Chat with us, powered by LiveChat
Menu
Menu
Cachoeira Véu de Noiva, Brasilien
Cachoeira Véu de Noiva

Brasilien

Slider

Vi har arrangerat resor till Brasilien i drygt 25 år och är Sveriges främsta expert på brasilienresor.

Detta vidsträckta land bjuder på enorma kontraster både vad gäller natur och kultur. Hit kan du resa på en kombinerad storstads-  och solsemester till Rio, bo på en djungel lodge mitt inne i Amazonas, spana efter Jaguarer i Pantanals våtmarker och mycket, mycket mer.  Brasilien är också ofta utgångspunkten för kombinationsresor med andra länder i Sydamerika.

Vi arrangerar även resor för grupper och temaresor för olika intressen. För dig som är intresserad kan du läsa mer här:

Mer om BRASILIEN

SNABBFAKTA OM BRASILIEN

Vi arrangerar både rundresor med fasta avgångsdatum, skräddarsydda resor, kryssningar, temaresor och gruppresor till Brasilien.

Omvända årstider jämfört med Sverige. Tropiskt klimat i Amazonas med hög luftfuktighet. Regntiden är från december till juni. Stora delar av kusten har också tropiskt klimat men mindre nederbörd. Vintern i Rio de Janeiro är varmare än den svenska sommaren. Längst ned i söder kan det snöa i inlandet på vintern.

Brasilia med 2,98 milj invånare

208,6 miljoner

Portugisiska

Skräddarsydda resor till BRASILIEN

Våra skräddarsydda resor är unika resor som skapats helt efter dina drömmar och önskemål. För att ge dig inspiration har vi satt samman populära reseförslag. Reseförslagen utgår från populära program som vi satt samman för våra kunder genom åren. Kontakta våra reserådgivare för att få ett personligt reseförslag. Det är helt kostnadsfritt!

Rundresor med svensk färdledning till BRASILIEN

Våra rundresor har alltid en erfaren svensktalande guide. Rundresorna genomförs med fasta datum i små grupper. Resorna genomförs i små grupper på  mellan 6 – 12 deltagare per rundresa. Du kan läsa mer om våra guider genom att klicka på den här länken.

Hotell i BRASILIEN

För många av våra kunder så är boendet en viktig del av resan. Vi kan rekommendera hotell i alla prisklasser, men vi har naturligtvis våra favoriter. Med början under 2019 kommer vi på begäran av våra kunder successivt börja presentera några av våra hotellfavoriter på hemsidan.

Tips innan resan till BRASILIEN

Brasilien A-Ö författat av en av våra återkommande resenärer

Apotek Apotek finns nästan överallt i Brasilien. Många har öppet 24 timmar om dygnet även helgdagar. Du behöver inte ens gå dit utan kan få det levererat till hotellet.

Bagage De flesta flygbolagen har nu övergått till bagage 23 kg på långflygen. Handbagaget är ej inräknat. För inrikesflyg betalar man numera extra för att ta med sig bagage såvida det inte är en internationell biljett eller ett flygpass. Se till att ni har allt värdefullt med Er in på planet såsom pengar, visakort, biljetter etc. Notera reglerna att Ni endast får ha med Er begränsat (100 ml) med vätska, gel och tandkräm in på planet.

Bankkort Att ha VISA-stämpel på ditt bankkort är en bra lösning. Undvik att betala med kortet ute på t.ex. restauranger då det i vissa fall kan leda till obehagliga överraskningar. Ta hellre ut pengar på bank löpande under resan och betala kontant.

Barraca (Uttalas Bah-hacka) Barracas är små strandbarer/enklare restauranger som finns i stort sett på varje meter av alla stränder. Ofta är det barracan som erbjuder solstol i utbyte mot konsumtion.

Buss I allmänhet så kan man säga att Brasilien har ett hyfsat bussnät. Precis som i Sverige så blir det dock trångt i rusningstrafiken. Taxi är billigt och betydligt snabbare och säkrare.

Check-in Planen är ofta överbokade. Åk tidigt till flygplatserna och checka in i god tid. Ni ska vara incheckad och klar en timme (Manaus två timmar) innan vid inrikes och två timmar vid utrikesresa.

Elkontakter Brasilien har inte ett enhetligt elnät (varierar mellan 110 och 220 V). Dessutom är ej kontakterna likadana som i Sverige. Adapters ska finnas på hotell

E-post Läsa och skicka e-post på resan är ett bra sätt att hålla kontakt med familj och vänner hemma i Sverige. Internetcafeér finns i alla städer.

Favelas Är namnet på de kåkstäder som omger det rika Brasilien. Att hålla sig borta från dem kan bespara er många eventuella problem. Speciella utflykter med lokala guider finns.

Fio dental Är det portugisiska namnet för tandtråd, men också det smeknamn som den minimala brasilianska bikinin går under. Vågar man sig inte på den så finns det hur mycket badmode (mer normalt) som helst att shoppa i Brasilien.

Flygplatsskatt Flygskatter är numera inkluderade i resan.

Forró (Uttalas ung. Fåå-Hå) Den musik som framförallt spelas i Fortaleza. En vansinnigt hetsig Lambada.. Mycket dragspel.. högt tempo.. Musiken är populär över hela Brasilien.

Fotboll Är religion. Det är en höjdarupplevelse att besöka Maracana även om det emellanåt inte är så mycket folk på matcherna. Hotellen förmedlar utflykter till matcherna.

Försäkring Reseförsäkring är ett måste. I en hemförsäkring ingår ofta 45 dagars reseskydd för alla familjemedlemmar. Hemförsäkringen kan kompletteras med Europeiska reseförsäkring.

HIV Se upp! Hiv är ett problem i Brasilien.

Hängmatta Är vanligt i Brasilien – ligg på tvären!

Internationellt Körkort Kom ihåg att det krävs internationellt körkort om du vill köra bil i Brasilien, det anskaffas lättast från Motormännens Riksförbund. Is För de flesta går det att ha is i drinken eller läsken eller mineralvattnet utan att vara orolig.

Jetlag Innebär att du kommer i otakt i kroppsklockan om det helt plötsligt är morgon när du brukar gå och lägga dig. För att så snabbt som möjligt komma rätt i tiden försök att anpassa dig direkt efter dygnsrytmen. Tre timmar skiljer vintertid, fyra timmar i mellanperioden och fem timmar svensk sommartid.

Kaffe Dricks med massor av socker i Brasilien. Långt större mängder än vi är vana vid. Ofta kommer kaffet sockrat då man beställer det, be om att få sockra själva om ni vill känna kaffesmaken.

Kopior Undvik att köpa saker på stranden som försäljaren påstår är smuggelgods och äkta vara om du inte vill ha ett gott skratt då du öppnar t.ex. din exklusiva parfym, eller finner att dina fynd- Ray-Bans gör att du får brännskador på hornhinnan.

Kranvatten Bör ej drickas. Köp vatten i affären.

Mat Vad kan man äta och vad kan man inte äta är något som många undrar över. Ett grundråd är att det går utmärkt att äta all mat som är kokt eller stekt/grillad ordentligt och kommer in rykande hett på tallriken. Docent Lars Rombo (specialist tropikmedicin och chefsöverläkare vid Mälarsjukhuset) säger följande om vad man kan äta på resa i världen: “Man kan äta allt som ser gott ut, luktar gott och smakar gott.”

Mobiltelefon Det kan bli dyrt att använda och ta emot samtal på sin medhavda mobiltelefon. Kontrollera först minutpriset med din telefonoperatör.

Nödfallspengar Förutom VISA-kort och/eller resecheckar kan det vara bra att ha t.ex. hundra dollar i kontanter (gärna mindre valörer) Det går alltid att växla och fungerar som nödvaluta.

Ordlista En liten ordlista är bra att ha tillhands när du försöker kommunicera med människorna du möter på resan.

Pass Innan du reser iväg kontrollera så att ditt pass inte är på väg att gå ut. Gör detta i god tid innan! Ta fotokopior av passets förstasida (den med information om födelse etc) som du förvarar i packningen. Plasta gärna in kopian och bär den alltid med dig. Det är legitimationsskyldighet enligt lag i Brasilien. Egentligen är en passkopia inte tillräcklig, men man klarar sig oftast bra med endast kopian.

Passnummer Bra att lära sig detta utantill då du ofta skall skriva in det när vi checkar in på hotell. Om du kan numret utantill slipper du krångla upp passet i onödan varje gång.

