Kuba från 19241 kr

KUBA KAPITOLIUM

Kuba är ett fantastiskt land att besöka med både spännande kultur och fantastisk natur. Det är nu man ska passa på att besöka landet om man vill uppleva det gamla eran med 50-talskänsla.  Passa på att besöka Kuba innan det börjar att moderniseras. Sydamerikaexperten erbjuder en innehållsrik skräddarsydd rundresa på egen hand på Kuba med Havanna, Viñales och Trinidad.

Kritvita stränder och tropisk grönska i kombination med vackra koloniala städer och 50-talsbilar gör resan till ett minne för livet.

Resfakta:
Dag 1 Vi flyger på morgonen till Havanna via Paris eller Amsterdam efter anslutningar från Sverige. Vi kommer till Havanna på kvällen lokal tid. Vi bor fem nätter på Hotel Deauville.
Dag 2 09.00 Stadsrundtur till fots i gamla Havanna. Vi passerar Parque Central, Capitolium och de fyra viktigaste torgen i Havanna: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza de S.Francisco och Plaza Vieja.
Guidat besök på på Havana Club museum och revolutionsmuseumet ingår samt ett besök på en av Hemingways favoritrestauranger El Floridita. Lunch ingår.
Dag 3 09.30 Utflykt i Hemingways spår där vi besöker hans hem i fiskebyn Cojimar och platser han brukade besöka. Vi stannar även vid Kristusmonumentet och ser det mäktiga fortet Morro-Cabana Castle utifrån. Lunch ingår.
Dag 4 09.00 Vi inleder dagen med att besöka en Kindergarten och fortsätter med en stadsrundur i det moderna Havanna och Miramar. Vi besöker Revolutionstorget och smakar en mojito på det berömda Hotel Nacional. Lunch ingår.
Dag 5 07.30 Heldagsutflykt västerut till Viñales. Vi ser de sockertoppsliknande bergen s.k. Los Mogotes, tobaksodling, vi får både se hur cigarrer och rom tillverkas, förhistoriska väggmålningar samt gör en båttur i en underjordisk indiangrotta. Lunch ingår.
Dag 6 08.00 Bussresa till Cienfuegos via Guama. Besök på krokodilfamr och indianbyn Taino. Stadsrundtur i Cienfuegos. Lunch och middag ingår. Vi bor en natt på Hotel Union.
Dag 7 08.00 Vi fortsätter till Trinidad på sydkusten. Trinidad kallas för Kubas koloniala pärla. På vägen gör vi ett stopp i staden Santa Clara där de hårdaste striderna var under revolutionen. Där finns minnesplatsen för Che Guevara och det berömda skottsäkra tåget från revolutionen. Vi gör en stadsrundtur i Trinidad med alla sina koloniala byggnader från slavepoken och besöker även Inzaga och sockerrörsdalen strax utanför Trinidad. Vi bor fyra nätter på Hotel Costa Sur.
Dag 8 Dagen fri för egna aktiviteter i Trinidad. Helpension.
Dag 9 Dagen fri för egna aktiviteter i Trinidad. Helpension.
Dag 10 Dagen fri för egna aktiviteter i Trinidad. Helpension.
Dag 11 Privat transfer tillbaka till flygplatsen i Havanna. Flygresan hem börjar på kvällen.
Dag 12 Vi anländer till Paris alternativt Amsterdam strax innan lunch lokal tid för vidare flyg till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn med ankomst på kvällen.

Pris från 19241 kr med boende i Casas Particulares (privata hem)
Pris från 21563 kr med boende i hotell enligt ovan

I priset ingår: Flyg t/r till Havanna med Air France eller KLM från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Program med utflykter, inträden och måltider enligt ovan ingår. Frukost samtliga dagar och övriga måltider enligt program ovan.
Priset avser resa lågsäsong t.o.m 30/4 för två personer med boende med del i dubbelrum.
Visum krävs för att resa till Kuba. Sydamerikaexperten hjälper till att ordna visum. Pris f.n. 800 kr.
Övrigt: Möjlighet finns att förlänga resan, men det måste boka innan avresa,

Sydamerikaexperten skräddarsyr rundresor på egen hand där man kommer i kontakt med det verkliga Kuba och inte bara badorten Varadero. Kontakta oss för mer information. Vi erbjuder många uppskattade kombinationsmöjligheter och det går att få resan i stort sett som Du vill. Det finns också bra kombinationsmöjligheter med andra länder som till exempel Panama.

Tänk igenom vad ni vill ha ut av resan samt när ni kan åka och ring 035-178875 eller 08-218875 för offert på er drömresa. Eller maila till Sydamerikaexperten på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

KUBA mogotes