fbpx
Hakremspingviner

Antarktis

Slider

Antarktis är en av världens sista orörda vildmarker. Kallt, kargt och ogästvänligt men så vackert och inbjudande ändå. En resa hit är ett riktigt äventyr som aldrig lär glömmas.

Här råder ett extremt klimat i ett isolerat område och det är detta som gjort miljön så unik. Antarktis erbjuder ett spektakulärt landskap och ett rikt djurliv. Här finns snöklädda berg, isberg och glaciärer. Djurlivet ståtar med bland annat valar, sälar, ett stort antal pingviner av olika sorter samt mängder av sjöfågel.

Vi arrangerar även resor för grupper och olika för olika intressen. För dig som är intresserad kan du läsa mer här:

Mer om ANTARKTIS

SNABBFAKTA OM ANTARKTIS

Med utgångspunkt från världens sydligaste stad, Ushuaia i Argentina, erbjuder vi flera olika kryssningsalternativ mellan november och februari. Även från Punta Arenas i Chile finns alternativ med flyg i små plan till Antarktis.

Medeltemperaturen vid kusterna är på sommaren i januari strax över noll grader. Den varmaste temperaturen som uppmätts vid kusten är 17,5 grader och den kallaste i kontinentens mitt är minus 94,7 grader.

Inga fast befolkning, men mellan 1000 - 4000 personer är tillfälligt bosatta på kontinenten. invånare

Skräddarsydda resor till ANTARKTIS

De skräddarsydda resor som vi arrangerar till Antarktis kan bestå enbart av en kryssning, eller en kombination med t.ex. Buenos Aires och Patagonien. Kontakta våra reserådgivare för att få ett personligt reseförslag. Det är helt kostnadsfritt!

MER OM ANTARKTIS

Antarktis är en mycket stor kontinent med en yta på 14 miljoner km². Av denna enorma yta är bara 1% isfri. Rent geografiskt så utgörs Antarktis av kontinenten samt alla hav och öar söder om 60:e breddgraden. Det är världens enda demilitariserade kontinent och området får bara användas för fredliga ändamål. Här bedrivs forskning av olika slag och området ger stor kunskap om hur miljön i världen har förändrats under miljoner år. Den forskning som bedrivs här kan förhoppningsvis hjälpa oss att lösa de miljöproblem som allt tydligare visar sig i vår värld. Den största påverkan från människan utgörs idag från forskarna. Intresset för allmänheten ökar dock för att besöka denna fantastiska plats. Cirka 20 000 turister besöker Antarktis varje säsong.

För den som vill besöka Antarktis gäller en hel del regler och faktiskt också en svensk lag. Eftersom Sverige har skrivit under Antarktisfördraget är vi skyldiga att skydda och bevara den unika miljö som finns här. Som besökare får man inte lämna något efter sig och inte heller ta något med sig. Man får inte störa djurlivet eller förstöra växtligheten. Detta är bara några av de föreskrifter som finns men inga av dem är speciellt betungande. Att hjälpa till att bevara detta fantastiska område är en självklarhet för de som åker hit.

Det finns ett flertal olika rederier att välja bland och vi arbetar med de flesta som till exempel Hurtigrutten, Quark Expeditions och Oceanwide Expeditions. Hurtigrutten har kanske det bästa upplägget för svenska resenärer, eftersom paketet startar redan i Buenos Aires. Det finns olika sorters resor hos de olika rederierna.

För dig som vill ha den ultimata naturupplevelsen finns äventyrliga program med helikopterlandningar och besök på otillgängliga platser.
Äventyrsprogram görs i en mindre grupp och med många utflykter som bland annat består av camping, kayaking och bergsklättring.
Den klassiska kryssningen som vänder sig till dig som vill uppleva det fantastiska Antarktis på ett lite bekvämare sätt. Den kortaste turen är på lite mer än en vecka och den längsta kan vara så lång som upp till en månad.

Med på kryssningarna är ofta personal som inte bara har ett brinnande intresse för Antarktis utan också har en mycket stor kunskap om området. Det finns bland annat naturguider, ornitologer, zoologer och biologer som alla gjort sig ett namn inom respektive område. De garanterar för att resan blir precis så bra som du vill ha den.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.