fbpx

Amazonas och Rio de Janeiro

Ett skräddarsytt reseförslag som kombinerar Amazonas regnskog med Rio de Janeiro. Storstadspuls kombinerat med några dagars äventyr i ett mycket vackert och orört område av Amazonas!
Amazon eco lodge

Amazonas och Rio

Rio de Janeiro
Amazonas och Rio
Ipanemastranden
Amazonas och Rio
amazon eco lodge
Amazonas och Rio
tukan fågel
Amazonas och Rio
Slider
  • Om resan
  • Dagsprogram
  • Alternativ
PriceRed

pris

28 800 kr

DurationRed

Reslängd

Enligt din önskemål

CalenderRed

Avresa

27/12

Skräddarsytt reseförslag med Amazonas över nyår och Rio.

Kombinera Amazonas regnskog med Rio de Janeiro och upplev ett mycket vackert och orört område av Amazonas! Dessutom några härliga dagar i den vackra storstaden Rio de Janeiro. Vi kan skräddarsy en fantastisk resa på egen hand med en reguljär flygbiljett till Manaus och Rio med KLM och Latam.

I Amazonas bor du på Sydamerikaexpertens egna lodge, Amazon Lodge som ligger i ett fantastiskt fint område av regnskogen. Där kan du göra oförglömliga utflykter i den vackra naturen. När du bor på Amazon Lodge så får du på ett säkert och bekvämt sätt uppleva hur det känns att leva mitt inne i Amazonas regnskog.
Lodgen har som policy att göra utflykterna i små grupper, för att alla ska kunna se och höra. Maten är omväxlande och håller bra kvalité.
Amazon Lodge ligger 80 km från Manaus i ett otillgängligt område med tät regnskog och gränsar till ett naturreservat. Lodgen flyter på floden och är byggd av material från närområdet. Det är en liten lodge med endast 18 rum med dusch toalett.

På lodgen kan man se ut över floden mot regnskogen och njuta av vackra soluppgångar och solnedgångar. Det är vanligt att delfiner simmar nära lodgen.

Det går bra att besöka lodgen året om, även när det är regntid. Eftersom det är en regnskog, så kommer det givetvis nederbörd. När det är regntid och mycket vatten så är det som vackrast. Regntiden inleds i slutet av november och slutar i juni. Det svarta vattnet gör att myggen inte trivs bra. Vid lodgen går det bada i det varma sköna vattnet.

Lodgen rekommenderar att man har packat sin utrustning så att man endast tar med det nödvändigaste ut till lodgen. Övrig utrustning kan tryggt förvaras på lodgens kontor i Manaus.

Prisindikation
Från 28 800 kr per person vid resa två personer med boende i dubbelrum vid avresa den 27/12 och hemkomst den 7/1.
Fler resedatum kan finnas.

I priset ingår
Flyg lågsäsong t.o.r från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn, flygskatter och bränsletillägg, transfers i Manaus, en natt i Manaus vid ankomst och fyra nätter på Amazon Lodge med helpension och utflykter samt fem nätter på Hotel Sol Ipanema med havsutsikt.

Helpension och utflykter ingår på lodgen.
Frukost ingår på hotellen.
Samtliga transfers ingår.

Preliminärt program i Amazonas med sex stycken utflykter i programmet

Dag 1
Flyg på morgonen från Sverige. Byte i Amsterdam och Sao Paulo. Ankomst till Manaus och transfer till hotellet.

Dag 2
Välj mellan transfer 09.00 eller 13.00.
Färd till Ceasa hamnen, därifrån motorbåt över den breda floden. Vi passerar det märkliga fenomenet Meeting of Waters, där den svarta floden Rio Negro och den bruna floden Solimoes möts, därefter minibuss i 40 km och sedan återigen snabbåt.

Transfern till lodgen tar c:a 3,5 timmar totalt. Ankomst till lodgen, välkomstdrink samt middag,

Dag 3
Frukost, Reconnaissance tour med motordriven kanot som visar lite av naturens skönhet och igapos och igarapes, lunch och Pirayafisketur, middag. På kvällen en utflykt där guiden fångar en kajman.

Dag 4
Frukost. Djungelpromenad i Amazonas regnskog. Den lokale guiden visar djungelns hemligheter. Lunch. På eftermiddagen besök hos Caboclos och vi ser hur lokalbefolkningen lever.

Dag 5
Soluppgångstur och heldagsutflykt i Amazonas regnskog.

Dag 6
Efter frukost återresa till Manaus och flyg vidare till Rio.
Transfer till hotellet i Rio.
Boende fem nätter på Hotel Sol Ipanema med havsutsikt. Frukost ingår.

Dag 7 – 10
På egen hand i Rio eller boka utflykter genom Sydamerikaexperten.

Dag 11
Transfer till flygplatsen sent på eftermiddagen för hemresa

Dag 12
Byte i Amsterdam och ankomst till Sverige

 

Alternativ och kombinationsmöjligheter

Vill man inte åka direkt till djungellodgen så går det bra att mot kostnad bo en eller flera nätter i staden Manaus innan djungelupplevelsen.

Det finns många möjligheter till olika variationer på resan. Våra personliga reserådgivare lyssnar gärna på dina önskemål och ger råd och förslag, för att kunna erbjuda dig en unik drömresa anpassad helt efter dina tankar.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN