fbpx
Kachi Lodge i Bolivias saltöken
De luxe hotel standard

Deluxe

Kachi Lodge

Jirira, Salar de Tunupa, Bolivia

För dig som vill få ut maximalt av ditt besök i Salar de Uyuni och vill komma bort från övriga turister, rekommenderar vi att bo 2 nätter på exotiska Kachi Lodge. Hotellet tog lång tid att projektera och öppnade nyligen för gäster. Kachi Lodge ligger ca 40 minuter avstånd med jeep från Uyuni och är en surrealistisk kombination av ekologisk och rustik primitiv stil med hypermoderna kulturella inslag. Köket är en avknoppning från restaurang Gustu i La Paz, Bolivias mest exklusiva restaurang med en stjärna i Michelin.

Transfern från Uyuni till Kachi Lodge kan ta mellan 30–60 minuter beroende på upplägget och årstiden. Oftast vill man göra ett stopp i byn Colchani på vägen för att besöka saltfabriken och samhällets hantverksaffärer. Det är endast fyrhjulsdrivna bilar som klarar att köra in i öknen. Under juni till augusti är det torrsäsong, då går det snabbare. Under regnsäsongen från oktober till mars tar det betydligt längre tid då man måste köra mycket sakta.

Känslan när man närmar sig Kachi Lodge är overklig. Jag saknar ord för att beskriva känslan. Man kan nästan föreställa sig hur det skulle kännas att närma sig en bosättning på Mars i en avlägsen framtid. Det är inte helt ovanligt att en del besökare ”tappar luften” när dom anländer. Men då ordnar hotellet snabbt med syrgastuber som rullas fram så att gästen kan få tid att lugna ner sig.

I den centrala delen av hotellet finner du lobby och restaurang, där man äter frukost och middag. Hotellets personal är mycket stolta över det exotiska köket och dess exklusiva vinsamling. För kortare halvdagsutfärder kan man välja att äta lunch på Kachi Lodge. Väljer man längre utflykter så ordnar hotellet med lunch mitt ute i öknen, som under mitt besök. En oförglömlig upplevelse som jag varmt kan rekommendera.

Dubbelrummen på Kachi Lodge är utspridda från den centrala delen och varje rum är inhyst i sin egen futuristiska iglo, var och en med egna badrum. Dom exklusiva, men enkelt inredda rummen skiljer sig från något annat hotellrum på vår planet. Iglon har stora paneler med genomsynligt material, så du får mäktig utsikt över öknen. På kvällen kan du ligga i sängen och blicka ut över vintergatan. En känsla som är bland de mest unika du kan uppleva.

Hotellets ägare har gått till stora ansträngningar för att driva hotellet så miljövänligt som möjligt. Allt har fokus på att vara ekologiskt. Större delen av energin kommer från solen. En mindre del från en dieselgenerator.

När man bokar Kachi Lodge så ingår transfers, måltider och utflykter, men det finns olika typer av paket och programupplägg att välja. Utbudet av utflykter är brett och med varierande svårighetsgrader.

Bildgalleri

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.