Chat with us, powered by LiveChat

Amazonas, Lençóis Maranhenses och Jericoacoara

En kombinationsresa med Amazonas regnskog och tre höjdpunkter i nordöstra Brasilien: Lençóis Maranhenses sanddynor, Parnaibadeltat samt den välkända lilla byn Jericoacoara med en av världens vackraste stränder.
Slide 1
Jericoacoara

Amazonas, Lençóis Maranhenses och Jericoacoara

Slide 2
Amazon Lodge

Amazonas, Lençóis Maranhenses och Jericoacoara

Slide 3
Lençóis Maranhenses

Amazonas, Lençóis Maranhenses och Jericoacoara

Slide 3
Ibisfåglar

Amazonas, Lençóis Maranhenses och Jericoacoara

PriceRed

pris

Från 36 900

DurationRed

Reslängd

14 dagar

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Kombinera vackra Amazonas regnskog med rundresa i nordöstra Brasilien till platser som Lençóis Maranhenses och Jericoacoara med en av världens vackraste stränder!
Vi skräddarsyr en fantastisk resa på egen hand med en reguljär flygbiljett till Manaus och med hemresa från Fortaleza, tre fantastiska dagar i Amazonas samt en veckas rundresa i nordöstra Brasilien i det som kallas Rota das Emoções. Det är svårt att översätta Rota das Emoções till svenska på ett rättvist sätt men det skulle kunna översättas till den emotionella rutten eller sinnenas resa.

I Amazonas bor du på Sydamerikaexpertens egna lodge, Amazon Lodge som ligger i ett fantastiskt vackert och välbevarat område av Amazonas regnskog. Där kommer du att göra oförglömliga utflykter i den vackra naturen. När du bor på Amazon Lodge så får du på ett säkert och bekvämt sätt uppleva hur det känns att leva mitt inne i Amazonas regnskog.  Lodgen har som policy att göra utflykterna i små grupper, för att alla ska kunna se och höra. Maten är omväxlande och håller bra kvalité.  Amazon Lodge ligger 80 km från Manaus i ett otillgängligt område med tät regnskog och gränsar till ett naturreservat. Lodgen flyter på floden och är byggd av material från närområdet. Det är en liten lodge med endast 16 rum med dusch toalett.

På lodgen kan man se ut över floden mot regnskogen och njuta av vackra soluppgångar och solnedgångar. Det är vanligt att delfiner simmar nära lodgen.

Det går bra att besöka lodgen året om, även när det är regntid. När det är mycket vatten så är Amazonas desto vackrare. Eftersom det är en regnskog, så kommer det givetvis nederbörd. När det är regntid och mycket vatten så är det som vackrast. Regntiden inleds i slutet av november och slutar i juni. Det svarta vattnet gör att myggen inte trivs bra. Vid lodgen går det bada i det varma sköna vattnet. Lodgen rekommenderar att man har packat sin utrustning så att man endast tar med det nödvändigaste ut till lodgen. Övrig utrustning kan tryggt förvaras på lodgens kontor i Manaus.

Flyg sent på eftermiddagen från Manaus till Sao Luis och sedan tidig upphämtning med minibuss för resa till Lençóis Maranhenses.

Resan på rota das Emoções är ett helt annat Brasilien. Det är småskaligt och familjärt. Även om engelskakunskaperna generellt sett inte är så bra så uppvägs detta av befolkningens vänlighet och vilja att hjälpa till, så det går alldeles utmärkt att resa på egen hand.

Barreirinhas är en mysig liten by som ligger strax utanför Lençóis Maranhenses. Boendet är på en liten familjär pousada. I programmet ingår tre stycken utflykter på de två dagarna i Barreirinhas. Första dagen en utflykt till Lagoa Bonita i Lençóis Maranhenses med möjlighet både att vandra runt bland sanddynerna och att bada i en sjö av regnvatten (beror på årtsid). Det är otroligt vackert. Andra dagen en överflygning i ett litet flygplan i 30 minuter över Lençóis Maranhenses. Därefter en heldagsutflykt med båt på floden upp till atlantkusten med tre stopp. Det är mycket vackert och det finns möjlighet att bada både i havet, i sjöar av regnvatten samt i floden. På första stoppet Vassouras så finns det många capucinapor.

Nästa stopp är Parnaiba. Avresa från Barreirinhas på morgonen. På eftermiddagen utflykt i Parnaibadeltat, som är världens tredje största floddelta. Båtresan på floden går först genom vackert djungelliknande landskap innan det åter bli det vackra sanddynslandskapet. Utflyktens höjdpunkt är i solnedgången när tusentalsröda ibisfåglar inom loppet av några minuter återvänder till sin lilla ö.

På morgonen dagen efter fortsätter resan först paradissjön Lagoa do Paraíso för ett bad och lunchstopp på cirka fyra timmar. Därefter fortsätter resan mot den välkända lilla byn Jericoacoara med en av världens vackraste stränder. Jericoacoara är en mycket mysig och speciell plats. Det finns inga asfalterade gator men många beachbuggies. Här finns möjlighet att bada, göra utflykter och njuta av god mat.

