fbpx

Kryssningar till Antarktis

På en expeditionskryssning till Antarktis får du utforska det förtrollande vita landskapet och häpnas över det rika djurlivet.

En expeditionskryssning till Antarktis är få förunnat och en upplevelse att minnas för resten av livet. Det finns flera olika kryssningsalternativ till Antarktis med olika karaktär och i olika prisklasser. Om du väljer att kryssa med Hurtigruten, får du en mer informell upplevelse med fokus på utfärderna, medan Silversea erbjuder lyxiösa kryssningar med en mer formell karaktär. Du kan också flyga och börja din kryssning när du ankommit till Antarktis.

Nedan är några exempel på olika kryssningsalternativ, men kontakta gärna Sydamerikaexpertens reserådgivare för information om fler alternativ och en förutsättningslös offert.

Ankomst med flyg till Antarktis
FLYG TILL ANTARKTIS
Med flyg direkt till Antarktis
Flyg till Antarktis och starta din kryssning i skyddade vatten. Det finns flera rutter och fartyg att välja mellan.
CalenderRed

AVRESA

Valfritt

DurationRed

RESLÄNGD

Skräddarsytt

PriceRed

PRIS

Begär offert

Antarktis med Hurtigruten
Expeditionskryssning
Antarktis med Hurtigruten
Följ med på Hurtigrutens klassiska Antarktis-expedition – ett perfekt sätt att uppleva spektakulärt djurliv och storslagen natur.
CalenderRed

AVRESA

Valfritt

DurationRed

RESLÄNGD

Skräddarsytt

PriceRed

PRIS

Begär offert

Silversea | Antarktis
EXKLUSIVT
Antarktis med Silversea
Lyxiga Antarktiskryssningar där du verkligen upplever något riktigt annorlunda och exklusivt.
CalenderRed

AVRESA

Valfritt

DurationRed

RESLÄNGD

Skräddarsytt

PriceRed

PRIS

Begär offert

Antarktis är jordens sydligaste kontinent som ligger runt Sydpolen och omges av Antarktiska oceanen. Kontinenten är obebodd och få seglar så långt söder ut. På en expeditionskryssning till Antarktis får du utforska det förtrollande vita landskapet och häpnas över det rika djurlivet. På ismassorna finns det möjlighet att få se sjöleopard, sjöbjörn, sydlig sjöelefant m.m. I antarktiska haven kan du ha turen att få se flera olika sorters valar som blåvalen, sillvalaren, knölval m.m. Späckhuggare och givetvis mängder av havsfåglar finns att skåda. Eller vad sägs om att kanske få se flera av de sju pingvinarter som finns i området? Djuren är inte rädda för människan vilket ökar chansen att få betrakta Antarktis spännande djurvärld.

Karta över Antarktis
Karta över Antarktis

Kryssningsrutter
Du börjar din expeditionen till Antarktis på sydamerikanska kontinenten. De flesta rutterna startar från Ushuaia längts ned i Argentina. Första natten spenderas ofta i Ushuaia och sedan är det cirka två dagars kryssning till Antarktis kontinent. Beroende på vilken expeditionsrutt du väljer så kan du passera Falklandsöarna, Sydgeorgien, Sydorkneyöarna eller helt enkelt åka direkt till Antarktis. Spendera från cirka 10 dagar eller åk iväg på världens häftigaste äventyr i 23 dagar med besök forskningsstationer med chans att träffa forskare på plats.
För de mer äventyrslystna finns möjlighet att paddla kajak bland isbergen, vandra på glaciärer och campa på Antarktis.

