Chat with us, powered by LiveChat
Arequipa, Peru

Kombinationsresor utöver det vanliga

Möjligheterna till spännande resekombinationer i Sydamerika är ändlösa. Vårt jobb är att leta fram russinen i kakan åt våra kunder, så att ni får bästa tänkbara upplevelser på era resor med Sydamerikaexperten. I den här artikeln har jag valt ut förslag till kombinationer som vi kan skräddarsy och som är lite utöver det vanliga för dig som är lite äventyrligt lagd.
Jag kan också rekommendera dig som är intresserad av Patagonien att läsa Lars Dahls blogg om en äventyrligare resa han gjorde förra året.

Från Anderna till Atacama i Peru och Chile

Res på ett tvåveckors äventyr från Perus högland till Atacamaöknen i Chile.
Börja i Lima och utforska “Kungarnas stad” innan du flyger till Arequipa. Besök Colca Canyon och se de majestätiska kondorerna vid Cruz del Condor.
Res vidare till Tacna och ta det historiska tåget till Arica i Chile. Utforska de gröna dalarna och stränderna i Arica, besök Lauca Nationalpark och upplev de surrealistiska landskapen i San Pedro de Atacama. Avsluta med en panoramavy över Santiago från San Cristóbal Hill.

Anderna
Saltöken

Natur, kultur och spännande upplevelser i Colombia och Ecuador

Utforska Colombia och Ecuador under två veckor fyllda med både natur och kultur.
Börja i Bogotá, besök La Candelaria och Gulmuseet, och ta linbanan till Monserrate. Upptäck Tatacoaöknen och stjärnskåda innan du besöker San Agustín för att lära dig om kaffekulturen och se arkeologiska platser.
Utforska Popayán, ‘Colombias vita stad’, och besök Laguna de la Cocha i Pasto. I Ipiales, se det imponerande Sanctuary of Las Lajas.
Korsa gränsen till Ecuador och upptäck Chota-dalens kultur, Cuicocha-lagunen i Otavalo, och avsluta med en tur i Quitos gamla stad eller fortsätt till vulkanen Cotopaxi.

Bogota
Cotopaxi

Patagoniens sjödistrikt i Argentina och Chile

Upplev Patagoniens sjödistrikt under två veckor med mångkulturella upplevelser och framförallt det enormt vackra landskapet.
Börja i Santiago och flyg till Temuco, fortsätt till Pucón för att utforska Villarrica vulkanen och sjön. Besök Huilo Huilo naturreservat med sina frodiga skogar och vattenfall, och bo på ett av dess ekologiska lodger.
Ta färjan från Puerto Fuy över sjön Pirehueico till San Martín de los Andes i Argentina. Res längs de sju sjöarnas väg till Bariloche, känt för sina kristallklara sjöar och snötäckta berg.
Fortsätt till Villa La Angostura och korsa gränsen tillbaka till Chile via Puyehue nationalpark. Slappna av i de termiska källorna i Puyehue innan du når Puerto Varas. Utforska området kring Puerto Varas, från Petrohué vattenfall till Osorno vulkanen. Avsluta med en panoramatur till Puerto Montt eller fortsätt till ön Chiloe innan flyget tillbaka till Santiago.

Moreno Glaciären
Södra Argentina

Djur, natur och vattenfall i Brasilien och Argentina

Starta ett tvåveckors natur- och vildmarksäventyr i Rio de Janeiro. Utforska staden genom besök på Sockertoppen och Corcovadoberget. En härlig naturupplevelse är den krävande djungelliknande vandringen upp till Kristusstatyn.
Flyg till Iguassu för att beundra världens mest spektakulära vattenfall. Besök både den brasilianska och argentinska sidan av fallen, med höjdpunkten vid Djävulens strupe.

Fortsätt till Yacutinga Lodge & Private Reserve för aktiviteter som fågelskådning, kanotpaddling och vandringar i regnskogen. Upplev djurlivet med bland annat jaguarer, tukaner och kajmaner.
Efter Iguazú, besök Esteros del Iberá och Estancia Puerto Valle för ridning, kanotpaddling och viltspaning, inklusive kapybaror och hjortar.

