Chat with us, powered by LiveChat
El Silencio Lodge, Costa Rica
Bra hotellval

Bra val

El Silencio Lodge & Spa

Bajos del Toro, Alajuela, San Jose

Om du vill känna att du kommer nära naturen, så är El Silencio hotellet för dig. Beläget mitt inne i en 200 hektar stor regnskog, känner du naturens närhet var än du är.

Hotellet har ambitiösa hållbarhetsmål
Hållbarhet är hotellets mantra. Nittio procent av hotellområdet är privat naturpark. För att undvika att hugga ner träd, har rummen byggts på gammal odlingsmark. Alla bungalows är byggda i hållbara material, framförallt bambo. Personalen komposterar matresterna från restaurangen och förser dig med återanvändbara vattenflaskor. En stor del av råvarorna i köket kommer från lokala jordbruk eller från hotellets trädgård. Mycket av det är ekologiskt odlat.

Rummen
Från samtliga rum har man en dramatisk utsikt, men fönster från golv till tak. Dessutom kan du njuta av utsikten från jacuzzin på terassen. Alla rum har samma utformning, men sviterna högre upp på kullen har en unik känsla av att vara i en molnregnskog. Den känslan förstärks ytterligare när en kolibri surrar runt på terrassen.

Din egen eko-concierge
Varje rum tilldelas någon man kallar för en Eco Concierge. Det är en person som tar dig på utfärd och koordinerar aktiviteter. Din concierge kan också arrangera trädplantering och berätta om den lokala floran och faunan.

Bildgalleri