Chat with us, powered by LiveChat
Calanoa, Colombia

Susannas Colombiaresa

Våra gäster kommer tillbaka med positiva och glada minnen från sina resor. Nyligen kom Susanna med familj tillbaka från en resa i Colombia och hon har varit vänlig nog att dela med sig av sina upplevelser i det här blogginlägget.

Susanna säger: “Vi reser väldigt mycket och jag bokar vanligtvis allt själv, men just Sydamerika känner jag mig inte helt hemma på. Generellt så flöt allt på superbra och vi är jättenöjda :)”

Här följer Susannas berättelse.

Bogota
Våra chaufförer i Bogota var verkligen superbra. Vi fick mycket info om hur staden fungerar med deras olika zonindelningar, säkerhet, olika områden och vad vi skulle tänka på när vi åkte taxi mm.
Övernattningshotellet var helt ok, inte så charmigt men för en övernattning fungerar det. Bra frukost men ganska lyhört.
BOG, verkligen fint hotell med designkänsla och mycket trevlig och uppmärksam personal. Fantastisk frukost. Jag är glad att vi valde Zona Rosa, inte för att det är jättekul område (ganska och ocharmigt) utan att det finns mkt bra restauranger i området och det är tryggt att promenera runt på kvällarna. Tycker det är bättre att ta sig längre på dagen och har nära på kvällen.
Vi gjorde själva en tur till Monserrat och Calendaria den 18:e. Vi hade bokat bord på LEO, kan verkligen rekommendera till andra som är matintresserade vilken spännande upplevelse.
Guidade cykelturen var jättebra, mycket intressant att se områden man annars troligen inte skulle besöka. Helt fantastisk graffitti.
Vår guide på Museo del Oro var verkligen toppen, vi bad först om att korta ned tiden på museet något och så tog vi först en kort tur runt i Calendaria. Pluss för flexibilitet, vi fick historia och info om de främsta delarna i Calendaria och sen blev det 2 timmar på museet. Om vi själva hade gått runt där så hade jag verkligen inte uppskattat det på samma sätt. Nu fick man en helt annan bild och förståelse.

Boat trip in Calanoa, Colombia
Båttur i Calanoa

Amazonas
Börjar med att säga att detta var den del vi uppskattade allra mest. Vi älskar djur och natur. Kan verkligen tänka mig att se mer av Amazonas och nån gång framöver så måste vi försöka se Jaguar.
Caloanoa var väldigt bra. Mycket enkelt men boendet var ändå väldigt smakfullt och ägarna fantastiskt trevliga. Uppskattade framförallt att puttra fram på Amazonas i långsamt tempo och spana på djurlivet. Visste redan sen tidigare att det är svårt att se djur i Amazonas, (inte som safari i Afrika) men alla ljud är så häftigt. Det var också jättespännande att gå en nattvandring runt boendet.
Vi upplevde dock att guiden hade lite dålig koll på vad som ingick i vårt “paket” men vi stämde av det med honom så det löste sig. Och jag skulle egentligen tro att det vore smidigare om man använde Calanoas guider eftersom det är i princip samma aktiviteter man gör. Det skulle bli en bättre synk på så sätt.
Waira hotell var inte det roligaste, inget större fel på rummet men extremt lyhört. Middagen som ingick var faktiskt riktigt bra, frukosten var däremot dålig.

Calanoa, Colombia
Djurliv i Calanoa

Pereira
Hämtning och guider fungerade perfekt. Superfint och trevligt hotell Sazagua men jättemycket fåglar som vi hade möjlighet att fota.
Kanske att aktiviteterna kändes lite väl “turistiga” och vi blev besvikna på ridningen. Jag hade förklarat att vi var vana ryttare och nu blev det mer “ponny” ridning där inte guiden red utan promenerade med oss.
Positivt att hästarna var i väldigt fint skick.
Väldigt vackert och olika de andra delarna vi besökte. Vi hade också supertur med vädret jag var ju himla fundersam på att åka dit eftersom jag visste att oktober regnar extremt mkt men vi hade bara en del skurar.

Tayrona
Eftersom vi varit i Amazonas så kunde ju detta inte riktigt mäta sig med det. Men ändå kul att uppleva lite mer av “djungeln”
Ångrar kanske att vi inte bytte tillbaka till EcoHabs, jag hade inte förstått att Villa Maria inte låg inom nationalparksområdet. Då hade vi själva kunnat göra mer utflykter där.
Lite strul med att det var off season så vi behövde strula med rumsbyten då AC inte fungerade. Gissar att EcoHabs var något mysigare. Vi var där och åt lunch när vi besökte nationalparksområdet. Men jag måste säga att maten på Villa Maria var bättre, både middagar och frukost var väldigt bra.
Planen var att vi skulle åka därifrån ganska sent på em, men eftersom vi inte tyckte att det var världens roligaste boende då vi tänkt njuta av lite sol och bad så bokade vi om transporten till Cartagena till tidigare på fm. Det var enda kontakten vi behövde ha med Celine på Neptuno. Hon var verkligen supersnabb och hjälpsam och fixade det. Tur också att vi bokade om för det tog verkligen lång tid med bil, 4-5 timmar. Mycket köer genom Barranquilla. Väldigt bra och trygg chaufför. Även intressant att få se mer av den delen av landet.

San Pedro Hotel Spa i Cartagena, Colombia
San Pedro Hotel Spa i Cartagena

Cartagena
WOW vilket boende, så läckert. Också att San Pedro Hotel Spa låg lite i utkanten så vi slapp de allra mest turistiga områdena.
Vi körde själva en free walking tour, mkt bra. Dock lite mer uppstyrt tyckte jag än i andra länder jag besökt och kört samma typ av koncept.
Extremt varmt och fuktigt så vi passade på att njuta av boendet och deras SPA sista dagen.
Vi hade hört att det var väldigt jobbigt med försäljare mm av andra turister vi mött under resan men jag tyckte inte det var så farligt ändå. Vacker stad vi promenerade mkt både dag och kväll.
Liten och behändig flygplats 🙂

San Pedro Hotel Spa i Cartagena

Dela detta inlägg