Chat with us, powered by LiveChat

Silver Nova

Silver Nova är det tolfte fartyget i Silverseas flotta och togs i trafik sommaren 2023. Hon är ett av de rymligaste kryssningsfartygen som någonsin byggts.

OM FARTYGET

ANTAL GÄSTER

728

BESÄTTNING

CalenderRed

BYGGT

2023

DurationRed

SENASTE RENOVERING

2023

TONNAGE

57400

KRYSSNINGAR

Silver Nova - hytter och däckplan

Silver Nova fartygssektion
Silver Nova är det tolfte fartyget i Silverseas flotta och togs i trafik sommaren 2023. Fartyget har plats för 728 gäster. Med Silver Novas unika asymmetriska design kan du uppleva kryssning på ett nytt sätt. Med en bruttotonnage på 54 700 ton har hon ett utrymmes-för-gäst-förhållande på 75 GRT-per-passagerare, vilket gör henne till ett av de rymligaste kryssningsfartygen som någonsin byggts. Silver Nova är dessutom Silverseas mest miljövänliga fartyg. Tack vare hennes banbrytande teknologiska lösningar markerar hon början på en ny era av hållbart kryssande för Silversea.
Otium Suite

Otium-sviten är en av Silverseas nyaste och finaste sviter. Belägen i det premium bakre hörnläget har Otium-sviten en total storlek på 123 m2, inklusive en 40 m2 stor balkong som är komplett med en bubbelpool. Funktioner inkluderar ett rymligt vardagsrumsområde, en lyxig klädkammare, ett separat stort sovrum, samt ett badrum med en bubbelpool och en walk-in-dusch. Kronan på verket för Otium-sviten är dess oslagbara 270 graders utsikt.

123 kvm inklusive veranda

Silver Nova från Silversea Otrium_suite
Owners´s suite

Om du någonsin har velat unna dig en av våra höjdpunkter inom ultralyxig kryssning, så kan Grand Suite vara svaret. Belägen i främre delen av fartyget, erbjuder Grand Suite sofistikering och stil för seriösa resenärer. Tack vare en innovativ design är Grand Suite en av de mest lyxiga och rymliga sviterna ombord på Silver Nova, vilket erbjuder svepande hav-till-himmel-utsikter över ditt resmål från alla vardagsrum. Ett lyxigt badrum med dubbla handfat, bubbelpool och walk-in dusch, plus en gästtoalett, fulländar upplevelsen.

Ett sovrum: 85 kvm inklusive veranda

Ett sovrum: 85 kvm inklusive veranda

Två sovrum: 118 kvm inklusive veranda.

Silver Nova från Silversea Owners Suite
Master Suite

Denna nya svitkategori är exklusiv för Silver Nova. Master Suite är ståtlig, dominerande och majestätisk, perfekt för avkoppling efter en dags utforskning iland. Belägen i premium hörnläg akterut har Master Suite en total storlek på 67-77 m2 vilket inkluderar 22-31m2 balkong. Den fantastiska golv-till-tak-fönsterbeklädnaden som omger vardagsrummet och sovområdet ger en enastående 270° utsikt över ditt resmål, oavsett var i världen du befinner dig.

En sovrum: 67-77 m2 inklusive veranda

Två sovrum: (när den är ansluten till en Premium Veranda-svit eller en Classic Veranda-svit): 100-110 m2 inklusive veranda.

Silver Nova från Silversea Master Suite
Signature Suite

Ytterligare en exklusivitet för Silver Nova. Signature Suite är en av Silverseas mest exklusiva nya sviter, med ohindrad utsikt från alla inre områden. Signature Suite är en av de mest rymliga sviterna ombord med en total yta på 65 m2, inklusive 16 m2 balkong. Den innovativa layouten har ett stort mat- och vardagsrumsområde, samt ett avskilt sovrum. Det stora badrummet har dubbla handfat, bubbelbadkar och en walk-in-dusch, och toaletten kompletteras med en gästtoalett.

Ett sovrum: 65 m2 inklusive veranda.

Silver Nova från Silversea Signature suite
Silver Suite

Silver Suite är en favorit hos Silversea. Den är ett av Venetian Societys favoritval, och vi förstår varför! Silver Suite ombord på Silver Nova erbjuder en innovativ designlayout som öppnar upp för full havsutsikt både från vardagsrummet och sovrummet, medan det rymliga vardagsrummet möjliggör bekväm avkoppling. Ett generöst matplatsområde gör mysiga kvällar med matupplevelser i sviten till något alldeles särskilt. Svitens särdrag inkluderar en rymlig walk-in garderob samt ett badrum med bubbelbadkar, en walk-in-dusch, dubbla tvättställ och separat toalett.

