fbpx
Estancia Eco Lodge, utsikt från hotellet över Lake Titicaca
Bra hotellval

Bra och miljövänligt val

Estancia Eco-Lodge

Isla del Sol, Lake Titicaca, Bolivia
Av Icaro Passos

Estancia har en ambitiös miljöpolicy och anstränger sig för att minska sitt miljömässiga fotavtryck på ön. Ön är som en oas av bördighet i den annars karga och torra klimatet som präglar Bolivias Altiplano. Huvudbyn på Solön heter Yumani, ett litet samhälle med befolkning bestånde mestadels av Aymara indianer som lever som bönder. Byn erbjuder mycket intressanta platser att se och minnesvärda möten med bade människor och djur, t.ex. alpacas och llamas

Jag upplevde hotellet som mysigt och stämningsfullt. Estancia är ett enkelt, men komfortabelt hotell. Det kändes nästan som att vara hemma. Personalen är engagerad och uppmärksam. Man anstränger sig för att ge en personlig service till alla gäster. Alla rum har mycket fin utsikt över Titicacasjön och soluppgången. De allmänna utrymmena är mysiga, fräscha och trevliga. Maten är god. Det mesta man äter produceras på Estancias gård. Hotellet har ett stort växthus med ekologisk odling. De övriga råvarorna kommer från närliggande gårdar på ön eller från Copacabana. Man serverar också en mycket god och hälsosam frukostbuffé.

Bildgalleri

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.