Chat with us, powered by LiveChat

Silver Ray

Silver Ray är det senaste tillskottet i Silverseas flotta och tas i trafik sommaren 2024. Hon är ett av de rymligaste kryssningsfartyg som någonsin byggts.

OM FARTYGET

ANTAL GÄSTER

728

BESÄTTNING

556

CalenderRed

BYGGT

2024

DurationRed

SENASTE RENOVERING

2024

TONNAGE

54,700 ton

KRYSSNINGAR

Silver Ray - hytter och däckplan

Sydamerikaexperten | Silver Ray
Silverseas andra fartyg i Nova-klassen anländer sommaren 2024. Fartyget har precis som sitt systerfartyg Silver Nova, en banbrytande, asymmetrisk design och spektakulära glaspartier både i offentliga utrymmen och i sviterna, vilket ger oavbrutna vyer var du än är! Silver Ray är ett av de mest rymliga fartyg som någonsin byggts.
Otium Suite

Otium-sviten är en av våra nyaste och finaste sviter. Belägen i bästa aktre hörnläge, har Otium-sviten en total storlek på 123 m2, inklusive en 40 m2 stor balkong, som är komplett med en bubbelpool. Sviten inkluderar ett rymligt vardagsrumsområde, en lyxig klädkammare, ett separat stort sovrum samt ett badrum med bubbelpool och dusch. Kronan på verket för Otium-sviten är dess enastående 270 graders utsikt, som ger dig bästa möjliga utsikt över hav och destinationer.

Ett sovrum: 123 kvm inklusive veranda

Otium Suite Silver Ray
Owners Suite

Owner's Suite är en favorit i Venetian Society. Så varför inte resa i denna stiliga svit och få en smak av den ultimata lyxiga livsstilen. Svitens totala storlek är enorma 98 m2, vilket inkluderar 16 m2 balkong. Det populära läget i mitten av fartyget ger otroliga vyer från både matsalen och sovrummet. Ett lyxigt badrum med dubbelt handfat, samt en bubbelpool och dusch, bidé, toalett och gästtoalett fulländar upplevelsen i sviten.

Ett sovrum: 98 kvm inklusive veranda

Två sovrum: 131 kvm inklusive veranda.

Silver Ray Owners Suite
Grand Suite

Om du någonsin har velat skämma bort dig, då är Grand Suite kanske svaret. Beläget i framdelen av fartyget, erbjuder Grand Suite sofistikation och stil för krävande resenärer. Tack vare en innovativ design är Grand Suite en av de mest lyxiga och rymliga sviterna ombord på Silver Ray, med svepande utsikt från hav till himmel över din destination.
Ett lyxigt badrum med dubbelt handfat, bubbelpool och dusch, samt en gästtoalett fullbordar upplevelsen.

Ett sovrum: 85 kvm inklusive veranda

Två sovrum: 118 kvm inklusive veranda.

Silver Ray Junior Grand Suite
Master Suite

Detta nya svitkategori är exklusiv för Silver Ray. Master Suite är majestätisk, perfekt för avkoppling efter en dags utforskning i land. Belägen i den bästa akterhörnsposition har Master Suite en total storlek på: 67-77 m2 och inkluderar en 22-31 m2 stor veranda. De otroliga golv-till-tak-fönstren runt vardagsrum och sovrum erbjuder enastående 270° utsikt över hav och resmål, oavsett var du befinner dig i världen.

Ett sovrum: 67-77 kvm inklusive veranda

Två sovrum: 100-110 kvm inklusive veranda.

Silver Ray Master Suite
Signature Suite

En annan exklusivitet för Silver Ray. Signature Suite är en av våra mest distinkta nya sviter och erbjuder en ojämförlig upplevelse genom oförhindrad utsikt från hela sviten. Signature Suite är en av de rymligaste sviterna ombord med en total yta på 65 m2, inklusive en 16 m2 stor veranda. Den innovativa layouten har en stor matsal och vardagsrum, samt ett avskilt sovrum. Det stora badrummet har ett dubbelt handfat, bubbelpool och inbyggd dusch samt toalett och kompletteras dessutom av en gästtoalett.

Ett sovrum: 65 kvm inklusive veranda.

Silver Ray Signature Suite
Silver Suite

Silver Suite ombord på Silver Ray erbjuder en innovativ designlayout som öppnar upp en full havsutsiktet från både vardagsrum och sovrum. Ett generöst matområde gör mysiga kvällar med middagar till verkliga upplevelser i sig. Svitens inkluderar en generös klädkammare samt ett badrum med bubbelpool, en inbyggd dusch, dubbelt handfat och separat toalett.

Ett sovrum: 63 kvm inklusive veranda

Två sovrum: 96 kvm inklusive veranda.

Silver Ray Silver Suite
Junior Grand Suite

I Silver Rays Junior Grand Suite kan du känna dig som hemma. Den består av rymliga 54-58 m2, inklusive en 6 m2 stor balkong. Den har ärvt det bästa från vår  Grand Suite genom att vara placerad i övre bogsposition, vilket ger spektakulära vyer av hav och destinationer.
Sviten betsår av ett rymligt vardagsrum och matplats, samt ett avskilt sovrum. Det stora badrummet har dubbla handfat, bubbelpool och inbyggd dusch.

