Chat with us, powered by LiveChat

Kryssningar till Patagonien

Patagonien är ett av världens mest storslagna naturområden. Bästa sättet att uppleva Patagonien är med ett kryssningsfartyg.

Patagonien är ett område som upptar en stor del av både Chile och Argentina. Här finner du stora nationalparker med rikt djurliv, storslagna glaciärområdena tillsammans med mäktiga vulkaner, vackra bergsformationer och häpnadsväckande sjöar. Att åka på en expeditionskryssning är ett bekvämt sätt att uppleva det sydligaste området i världen. Segla genom avlägsna kanaler, upplev fjordar, snötäckta berg och se stora kolonier med magellanpingvin. Du har chans att komma nära djurlivet utan att störa, tack vare dom professionella naturguiderna. Kontakta oss så tar vi fram den kryssningsrutt som passar dig bäst i Patagonien!

Härunder ser du läsa om Australis kryssningar i Patagonien och även se några exempel på andra resor till Patagonien.

Mer om kryssningarna

Kryssningsrutter
Var passar det bäst för dig att börja din kryssning i Patagonien? Vi erbjuder avgångar från chilenska Puerto Montt, Puerto Natales och Punta Arenas samt argentinska Ushuaia. Välj mellan fyra eller fem dagars rutter med spännande utflyktsprogram. Runda världens sydligaste punkt och åk igenom Beaglekanalen. Du har chans att se sjölejon, magellanpingviner, späckhuggare och vackra sjöfåglar.

Patagonienkryssningarna motsvarar cirka fyrastjärning standard, förutom exklusiva Silverseas som du kan läsa mer om här. Du kan åka med fartyg som tar från 90 och upp till 210 passagerare efter dina preferenser. De kryssningarna vi jobbar mest med i Patagonien är Stella Australis, Ventus Australis, Skorpios II och Skorpios III. Utflykter, helpension och föreläsningar ingår.

Fredrik Moldéns resedagbok
För dig som funderar på en kryssning i Patagonien, kan vi rekommendera Argentinakännaren Fredrik Moldéns resedagbok från en kryssning med Australis där han även rundar Kap Horn. Klicka här för att läsa om Fredriks upplevelser

Prisexempel med Australis
Australis kryssningar håller hög klass oavsett om de startar i Punta Arenas eller Ushuaia.
Tierra del Fuegos fjordar 5 dagar/4 nätter med Stella Australis.
På den här rutten åker du från Punta Arenas och sedan vidare till Ainsworth Bay, Tuckers Islets, Pia Glacier, Glacier Alley, Cape Horn, Wulaia Bay. Ni avrundar i världens sydligaste stad Ushuaia.
Frånpris: Standardhytt med havsutsikt den 21/9 2021 kostar från 14 900:- per person med del i dubbelhytt.
Attraktiva avgångar i december och januari kostar ofta mer än det dubbla. Begär offert.

Den omvända rutten från Ushuaia till Punta Arenas kallas Patagonian Explorer och är också på 5dagar/4nätter.
Australis har även en åttanätters kryssning, men vi rekommenderar fyranätterskryssningen eftersom återresan besöker flera platser en andra gång.

Skorpios
Det chilenska rederiet Skorpios erbjuder två kryssningsrutter i  den underbart vackra chilenska skärgården.
Resrutten med namn Chonos startar och slutar i Puerto Montt. Kryssningen är på 6dagar/5nätter söderut till glaciären San Rafael och på återfärden gör den flera stopp på ön Chiloe. Chonosrutten kan kombinerad med Lake Crossing till Bariloche i Argentina.
Skorpios andra resrutt Kaweskar är en trenätterskryssning som både startar och slutar i Puerto Natales. Kaweskar rutten passar bra att kombinera med nationalparken Torres del Paine och vidare till Calafate i Argentina.

Navimag
Ett bra och behagligt sätt att resa inom Chile är med färja från Puerto Montt till Puerto Natales eller omvänt. Detta är färja och ingen expeditionskryssning men det är ändå ett bra sätt att uppleva den chilenska skärgården. Färjorna har plats för 224 passagerare och resan tar 4dagar/3nätter.

Kap Horn
För de som drömmer om att gå iland på Kap Horn så finns det två alternativ. För båda gäller att när vädret tillåter så går man iland på Kap Horn.  Kryssningar med Australis är det bästa alternativet för chans till landgång. Vi har genom åren sålt väldigt många kryssningar med Australis och de är alltid mycket uppskattade. Vår erfarenhet är att på cirka 60% av kryssningarna med Australis så får våra resenärer gå iland på Kap Horn.

Det finns en andra variant för att försöka gå iland på Kap Horn. Antarctica21 har en expressvariant 6dagar/5nätter till Antarktis, där man startar i Ushuaia och via Kap Horn fortsätter till Antarktis och sedan flyger tillbaka till Punta Arenas i Chile.

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875