Chat with us, powered by LiveChat

Bröllopsresor

För dig som vill göra smekmånaden till ett minne för livet, rekommenderar vi dig att överväga en resa till något eller några av Sydamerikas länder.

Bröllopsresan är en av de mest viktiga resorna du någonsin gör. För dig som vill göra smekmånaden till ett minne för livet, rekommenderar vi dig att överväga en resa till något eller några av Sydamerikas länder. Vi har skräddarsytt bröllopsresor till Sydamerika i mer än 25 år och du kan känna dig trygg när du låter oss planera din resa. Varje bröllopsresa är planerad med största omsorg och det är vår uppgift att ge er smekmånad bästa möjliga förutsättningar. Vill ni att er bröllopsresa skall vara ett äventyr, eller skall det vara en smekmånad i lyx och avkoppling på någon av världens mest exklusiva resorts och hotell? Kanske en kombination av sol, bad och äventyr? Vill ni uppleva en överväldigande natur och djurliv? Möjligheterna i Sydamerika är oändliga. Här under ger vi exempel på vad Latinamerika kan erbjuda. Läs och låt dig inspireras. Många av resmålen kan kombineras. Kontakta våra reserådgivare för en personlig genomgång av era drömmar och önskemål. Tillsammans med er sätter vi samman en resa som blir en ”honeymoon” ni kommer minnas för resten av livet!

Läs också:
• Sydamerikas höjdpunkter

Innehåll

Costa Rica

favoritdestinationen för bröllopsresor

Surf och bad i Costa Rica

Foto av Mohsen Ben Cheikh

Costa Rica behöver väl knappast en presentation som ett av dom mest perfekta resmålen för en bröllopsresa. Det är ett av kontinentens mest fredliga land, brottligheten är låg och befolkningen är vänlig och hjälpsam. Man lever efter mottot ”Pura Vida”, njut av livet, som också är en vanlig hälsningsfras. Landet har några av världens vackraste stränder och klimatet är alltid varmt och behagligt. En fjärdedel av landets yta är skyddade nationalparker med mycket varierande karaktär. Djurlivet är överväldigande, med apor, sengångare, stora ödlor och vackra fåglar i överflöd. Om ni vill ha lite äventyr så finns det ett enormt utbud av spännande utflykter där ni kan vandra på hängbroar i molnregnskogens trädtoppar, glida fram på ziplines mellan träden göra whitewater rafting och mycket mer. Glöm inte heller det stora utbudet av romantiska och spännande hotell!

• Läs mer om Costa Rica

Våra hotellrekommendationer:
• Arenas del mar
• Latitude 10 Resort
• Kasiiya Papagayo
• Pacuare Lodge

Läs också:
• Costa Rica de Luxe 
• 10 skäl för Costa Rica
• Resmål i Sydamerika

Argentina

Buenos aires

Foto av Sadie Teper 

Buenos Aires är som Paris, men bättre! Staden har maten och vinet plus en latinsk atmosfär som gör Buenos Aires alldeles unikt. Det här är staden för er som vill tillbringa hela eller delar av smekmånaden i en romantisk stad med mängder att uppleva och se. Spendera dagarna med att promenera genom staden med alla dess vackra byggnader och boulevarder. Besök Buenos Aires klassiska kaféer och njut av atmosfären. Det är en resa i stadens historia och kultur. Kvällarna avnjuter ni på romantiska restauranger och spännande barer där ni får uppleva livsglädjen och atmosfären i tangons huvudstad.

• Läs mer om Buenos Aires

Vår hotellrekommendation:
• Be Jardin Escondido

Läs också:
• Resmål i Sydamerika

Belize

Paradisstränder och dykning

Belize

Belize är drömdestinationen för många bröllopspar. Speciellt för dom som är intresserade av dykning. Utanför dom fantastiska paradisstränder finns nämligen några av världens bästa korallrev. Många dykare känner också till the Great Blue Hole och Shark Alley. Här finns fantastiska paradisstränder där du bara kan slappna av och njuta. Men även för er som inte är intresserad av dykning kan njuta av dom underbara stränderna, simma, bada och paddla kajak. Någon kväll tar ni säkert också en romantisk Sunset Cruise. Landet har också ett rikt djurliv och en fantastisk natur, mayalämningar och kolonial historia att upptäcka.

