Chat with us, powered by LiveChat
Hyacint-macaw

Fågelskådarresa

Tack var alla olika sorters naturtyper och olika höjd över havet så finns det väldigt mycket att skåda i Sydamerika. Joakim Johansson från Örebro åkte tillsammans med tre vänner till Brasilien för att skåda fåglar. Han har varit vänlig nog att dela med sig av några av sina fantastiskt vackra bilder från resan som du kan se i galleriet här under. Klicka på bilderna så får du upp dom i större storlek och kan bläddra mellan bilderna.

För resan så hade Sydamerikaexperten anlitat Ricardo Parrini som är en av Brasilien absolut bästa fågelskådarguider. Tillsammans reste de tio dagar i Pantanal och i Chapada dos guimarães. De bodde på tre olika lodger i Pantanal och en trevlig pousada Chapada dos guimarães.  Därefter fortsatte de till Rio de Janeiro för att besöka Regua Reserva Ecologica de Guapiaçu, som ligger cirka två timmars resa från flygplatsen i Rio. Det är ett brittisk projekt av en känd engelsk ornitolog för att bevara den atlantiska regnskogen.

Totalt såg Joakim 371 olika sorters fåglar under resan plus så klart jaguar, tapir anakonda och mycket mer.

Joakim har gjort en fullständig reserapport med sammanställning av alla fåglar han skådade under resan. Du kan läsa rapporten här.

Vill du också resa på en fågelskådarresa så kan Sydamerikaexperten boka lokala guider i alla länder i Syd och Centralamerika.  Vi arrangerar också jaguarresor och pumaresor. Kontakta oss för mer information!

Dela detta inlägg