Chat with us, powered by LiveChat
Atacamaöknen

Sydamerikas 10 största djur & naturupplevelser

Sydamerika är en kontinent med oerhört varierande natur och djurliv. Att välja ut dom största upplevelserna är inte enkelt. Frågar man 10 personer så får man också 10 varierande svar. Men nedan 10 platser är dom som flest brukar kunna enas om. Följ länkarna i rött för mer information om dom platser som intresserar dig.
Kontakta oss gärna om du planerar en resa. Beroende på dina planer och intresse, kan andra platser och kombinationer passa dig bättre. Med 30 års erfarenhet från resor till Sydamerika, är vi experter på att hjälpa våra kunder att planera en resa helt efter dina drömmar, intresse och önskemål. Vi hjälper dig gärna!

1. Galapagosöarna

Det är få platser som har ett sådan skimmer runt sig och ett besök här är oförglömligt. Ögruppens isolerade position i Stilla Havet cirka 100 mil utanför Ecuadors kust har gjort att där finns många djurarter som bara lever där. Ur djursynpunkt spelar det ingen roll vilken period på året man väljer att besöka Galapagosöarna, eftersom djuren är aktiva året om. Men olika tidpunkter på året ger olika upplevelser. På vår sida om Galapagosöarna kan du läsa mer om djur, natur och hur olika årstider skiljer sig åt.

Landiguan
Blåfotad sula
En av Galapagos c:a 18000 sköldpaddor
Galapagossjölejon

2. Corcovado, Costa Rica

Den biologiska mångfalden, som beror på flera tropiska ekosystem, gör att naturälskare söker sig till Corcovado. Nationalparken ligger på Osa-halvön vid Costa Ricas sydvästra Stillahavs-kust. Här finns fortfarande den sista stora låglandsregnskogen kvar och som besökare känner man sig nära naturen. Det sägs att mer än hälften av alla Costa Ricas djurarter finns i Corcovado. Här finns allt från färggranna papegojor till tapir, tjurhajar ozeloter och jaguarer samt delfiner och valar.  Dessutom vackra stränder med vit sand och gröna palmer nästan ända ned till vattnet.

En av otaliga fågelarter
Capuchinapa
Ödlor av alla de slag
Magiska stränder

3. Pantanal, Brasilien

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Lekande jaguarer
Ett äkta par hyacintaror som belåtna ut

4. Amazon Lodge, Brasilien

För alla som verkligen vill uppleva Amazonas regnskog så är Amazon Lodge utan tvivel den bästa lodgen. Den ligger 80 km fågelvägen strax söder om Manaus där bifloderna Juma och Mamori möts. Det bästa med lodgen är att den ligger vid ett 790 hektar stort naturreservat bestående av orörd regnskog och alla utflykter kan göras i riktig djungel.

Amazon lodge
Amazon Lodge unika flytande lodge

5. Patagonien, Chile och Argentina

Patagonien sträcker sig över områden i södra Chile och Argentina. Det är inte många platser på jorden som kan nästa sig med Patagoniens mäktiga natur. Vi erbjuder olika resor för olika intressen, tycke och smak. Du kan till exempel kombinera underbart vackra Torres del Paine, Calefates glaciärer och Buenos Aires. Eller varför inte en vandring på berömda W-trek, spana efter pumor eller bo på något av dom lyxiga hotellen i Patagonien.

Puma
Guanacos

6. Valdeshalvön, Argentina

Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och saknar motstycke någonstans i världen. Det är ett paradis för den naturintresserade. Här lever Magellanpingviner tillsammans med bl a valar, sjöelefanter och sälar, samt havsfåglar som tärnor, skarvar, flamingos och hägrar. 

En Magellanpingvin på utfärd
Gott om valar utanför halvön

7. Ballestasöarna, Peru

Ballestasöarna med en stor mängd sjöfågel som pelikaner, sulor, skarvar och den mycket vackra inkatärnan. Här finns också ofta pingviner och en stor koloni sjölejon. När man skall besöka Ballestasöarna och nationalparken Paracas, så passerar man också en av dom berömda Nazcalinjernas inristningar, en stor kandelaber.

En av tusentals sälar
Balestasöarnas mäktiga formationer

8. Colca Canyon, Arequipa, Peru

Colca Kanjon är en av världens absolut djupaste kanjoner. Colca Kanjon ligger cirka fyra timmars resa från Arequipa och fem timmars resa från Titicacasjön.
Colca Kanjon är mest känd för sina kondorer. De ses bäst på morgonen och bästa tiden för att se kondorer är från mars till juni då de är mest aktiva. Förutom kondorer så finns här gott om alpackor och andra lamadjur. Här finns även pumor, men det hör inte till vanligheten att man får se en puma.

Utsikt över Colca Kanjon
Condor

9. Guyana

Guyana är fullt av mäktiga djur och naturupplevelser. Här finns en av världens urregnskogar och trots problem med avverkning finns här fortfarande enorma ytor orörd skog. Djurlivets skydd har förbättrats under senare år, men många av djuren du ser är forfarande utrotningshotade.
Mest berömt är landet för det enorma vattenfallet Kaieteur Falls.

Kaieteur Falls
Kapybara
Jättemyrslok
Majestätiska landskap.

10. Atacamaöknen och Uyunis Saltöken, Chile och Bolivia

Atacama ligger på hög höjd i norrdöstra Chile, och är den torraste öknen i världen. Här finns väderstationer som aldrig uppmätt en enda droppe regn. Men ändå är naturen makalös och kontrasterna gör besöket till ett man aldrig glömmer.

Ett besök i Atacama kombineras oftast med Uyunis Saltöken vidare in i Bolivia. Saltöknen ligger 3600 meter över havet. Man känner det som att man kan ta på himlen och under regnperioden är det lätt att tro att man går bland molnen.

Dela detta inlägg