Artiklar om resor i Sydamerika

På den här sidan samlar vi artiklar och blogginlägg om resor och kryssningar i Sydamerika. Artiklarna är berättelser från våra gäster och från Sydamerikaexpertens reserådgivare, guider och andra reseexperter med knytning till Sydamerikaexperten. Vi hoppas dessa skall ge dig inspiration när du planerar din egen resa till Sydamerika.

Belmond Hiram Binghamtåget som går mellan Cusco och Machu Picchu

Sydamerikas höjdpunkter

Jag får ofta frågan om vad som är Sydamerika största höjdpunkter. I den här artikeln lyfter jag fram några av dom största höjdpunkterna under 2020.

Läs mer →
Med Silversea i Antarktis

Webbinarium om kryssningar till Antarktis

Den 23:e augusti gav Sydamerikaexperten ett webbinarium om kryssningar till Antarktis med i samarbete med Silversea.En kryssning till Antarktis med Silversea Cruises skiljer sig från …

Läs mer →

Fågelskådarresa

Tack var alla olika sorters naturtyper och olika höjd över havet så finns det väldigt mycket att skåda i Sydamerika. Joakim Johansson från Örebro åkte …

Läs mer →

Resedagbok från Costa Rica

Resedagbok Costa Rica 27/12-2021 – 14/1-2022 Vi som reste var jag Josephine, min man Rikard och våra två barn Freja 12 år och Philip 10 …

Läs mer →
Rota das Emoções | Sydamerikaexperten

Resedagbok från Rota das Emoções

Under alla mina resor i Brasilien, så har jag alltid fått höra att ”Rota das Emoções” är något helt speciellt. Det är en resa på …

Läs mer →
Siversea | Antarktis

Antarktis – den outforskade kontinenten

Upptäck en av världens sista orörda vildmarker. Antarktis är en drömresa för väldigt många och en resa hit är verkligen ett minne för livet.

Läs mer →

Sydamerika utöver det vanliga

Sydamerika är inte bara Rio, Buenos Aires, Machu Picchu och Galapagos. Många av våra resenärer har en s.k. bucket lista på platser som de vill …

Läs mer →
Buenos Aires | Argentina

Webbinarium om Argentina

Inspelning från Björn Larssons webbinarium om hur det är att resa till Argentina. Se inspelningen från webbinariet.

Läs mer →
Rio de Janeiro

Webbinarium om Brasilien

Inspelning från Björn Larssons webbinarium om spännande upplevelser, resmål och sevärdheter i Brasilien.

Läs mer →
Peru och Ecuador

Webbinarium – Ecuador och Peru

Inspelning av Björn Larssons webbinarium om spännande upplevelser, resmål och sevärdheter i Ecuador och Peru.

Läs mer →
Minas Gerais

Kort resumé av en fantastisk resa

Vår gäst Lisbeth Maxén ger här en kort resumé i bilder av sin Sydamerikaresa till karnevalen i Rio, Iguassufallen och Buenos Aires.

Läs mer →
Foto från Chiloé Island Chile av Carlos Hevia

Gourmetresa från Tv-soffan

Snart kan vi resa igen, men medan vi väntar på att uppleva världen på resande fot, lyfter jag fram tre Sydamerikanska stjärnkockar.

Läs mer →
Strandbild

LimeNickar från Sydamerika

Eva och Nicke Erlandsson gjorde en oförglömlig resa till Brasilien och Argentina. Läs Nickes blogg från resan i limerick form.

Läs mer →
Fotbollsresor till Brasilien

Fotbollsminnen från Sydamerika

Fotboll är en nationalsport i Brasilien och hela Sydamerika är ju mer eller mindre fotbollstokigt. Här listar jag mina favoritminnen.

Läs mer →
Utflykt på Beaglekanalen

Drömkryssning

Kia och Tommy Andersson från Hörby gjorde sin första kryssning och kryssade med Coral Princess 2/12 – 5/1 från Fort Lauderdale till Santiago i Chile.

Läs mer →
Colombia Runt

Blogg från Colombia Runt

Våra gäster har precis kommit tillbaka från vår senaste rundresa i Colombia ledd av Sven Andersson, en av våra mest erfarna guider.

Läs mer →
Kasiiya Papagayo romantiskt boutiquehotell i Costa Rica

Fem riktigt romantiska hotell

Det finns många fantastiska boutiquehotell i Sydamerika. Idag lyfter jag fram 5 romantiska hotell i några av Sydamerikas mest populära länder.

Läs mer →
Kombinationsresa till Colombia Panama och Costa Rica

Resa till Colombia, Panama och Costa Rica

En stor del av de resor vi säljer är kombinationsresor där våra kunder besöker flera länder på samma resa. Jag får ofta frågan vad jag …

Läs mer →

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.