• Läs mer om Belize

Våra hotellrekommendationer:
• Turtle In
• Matachica Resort & Spa

Läs också:
• Resmål i Sydamerika

Bolivia

Uyunis Saltöken

Kachi Lodge, Uyumi Saltöken

Foto av Kachi Lodge

Vill ni att er bröllopsresa skall vara en upplevelse för en livstid? Då är det få platser i världen som kan ge en motsvarande upplevelse som att bo på Kachi Lodge mitt i Bolivias saltöken. Kombinationen av Uyunis extrema landskap och Kachi Lodge exklusiva och unika boende är oslagbart. Saltöknens landskap känns nästan utomjordiskt. Perspektiven blir ibland overkliga och naturupplevelsen är överväldigande vacker. Oavsett vilken tid på året som man besöker Uyunis saltöken, så bjuder den på fantastiska naturupplevelser. Under januari täcks saltöknen oftast av ett tunt lager spegelblankt vatten. Då känns det som himmel och jord flyter samman och att man vandrar bland molnen. Andra perioder är det helt torrt och då kan man besöka dom kaktusbevuxna öarna i öknen. Hotellet ordnar gärna med en picknickkorg. Perfekt om ni vill äta en romantisk lunch på en av öarna.

• Läs mer om Uyunis Saltöken

Vår hotellrekommendation:
• Kachi Lodge

Läs också:
• Resmål i Sydamerika

Brasilien

Fernando de Noronha

Fernando de Norhona

Foto av Jaimie Spaniol

Fernando de Noronha är en paradisö med underbara stränder 32 mil utanför Brasiliens kust. Det är en liten ö som är tämligen orörd, då den en gång i tiden var fängelseö och tillhörde militären. Därför har bebyggelsen hållits i schack. Ön är numera ett naturreservat där stor hänsyn tagits för att bevara miljön och inte störa det rika djurlivet. Här kan ni verkligen få en honeymoon med lugn och ro. Här kan ni bada i naturliga poolernas rena och klara vatten bland färggranna tropiska fiskar. Mest spektakulärt är Dolphins Bay. Här känns det som att ni badar i världens största akvarium med stora mängder delfiner och fiskar. Stranden Praia do Sancho anses vara en av världens vackraste stränder. Det finns inte många hotell på ön. För en bröllopsresa är öns mest exklusiva hotell, Pousada Maravilha, det perfekta valet. Hotellet har allt ni kan önska för att varva ner och njuta av lugnet och naturen.

• Läs mer om Fernando de Noronha

Vår hotellrekommendation:
• Pousada Maravilha

Läs också:
• Resmål i Sydamerika

Rio de janeiro

Rio de Janeiro

Foto av Nad Hemnani

Som smekmånadsdestination har Rio de Janeiro något att erbjuda för alla smaker. Här finns några av världens mest berömda stränder, stora parkområden, utsikten från både Kristusstatyn och Sockertoppen och en stad som aldrig sover. Men om ni vill tillbringa smekmånaden i avskildhet med några avstickare i stadens nattliv så går det också lika bra. Andra vill äta på stadens restauranger, danska samba på gatorna och festa till solen går upp. Rio har allt, det är bara för er att välja hur ni vill att er smekmånad skall vara!

• Läs mer om Rio de Janeiro

Våra hotellrekommendationer:
• Vila Santa Teresa
Copacabana Palace

Läs också:
• Resmål i Sydamerika

Paraty

Foto av Auluz

Paraty är en romantisk liten stad som passar perfekt för er som vill ha en smekmånad med avkopplande dagar på underbart vackra stränder och kvällar på mysiga restauranger i en Unescoskyddad gammal stad från 15/1600-talet. Hyr en pastellfärgad båt på piren i hamnen och ge er ut i Costa Verdes skärgård med 300 stränder och 65 öar. På kvällarna är det ofta kulturevenemang och festivaler som höjer stämningen. Dessutom finns det gott om romantiska restauranger av hög kvalité. Staden ligger bara några timmars bussfärd från Rio och ni kan enkelt kombinera bägge städerna på samma resa.

• Läs mer om Paraty

Vår hotellrekommendation:
• Casa Mar Paraty

Läs också:
• Resmål i Sydamerika

Chile

Patagonien

Patagonien, Chile

Foto av Inès d’Anselme

Långt nere i södra Chile ligger Patagonien, med ett landskap som tar andan ur den mest bortskämde. Det här är valet för er som vill ha en smekmånad full av storslagna naturupplevelser. Hur ni vill tillbringa tiden är upp till er. Ni kan bo på ett av världens mest exklusiva boutiquehotell och göra bekväma eller strapatsrika utfärder. Det finns också flera spännande hotellalternativ i mer rimliga prisklasser. Alternativt kan ni komma riktigt nära naturen och vandra med övernattning under bar himmel i nationalparken Torres del Paine. Båtturer i det fantastiska sjölandskapet är en annan möjlighet.