Post och vykort Köp frimärke på postkontoren (Correio) och lämna vykorten på postkontoret och inte i någon hotellreception. Lämna inte pengar i hotellreceptionen hur trevliga de än är. Köp inte heller frimärke på gatan.

Pruta Vissa tycker det är jobbigt och andra ser charmen i det. Oavsett vad du tycker kommer du troligen under resan bli tvungen att göra det.

Psst.. Man utbrister inte i ett psst när kyparen ignorerar en på restaurang eller bar i Sverige. I Brasilien är det ofta en nödvändighet. En lågmäld vissling eller ett psst kan vara skillnaden mellan service eller ej.

Reconfirm ticket (återbekräfta biljett) Det är dock inte längre något krav från flygbolagets sida att rekonfirmera.

Shopping De brasilianska städerna tävlar om vilken stad som har det mest gigantiska shoppingcentret. Egentligen är det svårt att beskriva dem, då det inte finns någon motsvarighet i Sverige och troligen ingen annanstans heller. Shoppingcenter innehåller allt ifrån nöjespark till konstfrusen skridskobana, förutom hundratals affärer med märkesvaror. Ledsnar man på solen kan en heldag i ett svalt shoppingcenter vara en nog så god sysselsättning.

Skönhetsvård Med den brasilianska fåfängan har följt att alla former av skönhetsvård t.ex. manikyr, pedikyr och nästan allt annat som slutar på yr har utvecklats. Det är billigt (relativt Sverige). Det är bra säger dom som provat.

Språk Nästan undantagsvis portugisiska. Väldigt få personer talar engelska även om andelen engelsktalande växer bland de yngre. Det brukar ordna sig fint också utan portugisiska kunskaper.

Ståbar Varje kvarter eller nästintill varje trappuppgång har sin egen lilla ståbar där man träffas under avspända former.. före, efter eller under vad som helst i stort sett.. (ex. fotboll eller formula1 på TV:n)

Stöld Det viktigaste, var du än åker, är att inte skylta för mycket med pengar och värdesaker. Ser man ut som en vandrade penningmaskin desto större risk att man lockar till sig tjuvar och banditer. Förvara pengar, pass, bankkort i ett värdebälte innanför byxorna (den säkraste platsen). Ha de pengar som behövs för dagen på en annan plats så att du inte behöver krångla upp ditt värdebälte och visa att du bär massa värdesaker på dig. Ha de pengar du behöver för dagen i en plånbok, midjeväska eller liknande. Ha inte mer pengar där än du står ut med att bli av med i fall du skulle stöta på ficktjuv eller liknande. Förvara de värdesaker du inte behöver för dagen i hotellets värdeförvaring. Fundera noga innan du åker hur mycket värdesaker du verkligen behöver ta med dig och har användning för. Lämna dyrbara ringar, klockor och andra smycken hemma i Sverige.

Taxi Det är inte alla som kör med taxameter, kontrollera detta med chauffören innan ni åker iväg. Annars kan det bli en dyr resa. Chaufförer i taxibilar utan taxameter tar vanligen för givet att förhandlingar om priset skall göras innan resan startar, om inte ser han sig fri att själv bestämma priset (vilket då oftast blir dyrt).

Telefon Det kan bli dyrt att använda och ta emot samtal på sin medhavda mobiltelefon. Kontrollera först minutpriset med din telefonoperatör.

Trafik Se upp…. I Brasilien bor det en Ayrton Senna i varje trafikant. Förvänta er inte att någon stannar vid rött ljus.

Tummen upp Den höjda tummen är nyckeln till mycket. Den utstrålar både respekt och entusiasm. Hissa hellre tummen än låt bli. Många kulturkrockar och problem under resans gång kan lösas med en höjd tumme och ett leende. Speciellt vanlig är denna gest i Rio.

Tvätt Det finns tvättinrättningar lite överallt i Brasilien. Antingen så tvättar man själv för en billig peng, eller också lejer man bort det för en fortfarande relativt billig peng. Att lämna tvätten på hotellet kan bli dyrt. Hotellen tar betalt per plagg. Kontrollera först priset innan du lämnar ifrån dig tvätten.

