Chat with us, powered by LiveChat
Kombinationsresa till Colombia, Panama och Costa Rica

Resa till Colombia, Panama och Costa Rica

En stor del av de resor vi säljer är kombinationsresor där våra kunder besöker flera länder på samma resa. Jag får ofta frågan vad jag rekommenderar. Som en inspirationskälla har jag därför valt att skriva en serie artiklar om några av mina favoritkombinationer. Detta är de första i den serien.

Costa Rica har seglat upp som ett av svenskarnas favoritländer i Latinamerika på senare år. Panama har också alltid varit populärt, men det kanske mest trendiga landet att resa till just nu är Colombia. En kombinationsresa till dessa tre länder är en perfekt kombination av djur och natur, sol och bad, stadssemester, kultur- och matupplevelser samt historia. Vi skräddarsyr varje resa och du som kund bestämmer var du vill lägga tyngdpunkten. Det finns ett stort smörgåsbord av olika alternativ som jag hoppas du skall få en smak av i den här artikeln.

Det finns bra förbindelser med KLM från Amsterdam till Colombia, Costa Rica och Panama. Ett bra alternativ är att du inleder resan med att flyga från Amsterdam till Bogota i Colombia och reser hem från Costa Rica med ett besök i Costa Rica däremellan, men det går också att avsluta med hemresa från Cartagena.

Colombia
Colombia är ett paradis med biologisk och kulturell mångfald. Hit reser många av våra gäster och kommer hem med glada historier från sin resa.
Läs till exempel Susannas berättelse om sin familjeresa till Colombia här
Läs om Colombia här

Bogota, Colombia
Bogota

Från Amsterdam anländer du till Bogota och det är värt att stanna upp här för någon dag på resan. Ett lämpligt område att bo i är Zona Rosa, ett centralt område med många bra restauranger där det också känns tryggt att promenera runt i på kvällarna. Det finns flera bra hotell att välja mellan, men vi kan särskilt rekommendera B•O•G som är ett väldigt bra designhotell, med trevlig personal och en härlig frukost.
Staden har många olika sidor. På ett kort besök vill våra gäster gärna få ut mesta möjliga av tiden. Vi brukar rekommendera att ta en guidad cykeltur eller en halvdags vandringstur med en lokal guide.
Läs mer om Bogota här

Bog Hotel

En intressant avstickare från Bogota kan sedan vara att flyga till kafferegionen runt staden Pereira. Området har en stark kulturell identitet, med ett vackert och bördigt landskap med Anderna som bakgrund. Här kan du bo på Boutiquehotellet Sazagua som ligger bara 20 minuters bilfärd från flygplatsen. Det är ett litet hotell med endast 10 rum och 5 villor belägna i en vacker trädgård med tropiska blommor och kolibris som surrar runt och dricker nektar.

Boutiquehotellet Sazagua i Pereira, Colombia
Sazagua boutiquehotell

Under din vistelse i Pereira rekommenderar vi att besöka Cocoradalen, en av Colombias vackraste dalar som ger en överväldigande naturupplevelse. I Pereira får du heller inte missa att besöka dom vackra områdena med kaffeplantager och sockerodlingar. Vi kan arrangera med en lokal guide som kan visa dig hela processen från planta till färdig produkt. Rosta dina egna bönor i köket på en lantgård och insup atmosfären där ljud, synintryck och dofter blir ett minne för livet.

Cocora Valley, Colombia
Cocoradalen

Älskar du orkidéer? Då kan vi också rekommendera ett besök till Finca La Romelia, där du kan se en av världens största samlingar av orkidéer i världen med hundratals olika arter och variationer.

För de som gillar musik och dans så går det att fortsatta till salsans huvudstad Medellin. Där finns också en mycket intressant utflykt till Pablo Escobars fotspår.

En resa till Colombia är inte komplett utan ett besök i Cartagena. Staden har över femhundra år av händelserik historia. Förmodligen är staden den bäst bevarade av de spanska kolonisatörernas städer.
Läs mer om Cartagena här

Cartagena Old Town, Colombia
Cartagenas gamla stad

Vandra längs de pittoreska gatorna i gammal kolonial stil, upplev den unika karibiska atmosfären av rytm och färger samt bada och snorkla på några av öarna utanför Cartagena.
Välja att sätta pricken över i:et genom att bo på ett av stadens många boutiquehotell och gå ut på kvällen och ät en atmosfärisk middag på en av de traditionella restaurangerna. Ta ett glas rom på ett kafé och rycks med av den lokala rumban eller merenguemusiken.

