Chat with us, powered by LiveChat
Contadora, Panama

Contadora – en av Pärlöarna

I Panama City vid kanalen finns både små och större färjor som tar en ut till öar en eller några timmar bort. Det kallas Archilielago de las Perlas, Pärlöarna. Vi tog en båt till den fina Ön Contadora och stannade där i tre dygn. Turistlivet är mycket lågmält här, det finns inget överflöd av boenden och matställen, men det räcker till.

Till vår överraskning kunde vi vandra på helt folktomma vackra stränder, och inte nog med det även snubbla in på ett helt övergivet f d lyxhotell. Idag är bara resterna kvar, men vi tog reda på historiken och det var en gång ett jet-set-ställe. Kända amerikaner åkte hit under några år, men sedan dog ägaren i en flygolycka, allt stannade av och började förfalla. Spännande miljö att gå omkring i, helt öppet. Det mesta av inredningen har stulits.

Övergivet lyxhotell på Contadora, Panama
Bild av Hans Halling

Öarna här har varit inspelningsplats för amerikanska TV-dokusåpan Survivor, ungefär som Expedition Robinson i Sverige.

Contadora är roligt att utforska och båtresan dit underhållande där färjan tar sig fram i konkurrens med stora kanalfartyg i drift och på redden.

Ön är bilfri. Vill man ha skjuts någonstans blir det med golfbil. Men det är faktiskt gångavstånd till stränder och boenden från färjeläget. Alldeles intill färjeläget finns också en asfalterad landningsbana för privatplan.

Övergiven katamaran på Contadora, Panama
Bild av Hans Halling

Dela detta inlägg