• Läs mer om Torres del Paine

Vår hotellrekommendation:
Awasi Patagonia

Läs också:
• Vandra i Patagonien
• Patagonien de Luxe
• Resmål i Sydamerika

Colombia

Cartagena

Foto av Anamaria Mejia

Colombia och då framförallt Cartagena med omgivningar har blivit ett av dom mest trendiga destinationerna i Sydamerika på senare år. Vill ni ha en romantisk smekmånad med sol och bad kombinerad med kultur – och naturupplevelser i en av dom mest välbevarade koloniala städerna i Sydamerika, då har ni kommit rätt. Cartagena var en av de viktigaste hamnstäderna för den spanska flottan och den gamla staden har mängder med välbevarade residens, träbalkonger och små vackra torg. På kvällen finns många romantiska restauranger att välja mellan. Bara 3 mil sydväst om staden finns nationalparken Islas del Rosario med ett pärlband av undersköna öar, vita stränder och kristallklart vatten. Det tar cirka en timme att ta sig dit med båt från staden. Välj mellan dagsutfärder eller en kombination med övernattning i Cartagena och ute på öarna. Cartagena kan också kombineras med en Tayrona Nationalpark och boende i bungalow vid stranden.

• Läs mer om Cartagena

Vår hotellrekommendation:
• Casa San Augustin

Läs också:
• Colombia med hög klass
• Resmål i Sydamerika

Equador

Galapagosöarna

Foto av Pikaia Lodge

Galapagosöarna är tveklöst ett av de mest fantastiska resmålen i världen för en bröllopsresa. När Charles Darwin besökte öarna för första gången 1835 fascinerades han av hur orädda djur och fåglar var för människor. Tack vare en låg kvot av tillåten turism till öarna så är det fortfarande så. Här kan du simma och leka med sjölejon, något jag lovar att du aldrig kommer glömma! Ni kan tillbringa er smekmånad på Galapagosöarna på flera olika sätt. Bo på hotell på öarna och gör dagsutfärder med båt, ö-hoppa, eller kryssa runt öarna. Utbudet av olika kryssningar är stort i olika prisklasser. Exklusivast av dom alla är en kryssning med det helt nya och specialbyggda fartyget Silver Origin. Det har ett framdrivningssystem som byggts för att på minsta möjliga sätt störa undervattenslivet. Fartyget har bara sviter, där även den minsta är hela 30 kvm stor, alla med sviter har naturligvit egen veranda och butlerservice. Naturligtvis finns det flera mycket bra och mer jordnära kryssningsalternativ att välja på. Vi berättar gärna mer!

• Läs mer om Galapagos

Vår hotellrekommendation:
• Pikaia Lodge

Läs också:
• Ö-hoppning på Galapagosöarna
• Galapagos Kryssningar
• Silver Origin Kryssning
• Resmål i Sydamerika

Peru

Machu Picchu

Machu Picchu, Peru

Foto av Jeison Higuita

Peru har många resmål för bröllopsparet som vill få minnesvärda upplevelser från smekmånaden. Det mest kända är Machu Picchu. Inkaindianerna byggde Machu Picchu på 1400-talet av gigantiska stenblock högt upp på 2400 meters höjd. Spanjorerna upptäckte aldrig citadellet och det blev inte känt utanför Peru förrän den amerikanske historiken Harri Bingham upptäckte citadellet 1911. Ett besök i Machu Picchu är ett minne för livet. För er som vill pricka av flera av Sydamerikas höjdpunkter under bröllopsresan, går det också alldeles utmärkt att kombinera med t.ex. Galapagos, Iguazú-fallen och Rio de Janeiro. Under besöket bor man i Cusco som har flera romantiska hotell och restauranger av hög klass. Machu Picchu når man genom att ta tåget eller vandra. I bägge fallen finns olika alternativ. Bland tågen är Belmond Hiram Binghamtåget det mest exklusiva. Tåget består av vackert renoverade vagnar. På resan till Machu Picchu äter du en härlig brunch och på vägen tillbaka till Cusco bjuds du på en elegant middag. Vandraren kan välja mellan allt från en fyra dagars vandring, en kort vandring med endast en övernattning, eller en bekvämare och lyxigare vandring.

• Läs mer om Machu Picchu

Vår hotellrekommendation:
• Andenia Hotel Boutique Valle Sagrado
• Inkaterra Hacienda Urubamba

Läs också:
• Vandra Inkaleden till Machu Picchu
• Resmål i Sydamerika

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Översikt

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.