Ett sovrum: 54-58 kvm inklusive veranda
Två sovrum: 87-91 kvm inklusive veranda.

Silver Ray Junior Grand Suite
Premium Medallion Suite

Utöver vad Medallion Suiterna erbjuder, så har Premium Medallion bästa placering i aktern. Medallion Suitens design bygger vidare på den fenomenala framgången med vår ikoniska Veranda-suite, samtidigt som den har en generöst tilltagen yta och en balkong. Sviten är49 m2 med en 8 m2 stor balkong. Dessutom har sviten ett stort badrum med dubbla handfat, ett rymligt badkar och separat dusch, samt ett avskilt sovrum med king-size säng.

Ett sovrum: 49 kvm inklusive veranda.

Silver Ray Premium Medallion Suite
Medallion Suite

DEn hela 49 kvm stora Medallion Suit stoltserar med ett lyxigt och rymligt vardagsrum med exklusiva material. Den stora privata verandan på 8 m2 ger dig panoramautsikt över hav och land.
Badrummet med dubbla handfat, rymligt badkar och dusch är härligt att skämma bort sig i efter en händelserik dag.

Ett sovrum: 49 kvm inklusive veranda

Silver Ray Medallion Suite
Premium Veranda Suite

Veranda-sviten erbjuder elegant inredning, ett fantastiskt marmorerat badrum med dubbel tvättställ och en ljuvlig walk-in-dusch eller stort badkar.
Den 33 kvm stora sviten är belägen i bästa akterläge.
Fyra sviter (en på varje däck) kommer har rymliga inredningar anpassade för gäster med funktionsnedsättningar idealiskt placerade mitt på fartyget.

Svit med ett sovrum: 33 m² inklusive veranda

Rullstolsanpassade sviter: 6045, 7037, 8031, 9041.

Silver Ray Premium Veranda Suite
Deluxe Veranda Suite

Oavsett om du förbereder dig för en spännande dag i land, gör dig i ordning för en romantisk middag ombord eller slår dig ner för en lugn kväll i sviten, kommer du att njuta av av vitens varma inredning.
Perfekt belägen i mittsektionen av fartyget på totalt 33 m² inklusive veranda. Glasdörrar från golv till tak öppnar upp till en möblerad privat teakveranda på 5 m² som erbjuder vidsträckta vyer över din destination.

Ett sovrum: 33 kvm inklusive veranda.

Silver Ray Deluxe Veranda Suite
Superior Veranda Suite

Den 28 m² stora inredningen Verandasviterna är belägna antingen i fartygets akter eller för. Den 5m² stora balkongen i teak gör att varje spektakulär solnedgång känns som om den bara är din. Exklusiva sängkläder och lyxiga möbler kännetecknar Silverseas Superior Veranda-sviter. Oavsett om du njuter av lite nedvarvning med det toppmoderna underhållningssystemet eller äter middag i sviten, så är Superior Veranda ett mysigt hem på havet.

Ett sovrum: 33 kvm inklusive veranda.

Silver Ray Superior Veranda Suite
Classic Veranda Suite

Belägna antingen i fören eller aktern av fartyget, erbjuder Classic Veranda-sviten att en smak av vår berömda lyx ombord. Med butlertjänst, en dubbelsäng (som kan separeras vid begäran) och ett vackert marmorbadrum, kommer du inte att vilja lämna sviten Den bästa delen av vår Classic Veranda-svit är definitivt den stora (5m²) privata verandan i teak som erbjuder svepande utsikt över hav och land.

Svit med ett sovrum: 33 kvm inklusive veranda.

Silver Ray Classic Veranda Suite

Restauranger ombord

Gör en smakresa. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. 

