Chat with us, powered by LiveChat

Amazonas och Rio de Janeiro

Ett skräddarsytt reseförslag som kombinerar Amazonas regnskog med Rio de Janeiro. Storstadspuls kombinerat med några dagars äventyr i ett mycket vackert och orört område av Amazonas!
Slide 1
Amazon eco lodge

Amazonas och Rio

Slide 2
Rio de Janeiro
Amazonas och Rio
Slide 3
Ipanemastranden
Amazonas och Rio
Slide 4
amazon eco lodge
Amazonas och Rio
Slide 5
tukan fågel
Amazonas och Rio
PriceRed

pris

27 900 kr

DurationRed

Reslängd

10 dagar eller enligt dina önskemål

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Skräddarsytt reseförslag med Amazonas och Rio.

Kombinera vackra Amazonas regnskog med Rio de Janeiro!
Vi skräddarsyr en fantastisk resa på egen hand med en reguljär flygbiljett till Manaus, tre fantastiska dagar i Amazonas samt några härliga dagar i den vackra storstaden Rio de Janeiro.

I Amazonas bor du på Sydamerikaexpertens egna lodge, Amazon Lodge som ligger i ett fantastiskt vackert och välbevarat område av Amazonas  regnskog. Där kommer du att göra oförglömliga utflykter i den vackra naturen.

När du bor på Amazon Lodge så får du på ett säkert och bekvämt sätt uppleva hur det känns att leva mitt inne i Amazonas regnskog. Lodgen har som policy att göra utflykterna i små grupper, för att alla ska kunna se och höra. Maten är omväxlande och håller bra kvalité.

Amazon Lodge ligger 80 km från Manaus i ett otillgängligt område med tät regnskog och gränsar till ett naturreservat. Lodgen flyter på floden och är byggd av material från närområdet. Det är en liten lodge med endast 16 rum med dusch toalett.

På lodgen kan man se ut över floden mot regnskogen och njuta av vackra soluppgångar och solnedgångar. Det är vanligt att delfiner simmar nära lodgen.

Det går bra att besöka lodgen året om, även när det är regntid. Eftersom det är en regnskog, så kommer det givetvis nederbörd. När det är regntid och mycket vatten så är det som vackrast. Regntiden inleds i slutet av november och slutar i juni. Det svarta vattnet gör att myggen inte trivs bra. Vid lodgen går det bada i det varma sköna vattnet.

Lodgen rekommenderar att man har packat sin utrustning så att man endast tar med det nödvändigaste ut till lodgen. Övrig utrustning kan tryggt förvaras på lodgens kontor i Manaus.

Boende fyra nätter på Hotel Astoria Palace som ligger på Avenida Atlantica vid den berömda stranden på Copacabana. Boende i dubbelrum med havsutsikt.

Det finns mycket att se och göra i Rio de Janeiro. Sydamerikaexpertens reserådgivare hjälper gärna till att boka utflykter.

I priset ingår
Flyg lågsäsong t.o.r från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn med Latam från London till Brasilien. Anslutningsflyg inom Europa med SAS eller British Airways
Inrikes flyg i Brasilien med Latam
Samtliga flygskatter och bränsletillägg,
En väska incheckat bagage
Transfer till hotellet och en natt på Hotel Saint Paul i Manaus
Tre nätter på Amazon Lodge med helpension och utflykter
Tre nätter på Hotel Astoria Palace på Copacabana i Rio.
Helpension och utflykter  ingår på lodgen.
Frukost ingår på hotellen.
Samtliga transfers ingår i både Manaus och Rio.

Dagsprogram

Preliminärt program i Amazonas med sex stycken utflykter i programmet

Dag 1
Flyg på eftermiddagen från Sverige. Byte i London.

Dag 2
Byte på morgonen i Sao Paulo och vidare med inrikesflyg till Manaus.
Ankomst till Manaus vid lunchtid och transfer till Hotel Saint Paul. Eftermiddagen på egen hand i Manaus. Hotel Saint Paul ligger två kvarter från det berömda operahuset i Manaus. Vi rekommenderar guidad rundtur med engelsktalande guide på operahuset. Kostnaden är 20 real (cirka 44 kronor).

Dag 3
Efter frukost transfer till lodgen kl 09.00.
Transfern till lodgen är som en utflykt. Färden går först till Ceasa hamnen, därifrån motorbåt över den breda floden. Vi passerar det märkliga fenomenet Meeting of Waters, där den svarta floden Rio Negro och den bruna floden Solimoes möts, därefter minibuss i 40 km och sedan återigen snabbåt. Transfern till lodgen tar c:a 3,5 timmar totalt. Ankomst till lodgen, välkomstdrink samt lunch. På eftermiddagen den första utflykten i Amazonas. Middag,

Dag 4
Frukost, Reconnaissance tour med motordriven kanot som visar lite av naturens skönhet och igapos och igarapes, lunch och Pirayafisketur, middag. På kvällen en utflykt där guiden fångar en kajman.

Dag 5
Frukost. Djungelpromenad i Amazonas regnskog. Den lokale guiden visar djungelns hemligheter. Lunch. På eftermiddagen besök hos Caboclos och vi ser hur lokalbefolkningen lever.

Dag 6
Soluppgångstur. Efter frukost återresa till Manaus och flyg vidare till Rio med byte i Brasilia. Transfer till hotellet på Copacabana och boende tre nätter på Hotel Astoria Palace. Boende i dubbelrum med havsutsikt. Frukost ingår.

Dag 7-8
På egen hand i Rio eller boka utflykter genom Sydamerikaexperten.

Dag 9
Transfer till flygplatsen sent på eftermiddagen flyg via Sao Paulo till London.

Dag 10
Byte i London och ankomst till Sverige

 

Alternativ

Alternativ och kombinationsmöjligheter

Det finns mycket att se och göra i Rio och två hela dagar och vi rekommenderar mer tid i Rio än endast två hela dagar.

Det går bra att förlänga resan och efter vistelsen i Rio fortsätta till antingen paradisön Ilha Grande eller Buzios.

Det finns många möjligheter till olika variationer på resan. Våra personliga reserådgivare lyssnar gärna på dina önskemål och ger råd och förslag, för att kunna erbjuda dig en unik drömresa anpassad helt efter dina önskemål.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.