fbpx
Ile du Diable

Franska Guyana

Slider

Franska Guayana är en kombination av obebodd och outforskad regnskog, Paris, legendomspunna Djävulsön samt framtiden i form av Europas rymdcentrum med satellit-uppskjutningar från Kourou.

Officiellt är det inget eget land utan tillhör Frankrike. Det är lite besvärligt att ta sig till Franska Guyana. Cayenne kan nås med Air France från Orlyflygplatsen i Paris. Det går också att flyga dit från närliggande länder till exempel från Belem i Brasilien.

Vi arrangerar även resor för grupper och temaresor för olika intressen. För dig som är intresserad kan du läsa mer här:

Läs mer om FRANSKA GUYANA

SNABBFAKTA OM FRANSKA GUYANA

Vi arrangerar skräddarsydda resor, kryssningar, temaresor och gruppresor till Franska Guyana

Närheten till ekvatorn gör att temperaturen inte varierar mycket under året. Medeltemperaturen är 28 grader.

Cayenne

250 000 invånare

Franska

Skräddarsydda resor till FRANSKA GUYANA

Våra skräddarsydda resor är unika resor som skapats helt efter dina drömmar och önskemål. För att ge dig inspiration har vi satt samman populära reseförslag. Reseförslagen utgår från populära program som vi satt samman för våra kunder genom åren. Kontakta våra reserådgivare för att få ett personligt reseförslag. Det är helt kostnadsfritt!

MER OM FRANSKA GUYANA

Cayenne
Cayenne är den största staden och den är verkligen franskinspirerad framförallt vad gäller arkitektur och mat. Gamla färggranna kolonialbyggnader kantar fortfarande stadens gator.

Kourou
65 km nordväst om Cayenne ligger Kourou som är en modern stad, till stor del beroende på att det Europeiska rymdcentrumet har placerats här.

Härifrån går det på morgonen klockan 08.00 katamaraner och segelbåtar ut till öarna. De återvänder cirka 18.00.

Djävulsön
Utanför kusten i höjd med Kourou ligger tre små öar: Djävulsön( L´lle du Diable), Kungsön (L´lle Royale) och St Josephs ö (L´lle St Joseph). Öarna ligger cirka 15 km från staden Kourou. En klar dag kan ögruppen ses ända från Cayenne.

Ögruppen blev först känd 1763 då Kourouexpeditionens överlevande strandsattes här men numera associeras öarna med fånglägret och filmen Papillon. Namnet Djävulsön härstammar ursprungligen av att ett enda litet misstag av kaptenerna på båtarna gjorde att östanvinden tvingade segelskeppen att gå långa omvägar för att komma tillbaka på rätt kurs igen.

På öarna är det något svalare än på fastlandet beroende på vindarna. Arkipelagen har fyra riktigt torra månader från augusti till november. Förutom de berömda hajarna så finns det gott om sköldpaddor i det klara vattnet. Det finns inte så mycket kvar av de gamla fängelserna, men för den som vill så går det att hyra in sig och övernatta i någon av de celler som fortfarande finns kvar.

Amazonas
Franska Guyana erbjuder fantastiska djungelupplevelser med orörd regnskog med bland annat apor, kajmaner och tapirer. Det finns ett flertal djungelutflykter att göra, både som dagsturer men också med flera övernattningar.

Till Camp Cariacou vid Kouroufloden kommer man efter 30 minuters resa med bil från Kourou till Dégrad Saramaca och sedan 30 minuters resa med båt. Här finns möjlighet till djungelutflykter, kanotturer, djungelpromenader, flodfärder och att bada i floden. Det går att besöka campen bara över dagen, men för den som vill går det att stanna i flera dagar.

Camp Cisame vid Approuaguefloden kommer man till efter två timmars resa från Kourou till Régina och därifrån båtfärd i en timme och 30 minuter. Eftersom det är lite längre hit lämpar det sig inte som en endagstur.

Camp Canopee vid Kouroufloden är ett annat förslag. Huvudhyddan finns i ett träd 11 meter från marken och panoramaplattformen är 36 meter hög. Här bor man oftast lördagar till söndagar. För bokning veckodagar så är minimiantalet 6 personer.

Tips innan resan till FRANSKA GUYANA

El:
220 volt

Mobiltelefon:
Vanlig mobiltelefon fungerar.

Valuta:
Euro

Kreditkort:
Accepteras allmänt.

Vaccinationer:
Vanligt grundskydd rekommenderas. I vissa områden malaria och gula febern. Kontrollera med läkare.

Visum:
Giltigt pass krävs. Svenska medborgare behöver inte visum.

Artiklar om FRANSKA GUYANA

Våra skräddarsydda resor är unika resor som skapats helt efter dina drömmar och önskemål. För att ge dig inspiration har vi satt samman populära reseförslag för olika länder och resmål. Reseförslagen utgår från populära program som vi satt samman för våra kunder genom åren. Kontakta våra reserådgivare för att få ett personligt reseförslag. Det är helt kostnadsfritt!

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.