Vaccination Att vaccinera sig före resan är en av de viktigaste förberedelserna. Det kan variera ordentligt i pris mellan olika vaccinationsinstitut. Vanligt grundskydd d.v.s polio och stelkramp rekommenderas alltid.

Vaccinationscertifikat När du vaccinerar dig får du ett certifikat där alla dina vaccinationer skrivs in. Ta med på resan.

Valuta Brasiliens valuta heter REAL och har flaxat med inflationen.

Visum Svenska medborgare behöver ej visum. Är du ej svensk medborgare kontakta då Brasilianska ambassaden snarast och hör vad som gäller för din nationalitet.

Väder Oftast varmt, kläder därefter. Kom dock ihåg att då det regnar, då regnar det.

Ädelstenar Köp inga “billiga” ädelstenar under resan och tro att du skall tjäna högar med pengar på att sälja dem hemma i Sverige. Om du inte är en kännare som tidigare handlat med stenar är det högst troligt att du kommer förlora pengar eller möjligen gå jämnt upp.

Ögonmask Ibland kan det vara bra att ha en liten sovmask som täcker ögonen under flygresor.

Öl Brasilianskt öl serveras kallt, mycket kallt! Estupidamete gelado betyder ungefär “idiotkallt” och så kallt är det oftast. Cerveja betyder öl på flaska medan chopp är fatöl.

Artiklar om BRASILIEN

I de fall vi har publicerat aktuella artiklar eller blogginlägg för destinationen så hittar du länkar till dom här nedan.

Landsfakta om BRASILIEN

Tidsskillnad: Tidsskillnaden till södra Brasilien är 3-5 timmar. När Sverige har vintertid och södra Brasilien har sommartid så är tidsskillnaden endast 3 timmar. Fernando de Noronha ligger en timme före och västra Brasilien och Amazonas ligger två timmar efter. Brasilien har sommartid framförallt de södra delstaterna.

El: Varierar i landet: 110, 126 och 220 volt. Adapter behövs.

Mobiltelefon: Fungerar bra.

Valuta: Real

Kreditkort: Accepteras överallt. Uttagsautomater finns i städerna.

Dricks: Dricks i mindre omfattning. 10 % läggs på restaurangnotan som serviceavgift.

Vaccinationer: Vanligt grundskydd (stelkramp, polio och hepatit) rekommenderas. I vissa områden krävs gula febern och Malaria.

Visum: Giltigt pass krävs. Svenska medborgare behöver inte visum.

Utrikespolitiska institutet och landguiden om Brasilien (www.landguiden.se)

Brasilien är en jätte både geografiskt och ekonomiskt. Det omfattar större delen av Amazonas och rymmer hälften av Sydamerikas befolkning. Landet är det enda portugisisktalande på kontinenten. Det har utvecklats till en stabil demokrati efter årtionden av militärdiktatur. Brasilien är ett av de så kallade Brics-länderna, en av världens fem största tillväxtekonomier. På landsbygden och i slumområden lever många ändå i stor fattigdom.

Brasilien sig över tre tidszoner. Det är till ytan nästan lika stort som Europa från Atlanten till Uralbergen och är världens femte största land. Drygt hälften av landytan är skogbevuxen.

Huvudstad: Brasília 2,6 miljoner (uppskattning 2012)

Övriga större städer: São Paulo 11,4 milj, Rio de Janeiro 6,4 milj, Salvador de Bahia 2,7 milj, Fortaleza 2,5 milj, Belo Horizonte 2,4 milj, Manaus 1,9 milj (uppskattning 2012)

Högsta berg: Pico da Neblina (3 014 m ö h)

I Amazonas råder tropiskt klimat med hetta och hög luftfuktighet. Det regnar ofta och året om. På högplatåerna blir det också hett, men klimatet där är torrare och området utsätts ibland för svår torka. Även den långa kustremsan (cirka 750 mil) har till stor del tropiskt klimat, men också där är det torrare än i Amazonas.

Antal invånare: 207 652 865 (2016)

Folkgrupper: vita 48 %, personer av blandat ursprung 43 %, svarta 7,6 %, indianer 0,4 %, övriga 1 % (folkräkning 2010) 1

Språk: portugisiska samt cirka 280 indianspråk och -dialekter

I Brasilien finns fler romerska katoliker än i något annat land i världen. Katolska kyrkan förlorar dock mark till snabbt växande protestantiska samfund, främst pingströrelsen.

