Chat with us, powered by LiveChat

Kryssningar till Antarktis

På en expeditionskryssning till Antarktis får du utforska det förtrollande vita landskapet och häpnas över det rika djurlivet.

En expeditionskryssning till Antarktis är få förunnat och en upplevelse att minnas för resten av livet. Det finns flera olika kryssningsalternativ till Antarktis med olika karaktär och i olika prisklasser. Om du väljer att kryssa med Hurtigruten, får du en mer informell upplevelse med fokus på utfärderna, medan Silversea erbjuder kryssningar med mycket hög standard där allt ingår och du får t.o.m en egen butler. Det går också flyga att flyga från Punta Arenas i Chile till Antarktis och börja kryssningen när du ankommit till Antarktis.

Nedan är några exempel på olika kryssningsalternativ, men kontakta gärna Sydamerikaexpertens reserådgivare för information om fler alternativ och en förutsättningslös offert.

Mer om kryssningarna

Antarktis är jordens sydligaste kontinent som ligger runt Sydpolen och omges av Antarktiska oceanen. Kontinenten är obebodd och få seglar så långt söder ut. På en expeditionskryssning till Antarktis får du utforska det förtrollande vita landskapet och häpnas över det rika djurlivet. På ismassorna finns det möjlighet att få se sjöleopard, sjöbjörn, sydlig sjöelefant m.m. I antarktiska haven kan du ha turen att få se flera olika sorters valar som blåvalen, sillvalaren, knölval m.m. Späckhuggare och givetvis mängder av havsfåglar finns att skåda. Eller vad sägs om att kanske få se flera av de sju pingvinarter som finns i området? Djuren är inte rädda för människan vilket ökar chansen att få betrakta Antarktis spännande djurvärld.

Karta över Antarktis
Karta över Antarktis

Kryssningsrutter
Du börjar din expeditionen till Antarktis på sydamerikanska kontinenten. De flesta rutterna startar från Ushuaia längts ned i Argentina. Första natten spenderas ofta i Ushuaia och sedan är det cirka två dagars kryssning till Antarktis kontinent. Beroende på vilken expeditionsrutt du väljer så kan du passera Falklandsöarna, Sydgeorgien, Sydorkneyöarna eller helt enkelt åka direkt till Antarktis. Spendera från cirka 10 dagar eller åk iväg på världens häftigaste äventyr i 23 dagar med besök forskningsstationer med chans att träffa forskare på plats.
För de mer äventyrslystna finns möjlighet att paddla kajak bland isbergen, vandra på glaciärer och campa på Antarktis.

Kryssningsalternativ
För expeditionsresor till Antarktis samarbetar vi med Hurtigruten. För skandinaver är Hurtigruten känd för sin varma atmosfär och informella stil där upplevelserna är i fokus vilket verkligen stämmer. Fartygen håller cirka fyrstjärnig standard. Utflykter, helpension och föreläsningar ingår.
För de som vill resa exklusivt kan vi varmt rekommendera Silversea.
För de som vill inleda kryssningen på Antarktis så erbjuder både Silversea och Antarctica21 en möjlighet att flyga t.o.r från Punta Arenas och landa på Chiles militärflygplats på Antarktis där själva kryssningen startar.

Hurtigruten
Se Antarktis höjdpunkter på Hurtigrutens kryssningar till Antarktis.
Första natten i Buenos Aires och sedan flyg till Ushuaia för expeditionskryssning till Antarktis. Inrikesflyg och hotellnatten i Buenos Aires ingår.
Kontakta Sydamerikaexperten för aktuella priser och mer information.

Hurtigruten har också expeditionskryssningar där äventyret börjar i Valparaíso och går sedan längs med chilenska kusten Chiloé, Puerto Edén, Puerto Natales och sedan till de chilienska fjordarna. Ni fortsätter genom Beaglekanalen och ankrar upp vid Kap Horn. Ni passerar sedan Drakesundet och når Antarktis. Kryssningen avslutas i Ushuaia med inrikesflyg till Buenos Aires. Fler resedatum och fler kryssningsalternativ finns för kryssning med Hurtigruten. Kontakta Sydamerikaexperten för mer information.

Silversea exklusiv kryssning till Antarktis
Silversea erbjuder 26 stycken exklusiva kryssningar till Antarktis 2024-2025:
Kryssning 10 dagar med start och avslut från Puerto Williams i södra Chile kostar från 130.000 kr
Kryssningar med start och avslut på King Georges Island och flyg från Punta Arenas i södra Chile till King George Island t.o.r. kostar från 188.000 kr.
Silverseas kryssningar håller mycket hög standard. I priset ingår flyg från Europa, hotellen på fastlandet, kryssningen med utflykter och högklassiska måltider och drycker. T.o.m dricks ingår och du får en egen butler under kryssningen.

Kontakta Sydamerikaexperten för mer information om kryssningsdatum och alternativa kryssningsrutter.

Flyg och kryssa till Antarktis med Antarctica21 
Sedan 2003 erbjuder Antarctica21 en variant som blir mer och mer populär.  Istället för att åka på kryssning i två dygn i vardera riktningen så erbjuder de flyg från Punta Arenas i södra Chile till King George Island t.o.r. där man landar på en militärflygplats. Väl framme på King George Island startar kryssningen och det finns flera rutter att välja på och även flera fartyg i olika standard och storlek.
Antarctica21 erbjuder flera olika kryssningar på fasta datum:
Klassisk Antarktis Air-Cruise 8dagar/7nätter.
Polarcirkeln Air Cruise 10dagar/9nätter. Kryssar längre till Polarcirkeln.
Antarktis och Sydgeorgien Air-Cruise 17dagar/16nätter.
Antarktis Express Air-Cruise 6dagar/5nätter. Båt från Ushuaia via Kap Horn till Antarktis och flyg tillbaka till Punta Arenas.
Kontakta Sydamerikaexperten för aktuella priser och mer information.

Andra fartyg och rederier till Antarktis
Kontakta Sydamerikaexperten om du vill åka med andra rederier såsom Quark Expeditions eller Oceanwide Expeditions.

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875