Chat with us, powered by LiveChat
Strandbild från Costa Rica

10 skäl för Costa Rica

10 anledningar till varför du ska resa till Costa Rica!

Jag kom första gången till Costa Rica i januari 1984 och hade hört att Manuel Antonio var bästa platsen. Bussresan från San José tog fem timmar och i guideboken stod det att närliggande Quepos var en ruffig och övergiven håla. Manuel Antonio hade två enkla hotell och det var tillåtet att campa inne i nationalparken. Inte mycket är sig likt i Costa Rica men det är fortfarande ett fantastiskt land att besöka.

Folket
Costaricanerna kallas ”ticos” och de är vänliga och hjälpsamma. Enligt Happy Planet Index 2018 så är Costaricanerna de lyckligast i världen.

Stränder
Costa Rica har flera av de bästa och vackraste stränderna i världen. Här finns vita stränder omgivna av lummig grönska, stränder för surfare, stränder för snorkling, stränder för bad och avkoppling. De allra flesta stränderna ligger på Stilla havs-sidan, där det dessutom är mer solsäkert. De karibiska stränderna är inte så många och de erbjuder en typisk karibisk atmosfär.

Säkerheten
Costa Rica är bland de säkraste länderna att resa i. Brottsligheten är låg. Costa Rica är ett av få länder i världen som inte har en egen armé.

Tillgängligheten
Allting känns så nära i Costa Rica. Avstånden är korta och det är lätt att förflytta sig mellan olika delar av landet och olika typer natur och sevärdheter.

Vädret
Costa Rica ligger strax ovanför ekvatorn på 10:e breddgraden, så det är alltid varmt och behagligt. December till maj är torrperiod med minimal nederbörd.

Nationalparkerna
Hela 25% av Costa Ricas landområden skyddas i nationalparker och olika zoner fördelat på ett stort antal varierande naturområden som tropisk regnskog, moln-regnskog, mangrove och vulkaner.

Djurliv
Chansen att få se för vilda djur i frihet är större i Costa Rica än i andra länder. Apor, sengångare, stora ödlor och vackra fåglar finns i överflöd. Costa Rica är ett Mecka för både fågelskådare och sportfiskare. På både den karibiska sidan och på Stilla havs-sidan finns goda chanser se havssköldpaddor att komma upp på land och lägga ägg.

Äventyrsutflykterna
Costa Rica har ett enormt utbud av spännande utflykter med allt från hängbroar, ziplines, whitewater rafting.

Vulkaner
Det finns 14 aktiva vulkaner i Costa Rica som är trevliga att besöka och vackra att fotografera. Dessutom erbjuder de varma källor att bada i.

Pura Vida
Överallt i Costa Rica hörs uttrycket Pura Vida. Det är dels en hälsningsfras som kan användas i många sammanhang. Framförallt betyder det att man ska njuta av livet oavsett omständigheterna, det finns ingen anledning att bekymra sig när mar är i paradiset.

Dela detta inlägg