Avsluta resan i Buenos Aires med en guidad cykeltur genom stadens södra och norra distrikt innan du återvänder hem.

Iguassufallen
Buenos Aires

Saltöknar och bergen i Anderna – Peru, Bolivia och Chile

Upptäck Andernas högland under lite mer än två veckor med fantastiska landskap, kontraster och traditionella kulturer.
Börja i Lima med stadens historiska centrum och kulinariska läckerheter. Flyg till Cusco och ta tåget till Machu Picchu för att utforska de legendariska ruinerna. Res vidare till Puno via Andahuaylillas, templet vid Racchi och Pucara. Besök Titicacasjön och de berömda Urosöarna och ön Taquile på den peruanska sidan.

Fortsätt till Bolivia via Copacabana och ta en katamaran till Sun Island. Utforska La Paz, Sucre och Potosí med sina koloniala skatter och silvergruvor. Från Uyuni och i fyrhjulsdriven jeep till Incahuasi Island med sina jättelika kaktusar. Övernatta på ett salthotell och besök Ollagüe-vulkanen och mineralrika sjöar i Siloli-öknen.

Utforska Eduardo Avaroa Nationalpark med Laguna Colorada och Sol de Mañana. Korsa gränsen till Chile och besök San Pedro de Atacama, med dess surrealistiska ökenlandskap. Avsluta resan med flyg från Calama till Santiago.

Bolivias saltöken
Flytande öar

Från vingårdar till kustlandskap i Chile, Argentina och Uruguay

Upplev Sydamerikas rika vinkultur under två veckor fyllda med kulturella och natursköna upplevelser.
Börja i Santiago, utforska stadens mångsidiga kvarter och besök världsberömda vingårdar i Casablanca-dalen med en härlig vinprovning. Fortsätt till Valparaíso vid Stilla havet, känt för sina färgglada hus och havsutsikt. Besök Pablo Nerudas hem och museum på Isla Negra.

Kör till Santa Cruz i Colchagua-dalen för mer vinupplevelser, och återvänd till Santiago för en panoramisk resa över Anderna till Argentina. Besök Aconcagua Nationalpark och anländ till Mendoza för vinprovning i Maipu, Lujan de Cuyo eller Uco-dalen. Flyg till Buenos Aires för att utforska stadens livliga kvarter, marknader och se en tangoshow och ät en traditionell asado-middag.

Ta färjan över Rio de la Plata till Uruguay och utforska de koloniala gatorna i Colonia del Sacramento. Fortsätt till Carmelo med ett stopp för vinprovning på historiska Cordano Winery och övernatta på lyxiga Narbona Wine Lodge. Avsluta i Montevideo med en stadstur och lunch på Bodega Bouza, inklusive en vinprovning. Lämna Montevideo med oförglömliga minnen och en längtan efter mer.

Cerro Alegre Valparaiso-Chile
Druvor, vingård

Möt Andernas Ande i Argentina och Bolivia

Äventyret till hjärtat av Argentina och Bolivia börjar i Buenos Aires, där du upplever pampas och en traditionell gaucho-estancia med typisk asado (BBQ).
Flyg till Tucumán och hitta lugnet i Tafi del Valle, bo på charmiga Estancia las Carreras. Fortsätt till Cafayate, omgivet av vingårdar och berg, och utforska de historiska Quilmes-ruinerna.

Från Cafayate, gör en dagsutflykt genom Quebrada de las Flechas till den koloniala byn Molinos. Besök vingårdar för vinprovning och kör genom Quebrada de las Conchas till den koloniala staden Salta. Fortsätt genom Quebrada de Humahuaca till Purmamarca, med dess spektakulära sju färgers berg. Korsa gränsen till Bolivia och res via Tupiza till Uyuni, genom Chichas-dalen och Atocha.

Upplev Uyuni saltöknar i Deluxe Airstream-campers, komplett med lyxiga bekvämligheter och gourmetmat. Utforska världens största saltöken, besök Incahuasi Island och den lilla byn Tahua vid foten av Thunupa-vulkanen.
Vandra till Coquesa Mummies Cave och njut av solnedgången över den vita öknen. Avsluta resan med flyg från Uyuni till La Paz.

Lamor
Flaggor i öknen

Dela detta inlägg