Barnen börjar skolan vid sex års ålder. Delstaterna ansvarar för den nioåriga grundskolan, som är obligatorisk och avgiftsfri. Trots att utbildningsbudgeten ökat rejält under senare år är fortfarande många skolor dåligt utrustade och lärarna har ofta otillräcklig utbildning och låga löner. Läget är svårast på landsbygden, i djungelområden och i det fattiga nordöst.

Det dröjde länge innan brasiliansk kultur frigjorde sig från den portugisiska traditionen. Brasiliansk folkmusik vilar på ett portugisiskt arv men rymmer också afrikanska rytmer, som i samban och bossa novan.

Genom det så kallade Tordesillasfördraget 1494 delade Spanien och Portugal upp Sydamerika mellan sig; portugiserna fick det som blev dagens Brasilien. Portugisernas ankomst ledde lett till att stora delar av den indianska urbefolkningen dödades eller dog av sjukdomar som de vita förde med sig. Den portugisiska kolonin utropade sig 1822 till ett självständigt kejsardöme under den portugisiske kungens son Pedro II. En militärrevolt 1889 ledde till att Pedro abdikerade och republik upprättades. En revolt 1930 förde Getúlio Vargas till makten. Under årtiondena efter andra världskriget präglades Brasilien av instabilitet. Ekonomiska problem och korruptionsskandaler kom dock att känneteckna de flesta regeringar sedan demokratin återinförts. Under Lula da Silva, den populäre fackföreningsledaren som var president 2003-2011, växte sig Brasilien starkare ekonomiskt och många brasilianare fick det bättre.

President Michel Temer (2016-)

Efter 14 år förlorade Arbetarpartiet makten i Brasilien 2016 sedan oppositionen avsatt president Dilma Rousseff genom ett riksrättsförfarande. Ny president blev Michel Temer vars mittenhögerparti PMDB tidigare stödde Arbetarpartiet. Han tog över rodret i ett land som skakas av en djup ekonomisk kris och en enorm korruptionsskandal som omfattar stora delar av etablissemanget. Landets politiska kris fördjupades när Temer anklagades för direkt inblandning i skandalen, men försöken att åtala honom för mutbrott har misslyckats.

Brasilien med sin stora befolkning, sina rika naturresurser och sin breda industrisektor skulle kunna vara en av världens starkaste ekonomier. Men ekonomisk vanskötsel, utbredd korruption och brist på utbildad arbetskraft har hämmat utvecklingen och skapat djupa klyftor i samhället. Till det har de senaste åren kommit minskad efterfrågan och lägre priser på brasilianska jordbruksprodukter och mineraler – och Brasilien har hamnat i den värsta lågkonjunkturen på ett sekel.

BNP per person: 8 649,9 US dollar (2016)

Valuta: Real

Brasilien har enorma tillgångar av malm och mineraler. Närmare två tredjedelar av jordens järnmalm beräknas ligga i Carajásbergen utanför staden Belém i östra Amazonas. Järnmalmen är av hög kvalitet och bryts i dagbrott vilket gör produktionen billig relativt sett. Olja utvinns i landet, som också är en av världens största producenter av vattenkraft.

Brasilien är en av världens största jordbruksnationer. Där odlas och exporteras mer kaffe och socker än i något annat land. Brasilien är världens näst största producent av sojabönor och över 80 procent av världens apelsinjuicekoncentrat tillverkas där. Landet är också världens största exportör av etanol, från främst sockerrör, och näst största exportör av tobak.

Brasilien är Sydamerikas mest industrialiserade land. De senaste decennierna har industrin breddats med så kallade tillväxt- och framtidsbranscher som bland annat läkemedel och IT.

En majoritet av arbetskraften försörjer sig inom servicesektorn, medan närmare 16 procent arbetar inom jordbruket och knappt 22 procent inom industrin (2011).

Brasilien är ett land med enorma interna skillnader – inte minst socialt och ekonomiskt. Samtidigt har stora framsteg gjorts under 2000-talet för att överbrygga dessa skillnader. Mer än 30 miljoner brasilianare har lyfts ur fattigdom sedan millennieskiftet och mer än hälften av befolkningen kan idag räknas till medelklassen.

