Kryssningar med Silversea

Silversea är det exklusiva kryssningsalternativet för dig med mycket högt ställda krav som vill ha det absolut bästa.

En kryssning med Silversea Cruises skiljer sig från andra ledande kryssningsrederier genom sitt exklusiva upplägg. Fartygen är elegant inredda och tar bara hälften så många passagerare som fartyg av samma storlek från andra rederier. Samtidigt har man nästan en lika stor besättning som antalet passagerare ombord, vilket garanterar en hög servicenivå och en lyxkryssning värd namnet.

Kryssningarna har karaktären av expeditionskryssningar, men med högsta komfort. Du kan välja mellan ett stort antal olika destinationer runt Sydamerika som Galapagosöarna, Patagonien, Påskön, Panamakanalen eller Antarktis för att bara nämna några. Vi erbjuder ett flertal andra kryssningsalternativ till samma destinationer i olika prisklasser. Silversea Cruises är för dig som vill ha ett premiumalternativ. Du får en lyxkryssning där nästan allt ingår i priset. Inkluderat är gourmetmåltider, fina viner, drinkar och dricks. Den förstklassiga underhållningen är också inkluderad.

Silversea Specialist

No data was found

Mer om kryssningarna

Silversea Cruises är ett av de ledande rederierna för lyxkryssningar. Våra kunder prisar dem för den unika upplevelse de erbjuder.
Rederiet har sex exklusiva fartyg, där Silver Cloud Expedition och Silver Explorer vanligtvis är dom fartyg som kryssar på rutterna runt Sydamerika. I år tillkommer också Silver Origin, ett unikt och mycket exklusivt fartyg specialbyggt för lyxkryssningar runt Galapagosöarna.

Genom Panamakanalen med Silversea Cloud
Genom Panamakanalen med Silversea Cruises

Siversea Cruises lyxkryssningar i Sydamerika och Antarktis 2022-2023

  • Kryssning runt Galapagosöarna
  • Buenos Aires till Ushuaia
  • Fort Lauderdale genom Panamakanalen till Lima
  • Lima till Buenos Aires
  • Buenos till Rio de Janeiro
  • Antarktis från Puerto Williams i Chile
  • Antarktis Bridge d.v.s kryssning på Antarktis men flygresa dit från södra Chile
  • Sydamerika Runt med start 6/1 2023

Livet ombord
På Silverseas fartyg väljer du själv när och var du vill äta och i vilket sällskap. Vill du vara lat på morgonen så serverar personalen dig gärna frukost på sängen. Frukost och lunch serveras annars i någon av restaurangerna, ute på däck eller på verandan om din hytt har en sådan. Oavsett vilket fartyg du kryssar med, så kan du se fram emot en förstklassig upplevelse.
Stämningen på

Silver Origin
Årets mest efterlängtade nyhet bland kryssningsalternativen i Sydamerika är Silver Origin, Silverseas specialbyggda fartyg för Glapagosöarna. Fartyget är det mest miljövänliga fartyg som Silversea någonsin byggt. Silver Origin erbjuder en av dom mest exklusiva kryssningsupplevlelser du kan tänka dig. Fartyget har endast sviter, fördelade på 8 olika kategorier. Även den minsta sviten är 30 kvm stor med en 7 kvm stor privat veranda. Dom flesta sviterna ligger i storleken 31-50 kvm, men det finns även två riktigt stora sviter på 95 kvm respektive 160 kvm.

Svit - Silver Origin
Svit – Silver Origin

Här finns många innovativa lösningar för att du skall få ut så mycket som möjligt av din kryssning. Koppla av i ett badkar med havsutsikt eller njut av en dusch på balkongen. Oavsett storlek så har alla sviter egen butlerservice.

