Amazonas och Rio de Janeiro

Ett skräddarsytt reseförslag som kombinerar Amazonas regnskog med Rio de Janeiro. Storstadspuls kombinerat med några dagars äventyr i ett mycket vackert och orört område av Amazonas!
Slide 1
Amazon eco lodge

Amazonas och Rio

Slide 2
Rio de Janeiro
Amazonas och Rio
Slide 3
Ipanemastranden
Amazonas och Rio
Slide 4
amazon eco lodge
Amazonas och Rio
Slide 5
tukan fågel
Amazonas och Rio
PriceRed

pris

24 900 kr

DurationRed

Reslängd

10 dagar eller enligt dina önskemål

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Skräddarsytt reseförslag med Amazonas och Rio.

Kombinera vackra Amazonas regnskog med Rio de Janeiro!
Vi skräddarsyr en fantastisk resa på egen hand med en reguljär flygbiljett till Manaus, tre fantastiska dagar i Amazonas samt några härliga dagar i den vackra storstaden Rio de Janeiro.

I Amazonas bor du på Sydamerikaexpertens egna lodge, Amazon Lodge som ligger i ett fantastiskt vackert och välbevarat område av Amazonas  regnskog. Där kommer du att göra oförglömliga utflykter i den vackra naturen.

När du bor på Amazon Lodge så får du på ett säkert och bekvämt sätt uppleva hur det känns att leva mitt inne i Amazonas regnskog. Lodgen har som policy att göra utflykterna i små grupper, för att alla ska kunna se och höra. Maten är omväxlande och håller bra kvalité.

Amazon Lodge ligger 80 km från Manaus i ett otillgängligt område med tät regnskog och gränsar till ett naturreservat. Lodgen flyter på floden och är byggd av material från närområdet. Det är en liten lodge med endast 16 rum med dusch toalett.

På lodgen kan man se ut över floden mot regnskogen och njuta av vackra soluppgångar och solnedgångar. Det är vanligt att delfiner simmar nära lodgen.

Det går bra att besöka lodgen året om, även när det är regntid. Eftersom det är en regnskog, så kommer det givetvis nederbörd. När det är regntid och mycket vatten så är det som vackrast. Regntiden inleds i slutet av november och slutar i juni. Det svarta vattnet gör att myggen inte trivs bra. Vid lodgen går det bada i det varma sköna vattnet.

Lodgen rekommenderar att man har packat sin utrustning så att man endast tar med det nödvändigaste ut till lodgen. Övrig utrustning kan tryggt förvaras på lodgens kontor i Manaus.

Boende fyra nätter på Hotel Astoria Copacabana som ligger två kvarter från den berömda stranden på Copacabana.

Det finns mycket att se och göra i Rio de Janeiro. Sydamerikaexpertens reserådgivare hjälper gärna till att boka utflykter.

I priset ingår
Flyg lågsäsong t.o.r från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn med Latam från London till Brasilien. Anslutningsflyg inom Europa med SAS eller British Airways
Inrikes flyg i Brasilien med Latam
Samtliga flygskatter och bränsletillägg,
En väska incheckat bagage
Tre nätter på Amazon Lodge med helpension och utflykter
Fyra nätter på Hotel Astoria Copacabana i Rio.
Helpension och utflykter  ingår på lodgen.
Frukost ingår på hotellen.
Samtliga transfers ingår i Manaus.

Dagsprogram

Preliminärt program i Amazonas med sex stycken utflykter i programmet

Dag 1
Flyg på eftermiddagen från Sverige. Byte i London.

Dag 2
Byte på morgonen i Sao Paulo och vidare med inrikesflyg till Manaus.
Ankomst till Manaus vid lunchtid och transfer till lodgen. Transfern till lodgen är som en utflykt. Färden går först till Ceasa hamnen, därifrån motorbåt över den breda floden. Vi passerar det märkliga fenomenet Meeting of Waters, där den svarta floden Rio Negro och den bruna floden Solimoes möts, därefter minibuss i 40 km och sedan återigen snabbåt. Transfern till lodgen tar c:a 3,5 timmar totalt. Ankomst till lodgen, välkomstdrink samt middag,

Dag 3
Frukost, Reconnaissance tour med motordriven kanot som visar lite av naturens skönhet och igapos och igarapes, lunch och Pirayafisketur, middag. På kvällen en utflykt där guiden fångar en kajman.

Dag 4
Frukost. Djungelpromenad i Amazonas regnskog. Den lokale guiden visar djungelns hemligheter. Lunch. På eftermiddagen besök hos Caboclos och vi ser hur lokalbefolkningen lever.

Dag 5
Soluppgångstur. Efter frukost återresa till Manaus och flyg vidare till Rio med byte i Brasilia. Boende fyra nätter på Hotel Astoria Copacabana. Frukost ingår.

Dag 6-8
På egen hand i Rio eller boka utflykter genom Sydamerikaexperten.

Dag 9
Transfer till flygplatsen sent på eftermiddagen flyg via Sao Paulo till London.

Dag 10
Byte i London och ankomst till Sverige

 

Alternativ

Alternativ och kombinationsmöjligheter

Vill man inte åka direkt till djungellodgen så går det bra att bo första i staden Manaus innan djungelupplevelsen och istället åka ut till lodgen på morgonen dagen efter.

Det behöver inte kosta så mycket mer att bo med havsutsikt på Copacabana. Begär offert.

Det går bra att förlänga med paradisön Ilha Grande efter vistelsen i Rio. Begär offert.

Det finns många möjligheter till olika variationer på resan. Våra personliga reserådgivare lyssnar gärna på dina önskemål och ger råd och förslag, för att kunna erbjuda dig en unik drömresa anpassad helt efter dina tankar.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.