Ett sovrum: 63 m2 inklusive veranda

Två sovrum: 96 m2 inklusive veranda.

Silver Nova från Silversea Silver Suite
Junior Grand Suite

Silver Novas Junior Grand Suite är som ett bekvämt andra hem. Generöst proportionerad med 54-58 m2, inklusive en 6 m2 balkong, bygger Junior Grand vidare på framgången med Grand Suite. Den har ärvt de bästa egenskaperna från Grand Suite genom att vara placerad i det översta bogspositionen, vilket erbjuder spektakulära vyer över destinationen. Inredningslayouten har ett rymligt vardags- och matplatsområde, samt ett avskilt sovrum. Det stora badrummet har dubbla handfat, bubbelbadkar och walk-in-dusch.

Ett sovrum: 54-58 m2 inklusive veranda

Två sovrum: 87-91 m2 inklusive veranda.

Silver Nova från Silversea Junior Grand Suite
Premium Medallion Suite

Veranda Suiten erbjuder elegant inredning, ett imponerande marmorerat badrum med en lyxig dubbel handfat och en riklig dusch eller stort badkar. Beläget nu i den översta akterpositionen, kommer Premium Veranda att erbjuda en bekväm inredning. Dessutom ger ett rymligt sittområde ett generöst utrymme av interiör bekvämligheter. Fyra sviter (en på varje däck) erbjuder rymliga inredningar anpassade för gäster med funktionsnedsättning och kommer att vara belägna i den ideala midskeppspositionen. En ny version av Silverseas ikoniska och perfekta svitkonfiguration.

Ett sovrum: 33 m2 inklusive veranda

Rullstolsanpassade sviter: 6045, 7037, 8031, 9041.

Silver Nova från Silversea Premium Medallion Suite
Superior Veranda Suite

Bra placerad både i fram- och akterdelen av fartyget, är Veranda Suitens 28 m2 interiör bara början. Den 5 m2 stora teakbalkongen gör att varje spektakulär solnedgång känns som om den bara är din egen. Från vackra sänglinnen till lyxiga möbler är Silverseas Superior Veranda-sviter lyxiga både inuti och utåt! Oavsett om du njuter av lite avkoppling med det toppmoderna underhållningssystemet eller avnjuter middag i sviten, är Superior Veranda det mysigaste hemmet borta från hemmet på de höga haven.

Ett sovrum: 33 m2 inklusive veranda

Silver Nova från Silversea Superior Veranda Suite
Classic Veranda Suite

Belägen vid bog och akter på fartyget erbjuder Classic Veranda Suiten en smak av vår berömda lyx ombord. Efter en händelserik dag med utforskning, välkomna hem till Classic Veranda Suitens tillflyktsort. Med butlerservice, en queen size-säng (som kan separeras vid begäran) och ett vackert marmorbaderum kommer du inte att vilja lämna sviten! Men den bästa delen av vår Classic Veranda-svit är utan tvekan den stora (5m2) privata, teak verandan som erbjuder svepande vyer. Ren lycka.

Ett sovrum: 33 m2 inklusive veranda.

Silver Nova från Silversea Classic Veranda Suite

Restauranger ombord

Gör en smakresa. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. 

