Chat with us, powered by LiveChat
Utflykt på Beaglekanalen

Drömkryssning

Kia och Tommy Andersson från Hörby gjorde sin första kryssning och kryssade med Coral Princess 2/12 – 5/1 från Fort Lauderdale till Santiago i Chile. Kryssningen gick via Antarktis och de avslutade med två nätter i Vina del Mar. I den här bloggen berättar Kia om deras upplevelser under resan.

Vi fick jättemånga nya vänner. Ett par från USA blev vi så goda vänner med att dom kommer att hälsa på oss här i Sverige. Vi var de enda svenskarna och det fanns inte mycket européer heller – ett par från Österrike och ett par från Skottland. .
De flesta passagerna kom från USA men även många från Australien. Efter halva resan när vi kom till Buenos Aires så byttes hälften av passagerna ut och nya steg på.

Vi satt vid samma bord varje middag hela resan även om man kunde byta med samma matgäster. Tre gånger under hela resan åt vi på andra restauranger, men maten var så bra så det var inte lönt att gå på andra restauranger. Vi hade samma jättetrevliga kypare hela tiden.
Vi hade köpt drinkpaket och det fungerade bra. Vi hade också köpt vattenpaket men det var helt onödigt för det ingick i drinkpaketet.


Det var ett fåtal barn med på kryssningen, men annars var medelåldern hög på kryssningen.
Vi hade bokat en del utflykter i förväg men det visade sig att det gick bra att boka utflykter även på plats under kryssningen.
Ingen av oss blev sjösjuk under resan. Ibland när det stormade som mest så var vi till och med på gymmet.


Jag överraskade min man med balkongmiddag på vår bröllopsdag. Han visste inte att jag bokat balkongmiddag så han gick och bokade bord som sedan jag bokade av. Vi tog två glas rödvin med våra barvänner och sedan sa jag till Tommy att vi skulle gå till hytten. Kvällen innan hade det varit storm, men i nu var det fint väder. Det knackade på dörren och in kom ett större bord. Vi åt en fantastisk sexrätters middag med tårta till dessert. Maten hade säkert räckt för 6 -7 personer. Dessutom en fantastisk solnedgång att titta på och Tommy sa att det var det bästa han varit med om.


Om man inte bara vill slappa och koppla av, så finns det mycket att göra under kryssningen. Vi lyssnade på föredrag och var dessutom på gymmet varje dag. Det behövdes med tanke på all den goda maten. Det fanns även en bra motionsslinga på båten där vi också kunde träna. Dessutom var vi med i olika danskurser.
Jag gick med i en kör under kryssningen och varje sjödag hade vi träning. Sista kvällen höll vi en uppvisningskonsert för de andra passagerarna.
Vi hade inte bokat internetpaket utan det var skönt med en digital detox.
Varje kväll var det show. De flesta aktiviteterna och barerna stängde kl 23.30 så det blev aldrig riktigt sent.

et var fullt upp hela tiden. Vi hade med två stora böcker men han inte ens att öppna dem. Tommy sa att han inte ville åka hem och att han vill göra om det. Själv tyckte jag att kryssningen var tio gånger bättre än jag förväntat mig.


Chile

Efter resan stannade vi två dagar i Vina del Mar. Vi hade inga stora förväntningar för dagarna i Chile men det visade sig vara mycket fint. Vi bodde i Vina del Mar på Hotel Pullman San Martin med havsutsikt.
Vi gjorde en utflykt till Valparaiso och hann även med att besöka två vingårdar. Vår guide arbetade även som diskjockey och kunde bra engelska. Maten i Vina del Mar gav också ett minne för livet – den var underbar och mycket fräsch.

Dela detta inlägg