Menu
Menu
Tayronas Nationalpark, Colombia
Tayronas Nationalpark

Colombia

Slider

Colombia erbjuder en mycket varierande semester i omväxlande miljöer med allt från Amazonas regnskog, Anderna, den vackra karibiska kusten och den mer orörda Stilla havskusten.

Med ett strategiskt läge i hjärtat av den amerikanska kontinenten, från ekvatorn till Karibien, med två världshav, är Colombia porten till Sydamerika och ett paradis med både biologisk och kulturell mångfald.

Den problematiska historien

Mest känt är landet tyvärr för sina problem med våld och droger, problem som man alltmer lämnat bakom sig. Men problemen har en god sida konstigt nog eftersom Colombia lyckats bevara sin unika karaktär utan att bli nedtrampad av de stora turistströmmarna. Drogerna finns men syns sällan till, om man inte letar efter dem, eftersom det mesta exporteras. Våldet finns fortfarande men numera i nivå med städerna i USA vilket innebär att det är koncentrerat till slumområden som turister aldrig besöker.

Colombias dåliga rykte glömmer man dock fort när man överväldigas av colombianernas otroliga vänlighet. Kvar lever ryktet sedan mest i de otaliga tv-serierna om Colombias drogkarteller.

Vi arrangerar även resor för grupper och temaresor för olika intressen. För dig som är intresserad kan du läsa mer här:

Mer om COLOMBIA

SNABBFAKTA OM COLOMBIA

Vi arrangerar både rundresor med fasta avgångsdatum, skräddarsydda resor, kryssningar, temaresor och gruppresor till Brasilien.

I högländerna är det svalare än på låglandet. I höglandet är det regnperiod april-maj och oktober-november. Det regnar mycket vid den norra Stillahavskusten.

Bogotá med 8 miljoner invånare

48,6 miljoner invånare

Spanska. Det finns också ett 70-tal indianspråk

Skräddarsydda resor till COLOMBIA

Våra skräddarsydda resor är unika resor som skapats helt efter dina drömmar och önskemål. För att ge dig inspiration har vi satt samman populära reseförslag. Reseförslagen utgår från populära program som vi satt samman för våra kunder genom åren. Kontakta våra reserådgivare för att få ett personligt reseförslag. Det är helt kostnadsfritt!

Rundresor med svensk färdledning till COLOMBIA

Våra rundresor har alltid en erfaren svensktalande guide. Rundresorna genomförs med fasta datum i små grupper. Resorna genomförs i små grupper på  mellan 6 – 12 deltagare per rundresa. Du kan läsa mer om våra guider genom att klicka på den här länken.

Hotell i COLOMBIA

För många av våra kunder så är boendet en viktig del av resan. Vi kan rekommendera hotell i alla prisklasser, men vi har naturligtvis våra favoriter. Med början under 2019 kommer vi på begäran av våra kunder successivt börja presentera några av våra hotellfavoriter på hemsidan.

MER OM COLOMBIA

Colombia, ett smörgåsbord av kultur och natur.
Hur beskriver man mångfald när inte ens mängder av ord räcker? Som ett smörgårdsbord! Här följer några smakprov från smörgåsbordet från vår guide och Colombia-expert Sven Andersson:

Biologisk mångfald
Colombia är ett av de rikaste länderna när det gäller biologisk mångfald med 20% av fågelarterna i världen, 17% av amfibierna, 8% av sötvattenfiskarna, 8% av reptilerna, 16% av blommorna och 10% av däggdjuren bland annat.

Geografisk mångfald
Allt detta hittar man i ett naturlandskap som omfattar 560 000 km2 tropisk skog, 220 000 km2 savanner, öken, våtmarker, snötoppar, glaciärer och tropiska stränder.
I landets uppodlade delar böljar sig landskapet fram över kaffeodlingar, sockerrörsfält och betesmarker för mjölkkor som har en skönhet som är svåröverträffad.

Etnisk mångfald
De talas omkring 65 språk, de flesta indianspråk, spanska pratar de flesta och engelska talas på San Andrés och Providencia och inom turistsektorn. Palenquero (ett afrikanskt blandspråk) talas i San Basilio de Palenque, en by som grundades av förrymda slavar.

Gastronomisk mångfald
Colombianska gastronomi är lika varierad som de många regionerna, ett resultatet av en blandning av indianers, spanjorers, afrikaners och arabers etniska och kulturella bidrag.I princip har varje dalgång sin egen rätt i ett land som till stor del består av höga berg och djupa dalar.

Stränder
I och utmed kusten vid Cartagena de Indias, San Andres och Santa Marta i Colombias Karibien åker många när de vill njuta av några av världens vackraste stränder.

Kolonialarkitektur
Runt om Colombia finns hundratals små byar och städer med en otroligt vacker och välbevarad spansk kolonialarkitektur fast med lokal prägel. En del har blivit turistattraktioner såsom Villa De Leyva, Salento och Cartagena medan andra fortsätter sin lugna lunk genom seklerna.

Arkeologi
Är man intresserad av historia och arkeologi finns viktiga lämningar såsom den “förlorade staden” som ligger gömd högt uppe i bergen i Sierra Nevada de Santa Marta på 1300 m.ö.h eller de berömda gravmonumenten i San Augustin och Tierradentro.

Sammanfattningsvis så smakas Colombia av precis som ett smörgårdsbord. Man beställer inte smörgårdsbord om man bara vill äta köttbullar utan för att man vill pröva lite av varje av de många läckerheterna.

Så är mitt Colombia, smaklig måltid!

Artiklar om COLOMBIA

I de fall vi har publicerat aktuella artiklar eller blogginlägg för destinationen så hittar du länkar till dom här nedan.

Landsfakta om COLOMBIA

Colombianerna säger själva att den som en gång kommit till Colombia vill aldrig åka hem igen. Colombia har på senare år fått utmärkelsen årets destination.

Det är inte bara klimatet och geografin som är omväxlande utan även den etniska och kulturella mångfaldigheten är fascinerande. Den märkliga blandningen av arvet från den förcolombianska tiden, europeiska kolonisatörer och afrikanska slavar har gett Colombia en unik kultur och stil. Detta i kombination med moderna städer och fantastiska stränder gör landet till ett högintressant resmål.

Colombia är det enda landet i Sydamerika med kust både mot Stilla Havet och Karibien. Här finns många fina stränder längs den karibiska kusten och många når man från staden Cartagena. Här finns också ett flertal paradisiska öar som lockar med kritvita stränder och turkost vatten. Tayrona Nationalpark öster om Santa Marta uppskattas av alla. Kusten vid Stilla Havet är blåsigare och lämpar sig bra för surfing. Där finns också fantastiska möjligheter till att se valar.

Höjdpunkter vi rekommenderar under för en skräddarsydd resa till Colombia:

Cartagena och den karibiska kusten

Santa Marta och nationalparken Tayrona

San Andres och Providencia – de två öarna nära Nicaraguas kust som tillhör Colombia

Kaffedistriktet mellan Pereira, Armenia och Manizales med kaffe och naturupplevelser

Amazonas.

Dansa salsa i Medellin.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande