Chat with us, powered by LiveChat
Fotbollsresor till Brasilien

Fotbollsminnen från Sydamerika

Fotboll är en nationalsport i Brasilien och hela Sydamerika är ju mer eller mindre fotbollstokigt. Själv är jag en fotbollsentusiast och missar sällan en chans att se spännande matcher när jag besöker Sydamerika.

Under åren har det blivit många minnesvärda stunder. Många av våra fotbollsintresserade kunder frågar mig om mina egna upplevelser. Därför bestämde jag mig för att sitta ner och försöka lista dom 10 bästa. Det var ett svårt val och till slut fick det bli dom 11 bästa, eftersom jag inte kunde bestämma vilken jag annars skulle välja bort ?.

Mina 11 största fotbollsupplevelser i Sydamerika


 1. Finalen i Copa Libertadores 2009: Fluminense och LDU från Ecuador. Fluminense vann matchen men förlorade sammanlagt på straffar.
 2. Finalen i Confederation Cup 2013 Brasilien – Spanien 3-0. Mycket speciell match. Brasilien var skakat av veckolånga politiska protester mot Dilma.
 3. Finalen i Copa America 2019 mellan Brasilien och Peru på Maracana.
 4. Finalen i Brasilianska ligan Vasco da Gama – Sao Caetano 2000. När Romario byttes ut i 23 minuten rasade ena läktarsektioen rätt ut på planen och matchen avbröts.
 5. Finalen i OS Brasilien – Tyskland 2016. Neymar avgjorde straffläggningen.
 6. Finalen i VM 2014 Tyskland – Argentina. Mycket rivalitet mellan den brasilianska och argentinska publiken.
 7. Finalen i brasilianska cupen Flamengo – Santo Andre 2004. Fullsatt Maracana och enkel match för Flamengo trodde alla, men de höll inte för trycket och förlorade.
 8. OS semifinal Sverige – Brasilien damer 2016. Sverige vann på straffar
 9. OS final Sverige – Tyskland damer 2016. Förlust mot Tyskland.
 10. VM kval 2004 Brasilien – Argentina 3-1 där Ronaldo gjorde all tre målen på straff.
 11. Klubblags VM Vasco da Gama – South Melbourne och Manchester United – Necaxa på Maracana 2000. Fullsatta Maracana med två matcher samma dag.

Vi har arrangerat många fotbollsresor genom åren, både för stora grupper och för enskilda sällskap. Många gånger planerar vi också in en fotbollsupplevelse, som del i en skräddarsydd resa. Genom att fotboll är en så stor del av livet i Sydamerika, är det en upplevelse att se en match även om du inte har ett särskilt stort fotbollsintresse. Det är något jag varmt kan rekommendera.

Vill du själv göra en fotbollsresa till Brasilien, eller till något annat land i Sydamerika? Kontakta mig gärna, så kan vi ta en förutsättningslös diskussion om hur vi kan lägga upp en skräddarsydd fotbollsresa för dig.

Björn

Dela detta inlägg