fbpx
Punta del Diablo

Uruguay

Slider

Uruguay har en egen unik karaktär och är ett land väl värt ett besök. Landet har kust mot Atlanten och Rio de la Plata och erbjuder många fina stränder. Dom flesta av våra kunder väljer att kombinera en resa till Uruguay med något av grannländerna Argentina eller Brasilien, men Uruguay är väl värt en egen resa. Det finns mycket att se och uppleva, inklusive den glamorösa badorten Punta del Este, som alla sydamerikaner drömmer om att någon gång i livet kunna besöka. Uruguay äldsta stad Colonia är ett annat charmigt resmål som är relativt okänt för oss européer. Du skall naturligtvis också passa på att besöka storstaden Montevideo.

Vi arrangerar även resor för grupper och temaresor för olika intressen. För dig som är intresserad kan du läsa mer här:

Mer om URUGUAY

SNABBFAKTA OM URUGUAY

Vi arrangerar skräddarsydda resor, kryssningar, temaresor och gruppresor till Uruguay

Fyra årstider med milt klimat under större delen av året. Varmast i december-februari och kallast i juni-augusti.

Montevideo med 1,3 miljoner invånare

3,4 miljoner invånare

Spanska

Skräddarsydda resor till URUGUAY

Våra skräddarsydda resor är unika resor som skapats helt efter dina drömmar och önskemål. För att ge dig inspiration har vi satt samman populära reseförslag. Reseförslagen utgår från populära program som vi satt samman för våra kunder genom åren. Kontakta våra reserådgivare för att få ett personligt reseförslag. Det är helt kostnadsfritt!

Hotell i URUGUAY

För många av våra kunder så är boendet en viktig del av resan. Vi kan rekommendera hotell i alla prisklasser, men vi har naturligtvis våra favoriter. Med början under 2019 kommer vi på begäran av våra kunder successivt börja presentera några av våra hotellfavoriter på hemsidan.

Artiklar om URUGUAY

I de fall vi har publicerat aktuella artiklar eller blogginlägg för destinationen så hittar du länkar till dom här nedan.

Landsfakta om URUGUAY

El:
220 volt, adapter kan behövas

Mobiltelefon:
Endast mobiltelefon med så kallat trippelband fungerar.

Valuta:
Uruguayansk Peso

Kreditkort:
Accepteras allmänt.

Dricks:
Dricks är vanligt speciellt till hotell- och restaurangpersonal.

Vaccinationer:
Vanligt grundskydd rekommenderas.

Visum:
Giltigt pass krävs. Svenska medborgare behöver inte visum.

Utrikespolitiska institutet och landguiden om Uruguay (www.landguiden.se)

Uruguay ligger inklämt mellan grannjättarna Brasilien och Argentina på Sydamerikas Atlantkust. Landet var tidigt en modern välfärdsstat och stabil demokrati när regionen i övrigt präglades av auktoritära styren. Det är kontinentens näst minsta stat, efter Surinam, och något mindre än Götaland och Svealand tillsammans.

Antal invånare: 3 444 006 (2016)

Huvudstad med antal invånare: Montevideo 1 300 000 (folkräkning 2011)

Övriga större städer: Salto 104 000, Paysandú 76 000, Las Piedras 71 000 (folkräkning 2011)

Folkgrupper : stor majoritet med europeiskt ursprung, små grupper med härstamning från afrikaner eller indianer

Språk spanska är officiellt språk

Uruguay är det enda landet i Sydamerika som ligger helt utanför den tropiska zonen. Det hör istället till det subtropiska klimatbältet och har fyra årstider. Läget vid havet bidrar till att milt klimat råder under större delen av året.

Uruguay har tillsammans med grannlandet Argentina den mest enhetligt vita befolkningen i Sydamerika.

Närmare hälften av invånarna identifierar sig som katoliker, men många av dem utövar inte sin tro.

Den allmänna bildningsnivån i Uruguay hör till de högsta i Latinamerika. Ett års obligatorisk förskola gäller från fem års ålder, och därefter ordinarie skolplikt i nio år.

Kulturlivet har mycket gemensamt med det i Argentina och präglas av europeiska traditioner. Av de ursprungliga indiankulturerna finns ytterst lite bevarat.

Dagens Uruguay var glest befolkat före spanjorernas ankomst på 1500-talet. Efter frigörelsen från Spanien var det tillfälligt införlivat med Brasilien innan självständighet utropades 1825; namnet Uruguay och en författning antogs 1830. De första årtiondena var oroliga men mot slutet av 1800-talet ökade stabiliteten. Invandringen från Spanien och Italien sköt fart och export av jordbruksprodukter gjorde att ekonomin växte.

Landet räknas som ett av Latinamerikas mest demokratiska länder.

Statschef : President Tabaré Vázquez (2015-)

Uruguays ekonomi präglas av en exportorienterad jordbrukssektor samtidigt som landet är en modern stat med ett väl utbyggt välfärdssystem. Uppfödning av kor och får, och export av kött, ull och skinn, har länge dominerat. På senare år har dock sojabönor blivit en av de viktigaste exportvarorna.

BNP per person:  15 220,6 US dollar (2016)

Valuta: Uruguayansk peso

Levnadsstandarden i Uruguay är högre än i många andra latinamerikanska länder och andelen fattiga är låg. Landet har länge haft ett väl utbyggt välfärdssystem.

Uruguay har starka sociala och kulturella rötter i Europa, även om det liksom i grannländerna finns ett kulturarv med även afrikanska influenser. Tangon har en central plats. Fotboll är nationalsport och något av en nationell besatthet.

De milslånga sandstränderna och det milda klimatet utmed Atlantkusten och Río de la Plata är Uruguays viktigaste turistattraktioner. Det fashionabla Punta del Este räknas som ett av Latinamerikas lyxigaste resmål.

Källa: Utrikespolitiska institutet och landguiden om Uruguay (www.landguiden.se)

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.