Machu Picchu & Galapagos 59900 kr

 

 

Upplev Machu Picchu och Galapagos - två av Sydamerikas absoluta höjdpunkter på en skräddarsydda resa. 

Sydamerikaexperten erbjuder en färdig tolvdagars drömresa för de med ont om tid. Vi är fem nätter i Peru med Lima, Cusco och Machu Picchu, en natt i Ecuadors huvudstad Quito och sedan avslutar vi med en fyradagar/trenätters kryssning på Galapagos antingen i stor båt som Galapagos Legend eller i en mindre båt som Coral I eller Coral II.

Alla drömmer om att besöka Machu Picchu som är ett av världens sju underverk och åka åka en kryssning på Galapagosöarna. Kryssning är ett smidigt sätt att se och uppleva öarna på. Oftast kör båten till ett nytt ställe under lunchen eller natten och man kan då täcka in en stor yta på relativt kort tid. Kryssningen innehåller många utflykter och höjdpunkten är att snorkla och simma med sköldpaddor i det fiskrika vattnet.

 

Dagsprogram
Dag 1 Flyg med KLM från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Ankomst till Lima på kvällen. En natt på flygplatshotellet Costa del Sol i Lima.
Dag 2 Tidigt på morgonen inrikesflyg till Cusco .
Dag 3 Stardsrundtur i Cusco och dess omgivningar .
Dag 4 Tågresa till Machu Picchu med guidad rundtur på Machu Picchu. Middag ingår på kvällen i Aguas Calientes.
Dag 5 Extradag i Machu Picchu. Ta chansen att se soluppgången på Machu Picchu
Dag 6 Tidig avresa och flyg via Lima till Ecuadors huvudstad Quito
Dag 7 Flyg till Galapagosöarna och ön Baltra. På eftermiddagen besök på Ballena Bay på ön Santa Cruz med möjlighet att de det rika havsdjurlivet och att snorkla bland sköldpaddor.
Dag 8 Vi besöker Vicente Roca på ön Isabela på förmiddagen med de blåfotade boobiefåglarna och på eftermiddagen Espinosa Point på ön Fernandina med vacker utsikt, marina havsleguaner, sjölejon och Galapagospingviner
Dag 9 På förmiddagen Urbina Bay och dess svarta lava strand. Här kan vi simma och snorkla med havssköldpaddor, sjölejon, och otaliga tropiska fiskar. På eftermiddagen besöker vi Tagus Coce på Isabela med stora mängder fåglar.
Dag 10 Vi ser saltgruvorna vid Egas Port och både sjölejon och sälar på ön Santiago och på eftermiddagen Sullivan Bay som ser ut som ett månlandskap.
Dag 11 Vi besöker höglandet på ön Santa Cruz med de stora landsköldpaddorna i vilt tillstånd innan vi fortsätter till Baltra för flyg tillbaka till Guyaquil på fastlandet och fortsatt hemåt med KLM till Amsterdam.
Dag 12 Byte i Amsterdam och hemkomst till Sverige på eftermiddagen

Fyranättersprogrammet enligt ovan startar på onsdagar. Varannan vecka görs den västra rutten som beskrivs ovan medan kryssningen varannan vecka åker en sydlig rutt. För övriga veckodagar finns liknande program med andra kryssningsfartyg.

 

 

Pris från 59.900 kr.
I priset ingår flyg t.o.r med KLM, flyg i Sydamerika tre sträckor med Latam, flyg t.o.r Galapagos med Avianca,
en natt i Lima, tre nätter i Cusco, stadsrundtur i Cusco, en natt i Aguas Calientes, extradag i Machu Picchu med två inträden och en guidad rundtur, en natt i Quito samt fyradagar/trenätters kryssning på Galapagos antingen i stor båt Galapogos Legend eller i en liten båt Coral I eller Coral II, skatter och avgifter på Galapgos f.n. 120 USD, samtliga transporter och flygskatter ingår. Priset gäller lågsäsong.Eventuell dricks tillkommer.

Resan går att förlänga både i Peru och i Ecuador.
Minimum antal minst två personer.

 

Övrigt:
Det finns många sätt att uppleva Galapagos. Det finns 3 trenätters, fyra nätters och sju nätters kryssningar.
Det finns mindre båtar med endast sexton passagerare och stora bekväma båtar med 90 passagerare samt båtar i mellanklassen med fyrtio passagerare.
Dessutom finns ett alternativ att bo på land på tre av öarna och därifrån göra utflykter s.k Island-hopping.
Kontakta Sydamerikaexperten så skräddarsyr vi just det upplägg och det antal nätter som du vill ha.
Kontakta Sydamerikaexperten för mer information om kryssningar: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

sydamerika00416 res