Atlantide Silver Ray
Atlantide
Atlantide erbjuder gästerna vår mest kärnfulla matupplevelse. Genom att kombinera samtida elegans och kännetecknande Silversea-service, erbjuder denna klassiska restaurang det kök som är kännetecknande för Silversea. Atlantide är en av Silverseas mest älskade restauranger, och på Silver Ray har Silversea gett den en uppdaterad design. Stora fönster, sofistikerad belysningsdesign, samt ett varmt färgspektrum ger Atlantide en blandning av högklassig och sofistikerad lyx. Menyn är fartygets stolthet med sina utmärkta ingredienser och sublima smakkombinationer, från kaviar till hummer till underbara, efterrätter som smälter i munnen.
S.a.l.t. Kitchen Silver Ray
S.A.L.T Kitchen
Är du sugen på något nytt? Ät dig genom platserna på din kryssning i S.A.L.T. köket. Njut av destinationsinspirerade menyer, inklusive Terrain-menyn, som erbjuder recept och smaker specifika för den senast besökta hamnen, och Voyage-menyn, som drar inspiration från de bästa smakerna av resan. Dra upp en stol och njut av varje smak av din kryssning i en livlig och välkomnande atmosfär. S.A.L.T. köket är möjligheten för alla gäster ombord på Silver Ray att uppleva sitt resmåls verkliga essens.
La Terrazza Silver Ray
La Terrazza
Silver Rays italienska restaurang är lika varierad som det matälskande landet självt. La Terrazza ombord på Silver Ray erbjuder en oöverträffad matupplevelse, från dess expansiva golv-till-tak-fönster till dess stora, utomhusterrass. Njut av alla smaker från de olika regionerna, inklusive den bästa hemlagade pastan, färsk antipasto, skålar med ångande risotto, hjärtlig ragu och läcker tiramisu. Missat inte att prova ett av de djärva vinerna från källaren.
Kaiseki Silver Ray
La Dame
Frankrikes haute cuisine är inte världsberömt utan anledning! La Dame är stilfull, modern fine dining som är vackrare och mer lyxig än någonsin. Njut av utsökta menyer inspirerade av Frankrike med djupa, balanserade smaker, toppade med en av de bästa vinlistorna till havs, för en extraordinär lyxig matupplevelse! Signaturdekoration från Lalique, inklusive de ikoniska Masque de Femme-panelerna och en fantastisk Hirondelles kristallkrona, som badar dig i sofistikerad, elegant inredning.
La Dame Silver Ray
Kaiseki
Om du tror att japansk mat bara är rå fisk, tänk om. Visst serverar vi utmärkt sushi, men Kaiseki har så mycket mer att erbjuda. Titta på de skickliga kockarna när de arbetar runt det centrala teppanyaki-bordet, samtidigt som du slappnar av i den minimalistiska, autentiska japanska inredningen. Köket från Soluppgångens land är huvudtemat, men om du längtar efter asiatiska smaker sträcker sig Kaiseki också till att inkludera andra asiatiska specialiteter såsom vietnamesiskt, thailändskt, indiskt, koreanskt och kinesiskt.
Silver Note Silver Ray
Silver Note
Vart går du om du vill ha fantastisk mat och en strålande atmosfär i en avslappnad och sofistikerad miljö? Silver Note så klart! Med en känsla av gamla goda tider med middag och dans, representerar denna plats en känsla av glädje och en glamour som är oöverträffad i branschen. Jazzband och soulsångare spelar live medan du provar delikata tapasrätter med gourmetinriktning. Vi garanterar en överlägsen kväll av underhållning i den vackert utformade middagslokalen.
The Marquee Silver Ray
The Marquee
Marquee är vår helt nya utomhusrestaurang, öppen från tidig morgon till sen kväll. Det är den perfekta platsen för att njuta av en hälsosam frukost på morgonen, inklusive läckra växtbaserade och veganska alternativ.
The Grill Silver Ray
The Grill
Silverseas älskade informella restaurang serverar ett utsökt utbud av hamburgare och sallader under dagen, och förvandlas till deras berömda Hot Rocks BBQ-koncept på kvällen. Belägen i Silverseas helt nya matplats The Marquee, är The Grill helt enkelt den bästa platsen att äta mellan hav och himmel. Om du gillar smakrika måltider tillagade till perfektion, en avslappnad atmosfär och fantastiska vyer, då är The Grill svaret på dina böner.
Spaccanapoli Silver Ray
Spaccanapoli
Inget säger Italien så väl som en varm, färsk pizza. Spaccanapoli är en bit av Neapel, där du kommer att smaka läckert tunna, nygjorda pizzor, toppade med krämig mozzarella och minimalistiska pålägg. Den ljusa och luftiga pizzerian är en del av Silverseas nya utomhusrestaurang The Marquee, och är det perfekta valet för middagsgäster. Oavsett om du vill ha en lätt lunch eller dela en slice med vänner över en aperitivo, är det alltid rätt tid för Spaccanapoli.

Allmänna utrymmen

Efter hand som vi närmar oss att Silver Ray lämnar varvet och närmar sig drift, så kommer vi successivt lägga till fler bilder på fartygets alla fantastiska allmänna utrymmen. Under tiden visar vi här ett smakprov på vad du kan förvänta dig.

Kryssningar med Silver Ray

Panama City till Fort Lauderdale

En 9 dagars kryssning som inleds Panama City, går via Colombia och Aruba för att avslutas i Fort Lauderdale.

Lima till Panama City

Inled 2025 med en 7 dagars kryssning från Peru till Panama och insup Latinamerikas cocktail av kultur och fest.

Cartagena till Lima

Avsluta 2024 med en nyårskryssning på 8 dagar från Colombias vackra Cartagena till Lima i Peru.

Fort Lauderdale till Cartagena

En 8 dagars kryssning över jul med start i Florida och avslutning i Colombias vackra Cartagena.

Rio de Janeiro till Bridgetown

Denna 20 dagars kryssning börjar i Rio de Janeiro, norrut längs med Brasiliens kust med en avstickare upp längs Amazonas och mycket mer.

Rio de Janeiro till Fort Lauderdale

En månadslång kryssning norrut från Buenos Aires, med 10 dagar djupt in i Amazonas innan fartyget fortsätter till Fort Lauderdale.