Skillnaderna mellan de rika delstaterna i syd och sydöst och de fattiga i de norra och nordöstra delarna av Brasilien är stora även vad gäller traditioner. I de södra delarna stöter man ofta på kläder, arkitektur, mat och musik med tydliga influenser från Tyskland, Italien och Östeuropa, eftersom befolkningen huvudsakligen härstammar därifrån. I de nordligt belägna delarna av landet dominerar däremot traditioner med ursprung i Afrika eller hos indianerna, eller en blandning därav. Kulturen där har också präglats av det koloniala förtrycket; ett exempel är kampsportsdansen capoeira.

Med tanke på att Brasilien är Sydamerikas största ekonomi och utsetts till värd för två stora internationella arrangemang – VM i fotboll sommaren 2014 och sommar-OS 2016 – är landets infrastruktur både eftersatt och underdimensionerad.

Källa: Utrikespolitiska institutet och landguiden om Brasilien (www.landguiden.se)

Litteraturtips om BRASILIEN

Facklitteratur För de verkligt historieintresserade kan vi rekommendera en nyutkommen bok: Brasiliens Historia av Dag Retsö. Gräset är alltid grönare i Brasilien av Henrik Brandao Jönsson Brasilien – Landet som blev en stormakt (världspolitikens Dagsfrågor 2010/9 av Utrikespolitiska Institutet) Ett hem på jorden av Arne Sucksdorff Sambafotboll av Fredrik Ekelund Brasiliansk musik av Åsa da Silva Veghed Brasilienfararna av Sven-Arne Flodell

Skönlitteratur Floden av Joe Kane Testamentet av John Grisham En tillräckligt vacker dag för att dö av Jeanette Lindblad Brasilien av John Updike Kärlek och död vid havet av Jorge Amado Livet är farligt Senhor av Joao Guimaraes Rosa

För barn Mysteriet i Rio av Mats Larsson

BRASILIENs historia

Officiellt upptäcktes Brasilien år 1500 av portugisen Pedro Alvares Cabral som steg i land i närheten av Porto Seguro i delstaten Bahia. Forskarna vet inte exakt hur många indianer som då fanns i landet. Siffrorna varierar från mellan fem till tolv miljoner. Cabral trodde han kommit till en obetydlig liten ö.

Brasilien hade inga guldtillgångar liknande det som spanjorerna hittat i Peru och Mexiko, så det var inledningsvis ingen intressant plats. I själva verket det enda värdefulla man hittade var ett träd, Pau Brasil ( bresiljeträdet), som därför fick ge namn åt platsen.

Portugiserna bosatte sig i Salvador som var lätt att försvara och man kunde odla socker och tobak. Salvador blev huvudstad 1549 – 1763. 1763 hade man hittat guld i inlandet och behövde en säker hamn för att skeppa guldet till Portugal. Därför växte Rio de Janeiros betydelse och blev slutligen huvudstad 1763.
1808 flydde hela portugisiska kungahuset undan Napoleons härjnjngar och styrde under mer än tio år Lissabon från Rio de Janeiro. När de flyttade hem så stannade sonen Pedro kvar och han ville inte låta sig styras från Lissabon. Den sjunde september 1822 förklarade Dom Pedro Brasilien självständigt och fortsatte styra landet utan inblanding från Lissabon. 1888 avskaffades slutligen slaveriet.
1889 blev Brasilien republik efter en militärrevolt. Efter åratals av diskussioner, bestämde man sig slutgiltigt för att bygga en ny huvudstad inne i landet. Brasilia invigdes 1960 efter endast fyra års byggande.

För att förstå Brasilien historia så går det inte utelämna Bandeirantes – upptäckare och tämjare av Brasilien inre. De var upptäckare som i små och stora grupper, framförallt på sextonhundratalet, utforskade Brasilien inland där ingen vit tidigare satt sin fot. De utgick ofta från Sao Paulo och leddes alltid av en vit man känd för sin styrka och sitt mod. Det är svårt att säga om de var hjältar eller bödlar men utan dessa pionjärer, guldletare och äventyrare så hade Brasilien inte varit det jätteland det nu är. Namnet Bandeirantes kommer från att de ofta kändes igen för sina flaggor (bandeira betyder flagga).

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.