Badrum - Silver Origin
Badrum – Silver Origin

Dom allmänna utrymmena är intima och exklusiva. Utfärderna med fartygets 8 Xodiaks utgår från en exklusiv lounge, kallad Base Camp. Där kan du förbereda dig för ditt nästa äventyr genom att ta del a information kring Galapagosöarnas fascinerande flora och fauna, bland annat genom en interaktiv bildvägg.

Base Camp - Silver Origin
Base Camp – Silver Origin

Efter dagens utfärder kan du koppla av i Explorer Lounge på akterdäck och njuta av utsikten. Njut av mat, inspirerad av Ecuadors matkultur och välj bland viner från fartygets välutrustade vinkällare.

Explorer Lounge - Silver Origin
Explorer Lounge – Silver Origin

Totalt tar fartyget maximalt 100 gäster som tas om hand av en besättning på 90 personer.

Silversea har gått väldigt långt för att försäkra sig om att fartyget gör minsta möjliga inverkan på Galapagosöarnas känsliga miljö. Silver Origin har ett unikt positioneringssystem som gör att fartyget inte behöver fälla ankare och riskera att skada havsbotten. Framdrivningssystemet är också mycket avancerat för att inte störa undervattenslivet och för minsta möjliga utsläpp av växthusgaser.
Inga engångskärl av plast används på fartyget och gästerna får egna återanvändbara flaskor av metall som kan fyllas från det unika färskvattenssystemet som finns i varje svit. Man räknar med att detta kommer spara minst 17,000 plastflaskor per år.

fartygen är intim och avslappnad, men passagerarna klär gärna upp sig för middag. Några kvällar per vecka är det smoking och övriga kvällar är det snyggare fritidskläder eller kavaj. Du kan förvänta dig att majoriteten av passagerarna är från Nordamerika och övriga passagerare är huvudsakligen européer.
Underhållningen är av högsta klass med levande musik och dansuppträdanden av toppartister.

Silver Cloud Expedition
Efter en omfattande ombyggnad 2017 så är Silver Cloud det mest komfortabla isklassade fartyget i världen, enbart utrustad med sviter i olika kategorier. 80% av hytterna har veranda. Du kan vandra runt på fartygets breda svepande däck och njuta av utsikten eller ta dig ett dopp i fartygets swimmingpool. Dom 245 passagerarna tas om hand av 223 besättningsmedlemmar.
Under en kryssning till Antarktis med Silver Cloud Expedition så kan du också njuta av måltider i den enda Relais & Chateauxrestaurangen i Antarktis. Det är svårt att föreställa sig en bekvämare och mer exklusiv expeditionskryssning.
Bland fartygets besättning finns det 22 passionerade expeditionsexperter dom gör utfärderna till en upplevelse att minnas för livet. Till gästernas förfogande finns 16 nya Zodiaks och 10 kayaker.

Hytt på Silverseas fartyg
Hytt på Silverseas fartyg

Silver Explorer
Fartyget är specialbyggt för att navigera några av dom mest avlägsna farvattnen i världen med en isklassning som gör att fartyget säkert och bekvämt kan kryssa mellan isflak. Silver Explorer tar bara 144 gäster med en besättning på 118 personer.
Det finns nio olika sviter att välja mellan. En del av sviterna har balkonger och de flesta är utrustade med stora fönster för att du skall kunna njuta av utsikten från din egen svit. Även om du väljer den enklaste sviten så behöver du inte slå av på komforten. Du kan koppla av med ett varmt bad i det marmorklädda badrummet efter en lång dags äventyr och sova gott mellan exklusiva sänglinnen efter att ha valt ut en kudde från menyn av nio kuddar.
Fartyget har sitt eget entusiastiska expeditionsteam för dom spännande dagsexpeditionerna. Gästerna har 12 Zodiaks till sitt förfogande.

För mer information använd formuläret för bokningsförfrågan ovan, eller kontakta Sydamerikaexpertens Björn Larsson som är expert på kryssningar direkt på 035-178875 eller bjorn@sydamerikaexperten.com.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN