nära Villamar vackert beläget blandklipporna med rustik andinsk arkitektur. Alla rum har egen toalett och värme. Mallku Cueva Hotel är det bästa hotellet I denna del av Atacamaöknen. Lunch och middag ingår.

Dag 5 Villamar – Uyunisöken – Colchani Färden fortsätter norrut parallellt med vackra stenformationer formade av århundradena erosion till byn Alota.och sedan vidare norrut till de små bolivianska byarna Alota, San Agustin och San Juan. Vi fortsätter sedan ut i den enormt stora Saltöknen. Den är 10,582 kvadratkilometer stor – den är så står att när man färdas genom öknen endast ser den vita öknen på många ställen. Vid Chuvica fortsätter vi till ön Incahuasi som ligger på 3600 meter över havet. Incahuasi är känd för sina stora kaktusar och vulkanstenar. Vi bestiger Incahuas och ser den vackra omgivningen av saltöken med vulkaner och höga berg i bakgrunden. Picnic lunch innan vi fortsätter en nästan magisk jeepfärd på det vita saltet vidare till Colchani. Där vi ser hur lokalbefolkningen tar till vara på saltet. Vi bor på Palacio de Sal – salthotellet som är byggt av salt. Vägar, tak, stolar och bord är tillverkade av salt. Missa inte den vackra solnedgången! Picniclunch och middag ingår.

Dag 6 Colchani – Uyuni – La Paz Transfer till den närliggande flygplatsen I Uyuni och inrikesflyg till La Paz. Flygplatsen ligger i den del som heter El Alto och är världens högst belägna internationella flygplats på 4008 m.ö.h. Under transfern in till La Paz så ser vi den vackra utsikten över La Paz med linbanor och snötäckta berg. Två nätter på centralt belägna Hotel Europa.

Dag 7 La Paz Halvdagsstadsrundtur i La Paz med Måndalen, Häxornas marknad och de gemytliga linbanorna (Teleférico) där man verkligen ser La Paz från ovan. La Paz är en mycket intressant och trevlig stad att vandra i med påtaglig indiankultur och mycket färggranna hantverk

Dag 8 Transfer till flygplatsen för hemresa La Paz – Santiago – Stockholm/Göteborg eller Köpenhamn.

Dag 9 Hemkomst

Alternativ

Atacama och saltöknen kan kombineras med många platser i Sydamerika:

• Stanna några dagar i Santiago, Valparaiso och Vina del Mar-området antingen före eller efter vistelsen i Atacamaöknen.
• Besök de vackra städerna Potosi och Sucre i Bolivia
• Bästa alternativet är att fortsätta vidare över Titicacasjön till Peru och Machu Picchu
• Kombinera med Buenos Aires eller med Brasilien Resan går att göra i omvänd ordning. Det går att flyga till Lima med KLM/Air France och därifrån fortsätta till La Paz. Vissa veckodagar går det att flyga med Boliviana/Iberia från Madrid till Santa Cruz i Bolivia och vidare till La Paz.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.