Chat with us, powered by LiveChat
Uxua Casa Hotel & Spa, romantiskt hotell utanför Porto Seguro, Brasilien
Romantiskt hotell

Romantiskt

Uxua Casa Hotel & Spa

Estr. de Trancoso, Porto Seguro, Brasilien

Det här är ett boutiquehotell som du kommer älska för dess avslappnade elegans. Det består av 11 läckra casas inbäddade i en härlig tropisk trädgård. Hotellet ligger i den trendiga byn Trancoso, men bara drygt 10 minuters promenad från hotellets egna beach bar direkt på stranden.

Hotellet är skapat av Wilbert Das, en holländsk modedesigner som bland annat ligger bakom jeansmärket Diesels kläddesign fram till slutet av 2000-talet. Han kom första gången till Trancoso 2004 och bestämde sig direkt för att han ville slå ner en av sina bopålar i detta färgstarka och bohemiska paradis. Hans första, ganska ödmjuka plan, var att förvandla en av 1500-talets fiskarstugor med utsikt över bytorget till en liten privat fritidsbostad. Projektet blev dock snabbt mer ambitiöst. Das insåg att han kunde hjälpa till att bevara historiska Trancoso genom att utöka sitt projekt till att omfatta ytterligare tre hus och flera andra byggnader spridda i närheten. Senast ett trädhus och ett hideaway med en pool på taket. Mycket av hemligheten bakom hotellets avslappnade elegans är att Das från första början insisterande på återvunna material och hållbarhet. Hotellet är till stor del inrett med brasilianska vintagemöbler, vilket gör att det harmonierar väl med den lokala miljön.

Slutresultatet? Ett diskret och övertygande hotell i Trancoso med 11 casas. Hit kommer konstnärer som söker en arbetsplats, kändisar som söker avskildhet, en familj som söker en kulturell badort eller älskare som söker en fristad. Alla som besökt hotellet blir fans av Das personliga skapelse. UXUA – uttalas; ooosh-uw-a – är fantastiskt!

Bildgalleri