Silver Nova från Silversea S.A.L.T. Chef's Table
S.A.L.T. Chef's Table
Förbered dig för en intim och interaktiv matupplevelse som ingen annan vid S.A.L.T. Chef's Table. Njut av en koreograferad meny med smårätter som lyfter fram regionala smaker och stjärningredienser, allt ackompanjerat av unika viner och cocktails.
Silver Nova från Silversea S.A.L.T. Kitchen
S.A.L.T. Kitchen
Är du hungrig efter något nytt? Ät dig igenom destinationerna under din kryssning i S.A.L.T. Köket. Njut av destination-inspirerade menyer, inklusive Terräng-menyn, som erbjuder recept och smaker specifika för den besökta hamnen, och Resa-menyn, som hämtar inspiration från de bästa smakerna av resan. Ta plats och njut av varje smak av din kryssning i en livlig och välkomnande atmosfär. S.A.L.T. Köket är möjligheten för alla gäster ombord på Silver Nova att uppleva själva livskraften hos destinationerna.
Silver Nova från Silversea Atlantide
Atlantide
Atlantide erbjuder gästerna en kärnfull matupplevelse. Genom att kombinera modern elegans med Silverseas kännetecknande service, erbjuder denna klassiska restaurang vår signaturfina mat. Atlantide är en av Silverseas mest älskade matställen, och på Silver Nova har man gett den en uppdaterad design. Stora fönster, sofistikerad belysningsdesign, plus ett varmt färgspektrum ger Atlantide en blandning av högklassig och viskad lyx. Menyn visar stolt upp sina utmärkta ingredienser och sublima smakkombinationer, från kaviar till hummer till underbara efterrätter som smälter i munnen.
Silver Nova från Silversea La Terrazza
La Terrazza
Fartygets italienska restaurang är lika varierad som det matälskande landet självt. La Terrazza ombord på Silver Nova erbjuder en oöverträffad destination matupplevelse, från dess expansiva golv-till-tak-fönster till dess stora, utomhus terrass. Njut av alla smaker från de olika regionerna, inklusive den bästa hemlagade pastan, färsk antipasto, skålar med ångande risotto, hjärtlig ragu och läckert tiramisu. Se till att prova ett av de djärva vinerna från källaren.
Silver Nova från Silversea La Dame
La Dame
Unna dig fransk finmatning i världsklass ombord på Silver Nova, där kulinariskt arv möter modern innovation. Fördjupa dig i en utsökt gastronomisk upplevelse som visar djupa, balanserade smaker, från noggrant utvalda smakmenyer till à la carte-val kombinerade med en genomtänkt urval av viner.
Silver Nova från Silversea Kaiseki
Kaiseki
Upplev harmonin av smaker och estetik med Silverseas Kaiseki-matupplevelse. Njut av sammansmältningen av Washokus kulinariska arv och hälsofördelar, där varje noggrant skapad rätt är ett konstverk. Utforska djupet och mångfalden av japanska spritdrycker med vårt exklusiva urval av sake och japanska whiskysorter eller smaka på ett uppfriskande alternativ från vårt härliga teutbud eller cocktails.
Silver Nova från Silversea Silver Note
Silver Note
Vart går du om du vill ha fantastisk mat och en strålande atmosfär i en avslappnad och sofistikerad miljö? Till Silver Note såklart! Jazzband och soulsångare uppträder live medan du provar delikata tapas-stilrätter. Vi garanterar en härlig kväll med underhållning i den vackert utformade middagslokalen.
Silver Nova från Silversea The Marquee
The Marquee
Marquee är vår helt nya utomhusrestaurang, öppen från tidig morgon till sen kväll. Det är den perfekta platsen för att njuta av en hälsosam frukost på morgonen, inklusive läckra växtbaserade och veganska alternativ.
Silver Nova från Silversea The Grill
The Grill
Silverseas älskade informella restaurang serverar ett utsökt utbud av hamburgare och sallader under dagen, och förvandlas till deras berömda Hot Rocks BBQ-koncept på kvällen. Belägen i Silverseas helt nya matplats The Marquee, är The Grill helt enkelt den bästa platsen att äta mellan hav och himmel. Om du gillar smakrika måltider tillagade till perfektion, en avslappnad atmosfär och fantastiska vyer, då är The Grill svaret på dina böner.
Silver Nova från Silversea Spaccanapoli
Spaccanapoli
Inget säger Italien så väl som en varm, färsk pizza. Spaccanapoli är en bit av Neapel, där du kommer att smaka läckert tunna, nygjorda pizzor, toppade med krämig mozzarella och minimalistiska pålägg. Den ljusa och luftiga pizzerian är en del av Silverseas nya utomhusrestaurang The Marquee, och är det perfekta valet för middagsgäster. Oavsett om du vill ha en lätt lunch eller dela en slice med vänner över en aperitivo, är det alltid rätt tid för Spaccanapoli.

Allmänna utrymmen

Fartyget har ett stort antal barer, boutique, SPA, gym och mycket annat som förgyller din kryssningsupplevelse med Silver Nova.

Kryssningar med Silver Nova

Panama City till Lima

En 7 dagars kryssning som börjar och avslutas med två kosmopolitiska och livliga städer. Ett verkligt smakprov av Sydamerika.

Fort Lauderdale till Panama City

Nio dagars kryssning med en perfekt balans mellan upptäckt, äventyr och avkoppling som börjar i Florida och avslutas i Panama City.

Rio de Janeiro till Bridgetown

Denna 20 dagars kryssning börjar i Rio de Janeiro, norrut längs med Brasiliens kust med en avstickare upp längs Amazonas och mycket mer.

Rio de Janeiro till Fort Lauderdale

En månadslång kryssning norrut från Buenos Aires, med 10 dagar djupt in i Amazonas innan fartyget fortsätter till Fort Lauderdale.

Buenos Aires till Rio de Janeiro

Upplev kontinentens mångfald under denna 9 dagars kryssning som tar dig från Buenos Aires till Rio de Janeiro via Uruguay.

Valparaiso till Buenos Aires

En oförglömlig 12 dagars kryssning från Valparaiso till Buenos Aires med underbara naturupplevelser.

När kan vi kontakta dig?

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig.

Ange gärna vilken eller vilka tider som skulle passa dig bäst.

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875