San Pedro Boutiquehotell, Cartagena, Colombia
San Pedro Boutiquehotell

Gör en utfärd till nationalparken Islas del Rosario med sitt pärlband av öar. Från staden tar det cirka en timme att ta sig dit med båt. Här finns några av Colombias mest fantastiska paradisstränder och om du tycker om att snorkla eller dyka så får du uppleva ett undervattensliv som är minst lika färggrant och mångfaldigt, som ovan vattenytan.
Vill du ha mer bad så kombinera med stränderna utanför närliggande Santa Marta t.ex. Palomino eller Tayrona nationalpark eller varför inte paradisön Providencia som kan nås med flyg från Cartagena via San Andres.

Panama
Programmet i Panama kan läggas upp efter smak och tycke, men ingen vill naturligtvis missa Panamakanalen. Kanalen upplevs bäst från vattnet och vi rekommendera en dagsutfärd med båt som inleds antingen från Panamabukten och går upp i kanalen där du passerar igenom två av kanalens mäktiga slussar. Alternativt startar kanalfärden i Gamboa och går nedför kanalen hela vägen till Stilla havet. Under resan ser du också Panama City med sin mäktiga skyline.
Läs mer om Panama här
Läs mer om Panama City här
Läs mer om Panamkanalen här

Panamankanalen
Panamakanalen

I Panama City bor du förslagsvis i den gamla staden med sina vackra och färgglada hus. Casco Antigua (Gamla Stan) är ett härligt avbrott i den annars pulserade och livliga staden. Det är mycket avkopplande att strosa runt i de trånga gränderna, på de vackra torgen och inte minst vid alla vackra byggnader. Här finns flera trevliga boutiquehotell att välja mellan, där du kan insupa den lokala atmosfären. Från den gamla staden kan du blicka ut mot det moderna Panama City. Kanalen byggdes av USA och det var inte förrän 2000 som kanalen lämnades över till Panama. Därför är hela Panama och särskilt den moderna delen av Panama City ett litet USA i sig som du också skall se under din vistelse här.

Casco Antigua (Gamla Stan) i Panama City
Casco Antigua, Panama City

När man pratar om Panama tänker dom flesta på den moderna Panama City och kanalen. Men Panama har också fantastiska naturområden och sin beskärda del av paradisstränder. Beroende på upplägg får du se mer eller mindre av dessa områden, men vi rekommenderar att planera in ett besök i Chagres National Park med motoriserad kanot. Åk in i den täta djungeln, besök en indianby och se det fascinerande fågellivet i Panamas vattenlandskap.
Utanför Panama City finns också Pärlöarna. En av öarna är Conatadora, som du kan läsa om i Hans Hallings reseberättelse. Hit kan du göra en dagsfärd, eller som Hans, spendera några dagar på ett av öns hotell.
Läs Hans Hallings reseberättelse om Pärlöarna här

Några av världens finaste stränder finns på svårtillgängliga San Blasöarna. Boendet här är väldigt enkelt. För de som vill ha bad med bättre standard rekommenderas en flygresa till Boca del Toros.

Costa Rica
Från Panama flyger du till Costa Ricas huvudstad San José. Upplägget i Costa Rica utformas sedan efter dina önskemål. Vill du framförallt har en badsemester, dyka, surfa, bo på ett eller flera av Costa Ricas resorts eller små exklusiva hotell, uppleva det unika natur och djurlivet? Vi guidar dig genom dom olika alternativen för att hitta bästa upplägget för dig, för skälen att besöka Costa Rica är många. Det är ett land med en vänlig befolkning och en fantastisk natur. Hela 25% av landet är avsatt som naturparker där du kan se apor, sengångare, stora ödlor och vackra fåglar i överflöd. Här finns en rad fina hotell av olika slag. Från stora exklusiva resorts till mindre ekologiskt inriktade hotell.
Läs gärna mer om 10 skäl att besöka Costa Rica här
Läs mer om Costa Rica här

