Amazonas & Rio från 17900 kr

josefineslodgebild

Amazonas och Rio från 17900 kr

Kombinera Amazonas regnskog med Rio de Janeiro.
Upplev Amazonas i ett myckert vackert och orört område av Amazonas! Dessutom några härliga dagar i den vackra storstaden Rio de Janeiro. Vi kan skräddarsy en fantastisk resa på egen hand med en reguljär flygbiljett till Manaus och Rio med Latam.

I priset ingår: Flyg lågsäsong t.o.r från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn, flygskatter och bränsletillägg, transfers i Manaus och tre nätter på Amazon Lodge med helpension och utflykter samt fyra nätter på Hotel Astoria Copacabana i Rio de Janeiro.
Helpension och utflykter ingår på lodgen. Frukost ingår på hotellen. Transfers i Rio tillkommer.
Boende i dubbelrum. Enkelrumstillägg: 3600 kr.

Resan går att förlänga. Vill man inte åka direkt till djungellodgen så går det bra att mot kostnad bo en natt inne i staden Manaus innan djungelupplevelsen.  Kontakta Sydamerikaexperten för prisuppgift högsäsong.

Amazon Lodge ligger i ett fantastiskt fint område av regnskogen, vilket möjliggör oförglömliga utflykter i den vackra naturen.  Vi anser att vistelsen på Amazon Lodge återspeglar på ett säkert sätt lite om hur det är att leva i Amazonas regnskog.
Lodgen har som policy att göra utflykterna i små grupper, för att alla ska kunna se och höra. Maten är omväxlande och håller bra kvalité.

Amazon Lodge ligger 80 km från Manaus i ett otillgängligt område med tät regnskog och gränsar till ett naturreservat.
Lodgen flyter på floden och är byggd av material från närområdet. Det är en liten lodge med endast 18 rum.
På lodgen kan man se ut över floden och regnskogen samt njuta av den vackra soluppgången och solnedgången. Det är vanligt att delfiner simmar nära lodgen.

Det går bra att besöka lodgen året om, även när det är regntid. Eftersom det är en regnskog, så kommer det givetvis nederbörd. 

Regntiden inleds i slutet av november och regntiden slutar i juni. Det svarta vattnet gör att myggen inte trivs bra. Vid lodgen går det bada i det varma sköna vattnet.

Lodgen rekommenderar att man har packat sin utrustning, så att man endast tar med det nödvändigaste ut till lodgen. Övrig utrustning kan tryggt förvaras på lodgens kontor i Manaus.

Preliminärt program i Amazonas:
Dag 1 - Färd till Ceasa hamnen, därifrån motorbåt över den breda floden. Vi passerar det märkliga fenomenet Meeting of Waters, där den svarta floden Rio Negro och den bruna floden Solimoes möts,
därefter minibuss i 40 km och sedan återigen snabbåt.
Transfere tar c:a 3,5 timmar totalt. Ankomst till lodgen, välkomstdrink. middag,
Dag 2 - Frukost, Reconnaissance tour med motordriven kanot som visar lite av naturens skönhet och igapos och igarapes, lunch och Pirayafisketur, middag. På kvällen en utflykt där guiden fångar en kajman.
Dag 3 - Frukost. Djungelpromenad i Amazonas regnskog. Den lokale guiden visar djungelns hemligheter. Lunch. På eftermiddagen besök hos Caboclos och vi ser hur lokalbefolkningen lever.
Dag 4 – Soluppgångstur. Efter frukost återresa till Manaus.och flyg vidare till Rio

Amazon Lodge program är anpassat för de som anländer med morgonflyget från Rio eller Sao Paolo. Möjlighet finns att förlänga vistelsen på lodgen eller stanna en dag i Manaus.
Ytterligare information finns på hemsidan www.amazonecolodge.com.br

Vi hjälper även till att förboka transfers och utflykter i Rio om så önskas.
Vistelsen kan förlängas på samtliga platser. Kombinera gärna med några dagar på paradisön Ilha Grande

 

 

Utflykt i liten båt till Igapo och Igarapes -  Amazonas översvämmade skogar

Det är mycket populärt att fiska den legendomspunna pirayan. 

Det finns mycket kajmaner i Amazonas

Meeting of Waters där den bruna floden Solimoes möter den svarta floden Rio Negro.

Kristusstatyn - ett av världens sju underverk.

Passa på att besöka morgondagens museum i Rio