Karnevalsresa

Karnevalsresa till Rio de Janerio med svensk färdledning

 

Datum: 7 februari - 16 februari 2018

Boka karnevalsresan under oktober så bjuder vi på inträdet och transporten till Sambodromo värt 2069 kr.

För de allra flesta är det en dröm att någon gång få uppleva den omtalade och färgsprakande karnevalen. 

Karnevalen i Rio brukar kallas ”the greatest show on earth” och är den mest kända och den största karnevalen i världen. Sedan 1996 arrangerar vi den uppskattade karnevalsresan med svensk färdledning.

Karnevalen är ett enormt spektakel. Det var ursprungligen den stora festen före fastan och firas i hela Brasilien. Förberedelserna har pågått i ett år och kulminerar med de stora sambaskolornas storslagna parad på Sambodromo. De tolv bästa sambaskolorna i högsta divisionen dansar sig fram på den speciellt byggda anläggningen Sambodromo med plats för 72.000 åskådare. De största och bästa sambaskolorna uppträder på söndagen och måndagen. Biljetterna är svåra att få tag på men kan bokas genom Sydamerikaexperten. Givetvis är det en fantastisk stämning och fullsatt när de populäraste skolorna uppträder. Brasilianarna håller lika mycket på sin sambaskola som de gör på sin fotbollsklubb. Tillställningen börjar vid niotiden på kvällen och håller på långt in på morgonen dagen efter. Varje sambaskola med mellan 3.500 och 5.000 deltagare har 65 till 80 minuter på sig att dansa sig fram de 800 meterna. Dräkterna, de vackert prydda vagnarna och musiken handlar om ett speciellt utvalt tema. Allting poängbedöms av speciellt utvalda domare och det är en otrolig ära att vinna mästerskapet. De sämsta skolorna flyttas ned i division två. Karnevalen är så mycket mer än sambaskolornas parad. Det är en otrolig glädje och folkfest i den brasilianska sommarvärmen där alla är lediga och gärna deltar i de gatukarnevalstågen som arrangeras på gatorna. Det är inte ovanligt med mer än 100.000 deltagare på eftermiddagarna på Ipanema. Den största gatukarnevalen heter Bola Preta (svart boll) och är inne i Rios centrum på lördagsförmiddagen och den har närmare två miljoner deltagare.
Under karnevalsveckan så arrangerar vi utflykter till Sockertoppen, Corcovado med Kristusstatyn, fotbollsmatch, favelatur m.m.

Resan kan lämpligen förlängas med andra resmål i Sydamerika eller varför inte avsluta med några härliga baddagar på paradisön Ilha Grande. 

Pris: 25.965 kr
Enkelrumstillägg: 8.800 kr

I priset ingår: Flyg med TAP eller Air France till Rio de Janeiro t.o.r.
Anslutning från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.
Svensk färdledning i Brasilien. Transfers samt sju nätter i dubbelrum på Hotel Astoria Copacabana,
frukostbuffé och välkomstdrink Caipirinha ingår.
Hotellet är turistklasshotell och ligger centralt på Copacabana två kvarter från stranden.

I priset ingår inte:
De utflykter som dagligen anordnas på plats med svensktalande guide.
Transport och inträde till Sambodromo en av kvällarna (aktuellt pris f.n. 2 069 kr).