Surf och bad i Costa Rica
Surfa i Costa Rica

Hotellen i Costa Rica är värda en artikel bara för sig. Här är några exempel på hotell vi kan rekommendera:

 • Vill du dra dig tillbaka till ett romantiskt getaway, så kan vi rekommendera Latitude 10 Resort eller Pacuare Lodge.
  Latitude 10 är ett litet avslappnat exklusivt hotell, med bara 6 rum. Nästan var du än är på hotellet så kan du skymta havet i bakgrunden.
  Paquare Lodge är ett överväldigande och romantiskt, hotell mitt i Costa Ricas regnskog. Passar bra för de som vill ha bra och annorlunda naturupplevelser. Bästa sättet att ta sig dit är genom flottning längs med Río Pacuare, en av Costa Ricas vackraste floder.
 • Familjen har många olika hotell att välja på. Några mer familjevänliga än andra, men bäst kanske familjen trivs på El Mangroove som har ett fantastiskt läge vid vykortsvacka Papagayo Gulf.
 • För dig som vill bo riktigt exklusivt kan vi rekommendera Andaz Peninsula Papagayo Resort. Det är Andaz första resort i Latinamerika är en elegant studie i naturmaterial och organiska former. Här finns 153 rum och 21 sviter, alla med hel eller delvis utsikt mot en vacker havsvik. Hotellets arkitekt har skapat en futuristisk design, med inspiration från havssnäckor och kokonger.
 • För de som vill ha naturupplevelser och bad utöver det vanliga så rekommenderas Corcovado nationalpark där du kan bo bra på Casa Corcovado eller Paloma Lodge.

Läs om Latitude 10
Läs om Pacuare Lodge
Läs om El Mangroove
Läs om Andaz Peninsula Papagayo Resort
Casa Corcovado
Paloma Lodge
Läs om fler spännande hotell i Costa Rica genom att följa den här länken.

Costa Rica har ett enormt utbud av spännande utflykter med allt från hängbroar, ziplines, whitewater rafting. Dom flesta av dessa i någon av dom många naturparkerna. Vilka naturparker du skall besöka beror både på vilka val av hotell du gör och vad du vill göra:

 • Tortuguero är ett naturparadis, där man sakta kan glida fram på en stilla flod kantad av fantastisk grönska, med apor i blickfånget och fågelkvitter i öronen. Tortuguero brukar kallas för “Amazonas light”. Denna benämning passar mycket bra och det känns mer som en lagom stor djungel jämfört med Amazonas.
  Läs om Tortuguero här
Tortuguero, Costa Rica
Basilisködla i Tortuguero
 • Vid den södra delen av Costa Ricas största insjö Lago Arenal ligger den lilla staden LaFortuna vid foten av vulkanen Arenal. Den nästan perfekt konformade vulkanen är 1 633 m hög och kratern är 140 m djup. En vanlig utflyktstur är att vandra längs vulkanens sluttning. Här är det vanligt att se vildsvin och här finns också många vackra fåglar. För de som gillar att åka zipline rekommenderas turen vid Arenal-vulkanen. Här finns också några av dom berömda hängande broarna.
  Läs om Arenal här
Hängbro vid Arenal, Colombia
Hängbro vid Arenal
 • Manuel Antonio nämns ofta som favorit i resetidningar när världens bästa stränder utses. Och det är lätt att förstå. Turkost vatten, vita stränder och gröna palmer möter oss i området kring Manuel Antonio. Och det kan man kombinera med regnskog och vattenaktiviteter för en komplett semester.
  Läs om Manuel Antonio här
Manuel Antonio, Costa Rica
Manuel Antonio

Från Costa Rica flyger du sedan lämpligast hem via Panama till Amsterdam med KLM.

En kombinationsreda med Colombia, Costa Rica och Panama är en resa att minnas för livet. Pris och upplägg varierar kraftigt beroende på flyg, hotell och reslängd. Kontakta oss mer än gärna för att berätta om dina önskemål så sätter vi samman en resa helt skräddarsydd efter dina behov.

Dela detta inlägg