Chat with us, powered by LiveChat

Musik från Sydamerika

För dig som är intresserad av Sydamerika, har vi satt samman spellistor med musik från olika delar av kontinenten.

Musik och dans är något nästan alla förknippar med Sydamerika, inte minst samban i Brasilien och tangon i Argentina. Många av oss tänker på olika klassiska låtar som vi hört genom åren, men det är naturligtvis bara en del av Latinamerikas rika musikutbud. Precis som överallt i världen skapas det oerhört mycket ny musik i Sydamerika varje år. Tyvärr är det väldigt lite av det utbudet som når våra svenska öron. Dom flesta har säkert hört talas om Colombias stjärna Shakira och kanske några fler av kontinentens stora stjärnor. Men det mesta av musiken går oss förbi.
Kanske har du varit på resa i Sydamerika och vill återuppliva några av dina musikminnen från resan, eller så drömmer du om eller planerar du en resa till denna färgrika kontinent. Jag vill gärna dela med mig lite av det enorma utbudet av både modern och klassisk sydamerikans musik. Därför har jag satt samman ett par spellistor på den populära musiksajten Spotify, där du gratis kan lyssna till all världens musik. I rutan här intill finns en länk till Spotify om du inte redan har ett konto. Det är enkelt och tar bara några minuter att komma igång.

Här nedan finner du länkar till olika spellistor med olika musikstilar, från olika delar av Sydamerika. Länkarna går till Sydamerikaexpertens sida på Spotify, där vi samlar våra spellistor. Utöver våra egna spellistor har vi också länkat till det berömda kubanska musikprojektet Buena Vista Social Club och en spellista med Argentinsk musik sammansatt av det kända bandet Gotan project.

Jag hoppas spellistorna skall ge dig mycket nöje!

Björn Larsson

För att lyssna på spellistorna så behöver du registrera dig för ett gratiskonto på Spotify. Klicka på den här länken, så kommer du till Spotify. Välj “Ladda ner” från menyn. Det tar bara några minuter att skapa ett konto.

Folkmusik från Chile

En musikresa genom Chiles rika musikhistoria. Lyssna och dröm dig bort.

NyMusikChile

Modern musik från Chile

Det finns en rik musiktradition i Chile och det kommer mycket ny spännande musik hela tiden.

MusikBrasilien

Blandad musik från Brasilien

Den här spellistan tar dig direkt till Brasiliens färggranna musklandskap.

Klassiker | Sydamerika

Klassisk sydamerikansk musik

I den här spellistan hittar du olika klassiker från olika tidsperioder.

Modern sydamerikansk musik

Här får du en smakprov av spännande ny musik från i hela Sydamerika.

Inspiration från Havanna

En samling av hip musik från Kubas huvudstad. Det är musik som du kommer ha svårt att sitta still till.

Andra rekommenderade favoriter

Gotan Project | Argentine

Musikinspiration från Gotan Project

Gotan Project är en fransk musikgrupp som själva vars musik är baserad på Argentinsk tango. Det här är en spellista med deras favoritmusik från Argentina.

Klassiska Buena Vista Social Club

1996 återförenades en grupp kubanska musiker från tiden före Castro. Resultatet blev en fantastisk föreställning, ett album och en film som spreds över hela världen.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.