fbpx
gentoopingviner

Falklandsöarna

Slider

En vecka på Falklandsöarna är en fantastisk upplevelse. Njut av naturupplevelser, pingviner, sjölejon, sjöelefanter och även valar. Kombinera med boende på flera av öarna, och med båtresor mellan öarna. Njut av en annorlunda resa i ett vackert landskap med boende på små mysiga hotell med personlig charm.

Falklandsöarna är en brittisk ögrupp i sydvästra Atlanten bestående av ett hundratal öar. Argentina kallar öarna Islas Malvinas och gör anspråk på att ö-gruppen hör till Argentina. Klimatet är svalt med ofta starka västliga vindar. På grund av detta är naturen karg, med enbart gräs och buskar som växtlighet. Men det är för naturen och djurlivet som man reser hit. Här finns stora torvmossar som lämpar sig bra för vandring. Ett rikt marint djurliv med bland annat sjölejon, sjöelefanter, pingviner och ett flertal havsfågelarter som till exempel albatross. Här finns också möjlighet att se valar, som bardvalar och späckhuggare, även delfiner.

Större delen av de som besöker Falklandsöarna gör det på en kryssning. Det finns ett flertal olika kryssningar som går via öarna. Det går också att flyga till största staden Port Stanley från Santiago eller Punta Arenas i Chile. Detta flyg går bara en gång i veckan.

Vi arrangerar även resor för grupper och temaresor för olika intressen. För dig som är intresserad kan du läsa mer här:

Läs mer om FALKLANDSÖARNA

SNABBFAKTA OM FALKLANDSÖARNA

Vi arrangerar skräddarsydda resor, kryssningar, temaresor och gruppresor till Falklandsöarna

Kallt klimat med vind från väster. Temperaturen varierar från 24 grader som varmast i januari till fem minusgrader i juli. Snittemperaturen är sex grader.

Stanley med 2100 invånare

3400 invånare

Engelska är officiellt språk

Falkland Islands, Islas Malvinas

Skräddarsydda resor till FALKLANDSÖARNA

Våra skräddarsydda resor är unika resor som skapats helt efter dina drömmar och önskemål. För att ge dig inspiration har vi satt samman populära reseförslag. Reseförslagen utgår från populära program som vi satt samman för våra kunder genom åren. Kontakta våra reserådgivare för att få ett personligt reseförslag. Det är helt kostnadsfritt!

MER OM FALKLANDSÖARNA

 

Platser att besöka på Falklandsöarna:

Vistelsen inleds i Stanley som är en charmig liten stad med ett intressant museum.

Besök Carcass Island och se de vackra Gento pingvinerna och det fantastiska fågellivet. Fortsätt sedan med båt till West Point Island för att se albatross och rockhopper pingvinkolonin och förhoppningsvis kommer vi även att se delfiner längs vägen.

Bestig Mount Usborne 705 m.ö.h som är Falklandsöarnas högsta punkt.

Vandra på Bleaker Island bland de många Rockhopper pingvinerna.

Den vita sandstranden på Volunteer Point är en verklig höjdare med upp till 3000 kungspingviner och 7000 Gentto pingviner.

För de historiskt intresserade rekommenderar vi ett besök på Pebble Island med resterna av Falklandskriget. Pebble Island har Falklandsöarnas längsta strand som är sex km lång och många vandringsleder. Dessutom så klart Rockhopper, Gentoo och magellanpingviner.

Ta båten från Newhaven på East Falkland genom Falklandsundet till Port Howard och upptäck West Falkland. Fortsätt söderut till Port Stephens med vackra vyer.

95% av Falklandsöarnas sjöelefanter finns på Sea Lion Island. På ön finns så klart också gott om sjölejon och goda chanser att få se valar.

 

Artiklar om FALKLANDSÖARNA

Våra skräddarsydda resor är unika resor som skapats helt efter dina drömmar och önskemål. För att ge dig inspiration har vi satt samman populära reseförslag för olika länder och resmål. Reseförslagen utgår från populära program som vi satt samman för våra kunder genom åren. Kontakta våra reserådgivare för att få ett personligt reseförslag. Det är helt kostnadsfritt!

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.