Kombinera flera länder

De flesta länderna i Sydamerika är värda en egen resa. Många är mycket stora och de flesta bjuder på en mängd olika upplevelser. För de som önskar så går det dock alldeles utmärkt att kombinera flera länder.

Chile och Argentina
Börja i ena landet och avsluta i det andra. Man kan till exempel inleda resan i Santiago, ta sig över till Argentina och resa hem från Buenos Aires eller varför inte Montevideo i Uruguay.
Sätten att ta sig mellan länderna är många. Från Santiago går det buss över Anderna till Mendoza. En mycket vacker resa är att med buss och båt åka genom sjödistriktet från Puerto Varas till Bariloche. Med buss eller bil går det också att åka från Puerto Natales till Calafate. En helt fantastisk resa är också att kryssa från Punta Arenas via Kap Horn till Ushuaia.
Ocanstående förslag går naturligtvis också att göra åt motsatt håll.

Brasilien och Argentina
Börja i Argentina med Buenos Aires och avsluta i Rio de Janeiro och den vackra paradisön Ilha Grande. Ett bra ställe att ta sig över gränsen på är vid Iguassufallen som delas mellan länderna.

Peru med Machu Picchu och Ecuador med Galapagosöarna
Kombinationen Peru och Ecuador är förmodligen vår mest uppskattade resa. Börja med indiankultur och fantastiska sevärdheter i Peru och avsluta sedan med värme, sol och makalösa naturupplevelser på Galapagosöarna.

Chile och Bolivia
En helt makalös kombination är att åka från Atacamaöknen i norra Chile till Saltöknen i Uyuni, Bolivia. På över 4000 meter över havet upplevs några av världens vackraste öknar, gröna och röda laguner med flamingos, gejsrar och fantastiska sandformationer. 

Flera förslag finns. Kontakta Sydamerikaexperten för mer information på 035-178875.