Kryssningsalternativ
För expeditionsresor till Antarktis samarbetar vi med Hurtigruten. För skandinaver är Hurtigruten känd för sin varma atmosfär och informella stil där upplevelserna är i fokus vilket verkligen stämmer. Fartygen håller cirka fyrstjärnig standard. Utflykter, helpension och föreläsningar ingår.
För de som vill resa exklusivt kan vi varmt rekommendera Silversea.
För de som vill inleda kryssningen på Antarktis så erbjuder Antarctica21 en möjlighet att flyga t.o.r från Punta Arenas och landa på Chiles militärflygplats på Antarktis där själva kryssningen startar.  Antarctica21 har en express variant med kryssning från Ushuaia på sex dagar/fem nätter  och med endast en dag på Antarktis och därefter flyg till Punta Arenas i Chile.

Hurtigruten
Se Antarktis höjdpunkter på Hurtigrutens tolvdagars kryssningar med MS Fridtjof Hansen:
18/11,  28/11, 8/12, 18/12, 28/12 2021 samt 7/1, 17/1, 6/2, 16/2,  26/2, 8/3 2022.
Första natten i Buenos Aires och sedan flyg till Ushuaia för expeditionskryssning till Antarktis. Inrikesflyg och hotellnatten i Buenos Aires ingår.
Pris från 68.858 kr.

19 dagars expeditionskryssning t.ex den 15/10 2021 med MS Fram
Äventyret börjar i Valparaíso och går sedan längs med chilenska kusten Chiloé, Puerto Edén, Puerto Natales och sedan till de chilienska fjordarna. Ni fortsätter genom Beaglekanalen och ankrar upp vid Kap Horn. Ni passerar sedan Drakesundet och når Antarktis. Kryssningen avslutas i Ushuaia med inrikesflyg till Buenos Aires. Pris från 88.516 kr.
Fler resedatum och fler kryssningsalternativ finns för kryssning med Hurtigruten. Kontakta Sydamerikaexperten för mer information.

Silversea exklusiv kryssning till Antarktis
Silversea erbjuder 26 stycken exklusiva kryssningar till Antarktis 2021-2022:
Kryssning 10 dagar med start och avslut från Ushuaia i södra Argentina. t.ex den 12/12. Pris från 107.300 kr
Kryssning 22 dagar med start i Buenos Aires och avslut i Ushuaia i södra Argentina den 20/11. Pris från 305.400 kr
Kryssning 29 dagar med start i Ushuaia och avslut i Buenos Aires den 20/2. Pris från 248.700 kr
Kryssning 16 dagar med start i Punta Arenas i södra Chile och med avslut i Ushuaia i södra Argentina den 14/11. Pris från 146.750 kr
Kryssning med start och avslut på King Georges Island. Flyg från Punta Arenas i södra Chile till King George Island t.o.r. t.ex den 23/12. Pris från 145.800 kr
Fler kryssningsdatum finns och även alternativa kryssningsrutter.
OBS i Silverseas priser ingår flyg från Europa i ekonomiklass t.o.r

Flyg och kryssa till Antarktis med Antarctica21 
Sedan 2003 erbjuder Antarctica21 en variant som blir mer och mer populär.  Istället för att åka på kryssning i två dygn i vardera riktningen så erbjuder de flyg från Punta Arenas i södra Chile till King George Island t.o.r. där man landar på en militärflygplats. Väl framme på King George Island startar kryssningen och det finns flera rutter att välja på och även flera fartyg i olika standard och storlek.
Antarctica21 erbjuder fyra olika kryssningar på fasta datum:
Klassisk Antarktis Air-Cruise 8dagar/7nätter. Pris från 99.300 kr
Polarcirkeln Air Cruise 10dagar/9nätter. Kryssar längre till Polarcirkeln. Pris från 133.900 kr
Antarktis och Sydgeorgien Air-Cruise 17dagar/16nätter. Pris från 124.400 kr
Antarktis Express Air-Cruise 6dagar/5nätter. Båt från Ushuaia via Kap Horn till Antarktis och flyg tillbaka till Punta Arenas. Pris från 41.400 kr

Andra fartyg och rederier till Antarktis
Kontakta Sydamerikaexperten om du vill åka med andra rederier såsom Quark Expeditions eller Oceanwide Expeditions.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.