I priset ingår
Flyg lågsäsong t.o.r från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn med Air France och KLM
Inrikes flyg med Gol och Latam.
Samtliga flygskatter och bränsletillägg,
En väska incheckat bagage incheckat bagage ingår på det internationella flyget och på sträckan Sao Paulo till Manaus.
På inrikesflyget mellan Manaus och Fortaleza ingår inget incheckat bagage. Kostnaden för en incheckad väska är cirka 120 kr och betalas i samband med incheckningen i Manaus.
Privat transfer till hotellet i Manaus
En natt på Hotel Millenium eller Hotel Saint Paul i Manaus. Frukost ingår.
Tre nätter på Amazon Lodge med helpension, transfers och utflykter
En natt på Hotel Santos Dumont i Sao Luis.
En natt på Paraiso dos Lençóis i Barreirinhas.
En natt på Arrey Hotel i Parnaiba.
En natt på Hotel Jeri i Jericoacoara
Frukost ingår på hotellen.

Tre stycken utflykter i Lençóis Maranhenses inklusive överflygning

Utflykt i Parnaibadeltat

Transfer med badstopp vid Lagoa do Paraíso utanför Jericoacoara
Samtliga flygplatstransfers ingår
Fyra transporter i bekväm minibuss längs rota das Emoções

Dagsprogram

Dag 1
Flyg på eftermiddagen från Sverige. Byte i Paris.
Det går också att flyga morgonflyg med KLM via Amsterdam.

Dag 2
Byte på morgonen i Sao Paulo och vidare med inrikesflyg till Manaus. Ankomst till Manaus vid lunchtid och transfer till Hotel Saint Paul i Manaus. Eftermiddagen ledig. Passa på att besöka det berömda operahuset som ligger två kvarter från hotellet.

Dag 3
Efter frukost transfern till lodgen. Transfern är som en utflykt.  Färden går först till Ceasa hamnen, därifrån motorbåt över den breda floden. Vi passerar det märkliga fenomenet Meeting of Waters, där den svarta floden Rio Negro och den bruna floden Solimoes möts, därefter minibuss i 40 km och sedan återigen snabbåt. Transfern till lodgen tar c:a 3,5 timmar totalt. Ankomst till lodgen, välkomstdrink, lunch och på eftermiddagen den första utflykten med båt i Amazonas. På kvällen middag,

Dag 4
Frukost, Reconnaissance tour med motordriven kanot som visar lite av naturens skönhet och igapos och igarapes, lunch och Pirayafisketur, middag. På kvällen en utflykt där guiden fångar en kajman.

Dag 5
Frukost. Djungelpromenad i Amazonas regnskog. Den lokale guiden visar djungelns hemligheter. Lunch. På eftermiddagen besök hos Caboclos och vi ser hur lokalbefolkningen lever.

Dag 6
Soluppgångstur. Efter frukost återresa till Manaus och flyg vidare till Sao Luis med byte i Fortaleza. Boende en natt på flygplatshotell i Sao Luis. Frukost ingår.

Dag 7
Tidig upphämtning för transfer i bekväm minibuss till Barreirinhas och Lençóis Maranhenses. Två nätter på familjär pousada i Barreirinhas:
På eftermiddagen utflykt till Lagoa Bonita i Lençóis Maranhenses med möjlighet både att vandra runt bland sanddynerna och att bada i en sjö av regnvatten (beror på årstid). Utflykten är med små fyrhjulsdrivna fordon och inleds med resa på flotte över floden. Efter solnedgången åter tillbaka till Barreirinhas.

Dag 8
Heldagsutflykt med båt på floden upp till atlantkusten med tre stopp. Det är mycket vackert och det finns möjlighet att bada både i havet, i sjöar av regnvatten samt i floden. På första stoppet Vassouras så finns det många capucinapor.

Dag 9
Tidig upphämtning för transfer i bekväm minibuss till Parnaiba. En natt på Arrey Hotel i Parnaiba. På eftermiddagen utflykt med båt i Parnaibadeltat. I samband med att solen går ned så återvänder tusentals ibisfåglar till sin lilla ö i floden för nattens sömn.

Dag 10 
Transfer i bekväm minibuss till Jericoacoara. Fyra nätter på Hotel Capitao Thomaz i Jericoacoara. Under färden till Jericoacoara görs ett fyra timmars långt bad och lunchstopp vid paradissjön Lagoa do Paraíso.

Dag 11
På egen hand i Jericoacoara. Utflykter kan bokas på hotellet.

Dag 12
Transfer till flygplatsen i Fortaleza vid lunchtid och på kvällen direktflyg till Paris.

3Dag 14
Byte i Paris och ankomst till Sverige

Alternativ

Detta är verkligen en skräddarsydd resa med många kombinationsmöjligheter både vad gäller flyg och antal nätter på varje plats. Det finns många möjligheter till olika variationer på resan. Våra personliga reserådgivare lyssnar gärna på dina önskemål och ger råd och förslag, för att kunna erbjuda dig en unik drömresa anpassad helt efter dina tankar.

Air France flyg är nattflyg med avresa från Sverige på eftermiddagen. KLM har morgonflyg och tidig avresa från Sverige. Oavsett vilket så blir det en natt i staden Manaus innan upplevelsen i Amazonas regnskog.

Det går att lägga till en natt på Amazon Lodge. Upphämtningen till Amazon Lodge kan vara antingen kl 09.00 eller kl 13.00.

Vi har valt tre stopp längs rota das Emoções.  Det finns fler platser att stanna på längs vägen och en extranatt kostar inte mycket.

Det går också att stanna sista natten i Fortaleza innan hemresan istället för att åka direkt från Jericoacoara till flygplatsen.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.