Chat with us, powered by LiveChat

Kategori: Bolivia

Sydamerika utöver det vanliga

Sydamerika är inte bara Rio, Buenos Aires, Machu Picchu och Galapagos. Många av våra resenärer har en s.k. bucket lista på platser som de vill

Titicacasjön, Bolivia

Bolivia

Bolivia är ett av de högst belägna länderna i världen. Mest känt för sina saltöknar, där den nästan utomjordiska saltöknen i Uyuni är en upplevelse för livet. Men det finns mycket mer att så i dom låglänta delarna av Boliva med tropisk regnskog och savanner.

Bolivias saltöken

Bolivia runt

En resa till Bolivia är något utöver det vanliga. Här har turistnäringen ännu inte har satt djupa spår och du känna dig som en upptäckare när du besöker platser som känns genuint unika och orörda.

Saltöken, Sydamerika

Bolivias saltöknen

En resa genom Atacamaöknens vackra och stundtals mycket märkliga landskap. Du bor bl.a. på ett högklassigt hotell byggt av salt. Resan avslutas i La Paz

Estancia Eco-Lodge

Jag upplevde hotellet som mysigt och stämningsfullt. Estancia är ett enkelt, men komfortabelt hotell. Det kändes nästan som att vara hemma.

Belmond Hiram Binghamtåget som går mellan Cusco och Machu Picchu

Sydamerikas höjdpunkter

Jag får ofta frågan om vad som är Sydamerika största höjdpunkter. I den här artikeln lyfter jag fram några av dom största höjdpunkterna under 2020.

Picnic mitt i Salar de Uyuni (saltöknen), Bolivia

En drömresa till Bolivia

Det finns många fantastiska länder och resmål att besöka i Sydamerika, men efter en resa i Bolivia kan du verkligen säga att du haft en oförglömlig resa.

Karnevalen i Oruro

Det finns många karnevaler i världen. Men vill man se en karneval med starka drag av ursprungsbefolkningens kultur – då tar man sig till Oruro i Bolvia.

Madidi Nationalpark, Amazonas, Bolivia

Amazonas, Bolivia

Bästa sättet att uppleva bolivianska Amazonas är i nationalparken Madidi som dels är en av världens största nationalparker  och dels den med mest störst biologiskt