Inkaleden 50 plus

Datum:
19 - 29 mars 2018

Många är vi som drömt om att vandra på inkaleden. Ta chansen och vandra tillsammans med vår erfarne svensktalande guide och upplev strapatserna på leden. Efter några dagars acklimatisering till den höga höjden så vandrar vi den klassiska vandringsleden i fyra dagar. Vi avslutar med en extradag i Aguas Calientes så att vi även kan se Machu Picchu i lugn och ro. Resan innehåller både äventyr, naturupplevelser och kultur. Resan är öppen för alla åldrar och går att förlänga på egen hand.

Antalet deltagare på resan är maximerat till 14 deltagare.

Resfakta:
Dag 1 Lima: Vi flyger på morgonen till Lima från Amsterdam efter anslutningar från Sverige. Vi kommer till Lima på kvällen lokal tid. Vi bor på Hotel Costa del Sol Wyndham vid flygplatsen.

Dag 2 Cusco: Tidig avresa med flyg till inkaindianernas gamla huvudstad Cusco. Eftermiddagen på egen hand. Vi bor på Casa Andina Classic Cusco Plaza.

Dag 3 Cusco: Vi vaknar upp i den charmiga staden Cusco med en fantastisk historia både från inkatiden och från tiden då Peru var en spansk koloni. Vi åker på en stadsrundtur och besöker också de närliggande helgedomarna strax utanför staden. Vi besöker bland annat katedralen och inkas soltempel Coricancha vars murar och trädgårdsprydnader en gång i tiden var täckta av guld. Allt detta smältes ner av spanjorerna och idag kan vi bara fantisera om hur det en gång såg ut och hur det glänste i solen. Utsikten från försvarsanläggningen Sacsayhuamán strax norr om Cusco är imponerande. Anläggningen påbörjades av Inkan Pachacutec år 1438 och var färdig ungefär samtidigt som de spanska conquistadorerna anlände.

Dag 4 Cusco: Dagen på egen hand. På kvällen information och förberedelse inför vandringen på inkaleden.

Dag 5 Cusco/Inkaleden: Tidig avresa med buss till utgångspunkten för vår vandring km 82. Här startar vandringen längs Urubambafloden till den första akeologiska platsen Llaqtapata, där vi äter lunch i den vackra omgivningen. Efter välförkänt vila så fortsätter vi uppåt till byn Huayllabamba där vi campar för natten på 2954 m.ö.h. Totalt har vi vandrat 12 km, vilket beräknas ta 5-6 timmar.

Dag 6 Inkaleden: Efter frukost börjar vandringen uppåt till Warmiwañusca 4200 m.ö.h. Därifrån går vi nedåt i cirka två timmar till vårt nästa läger Pacaymayo som ligger 3500 m.ö.h. Totalt vandrar vi 11 km. vilket beräknas ta 6-7 timmar.

Dag 7 Inkaleden: Idag kommer bli den dag med mest variation. På morgonen går vi till Runcuracay 3900 m.ö.h innan vi går nedåt i två timmar till nästa arkeologiska plats Sayacmarca. Här fortsätter vi genom semitropisk molnregnskog till nästa pass Phuyuparamarca 4800 m.ö.h. Vid fint väder så har vi här en enastående utsikt över dalen nedanför samt de snöklädda topparna. Härifrån fortsätter vi nedåt till nästa läger Wiñaywayna som ligger 2650 m.ö.h. Totalt går vi 16 km, vilket beräknas ta 8 timmar.

Dag 8 Inkaleden/Machu Picchu: Vi vandrar två timmar genom molnregnskogen och tidigt på morgonen passerar vi solporten Intipunku och kan se målet för vår vandring, det legendomspunna Machu Picchu. Totalt vandrar vi 4 km som beräknas ta 2 timmar. Vi bor i Aguas Calientes på Hotel Mapi. Middag ingår. Passa på att bada i de varma källorna!

Dag 9 Machu Picchu/Cusco: Utvilade besöker vi Machu Picchu igen och får en guidad rundtur av vår guide. Vi har idag gott om tid för att strosa omkring på egen hand bland ruinerna. På eftermiddagen går tåget tillbaka till Cusco dit vi kommer fram på kvällen. Vi bor på Casa Andina Classic Cusco Plaza.

Dag 10 Cusco: Förmiddagen har vi på egen hand innan det efter lunch är dags att påbörja hemresan. Vi flyger först till Lima där vi byter plan för att sedan åka tillbaka till Europa.

Dag 11 Vi anländer till Amsterdam på eftermiddagen lokal tid för att där byta till planen som tar oss hem till Sverige. Vi landar sedan i Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn sent på kvällen.

Pris: 39 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 900 kr

I priset ingår:
Flyg t/r till Sydamerika med KLM eller Air France från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
Inrikesflyg med LAN Peru. Samtliga flygskatter ingår.
Svensk färdledning i Sydamerika.
Utflykter och transporter enligt program ovan.
Helpension ingår på inkaleden.
Frukost ingår samtliga dagar samt middag ingår i Aguas Calientes.
Boende med del i dubbelrum.

I resans pris ingår inte avbeställningsskydd eller reseförsäkring. Eftersom speciella regler gäller för inkaleden så måste resan slutbetalas senast 31/12.

Under vandringen på inkaleden är det viktigt att ha ingångna vandringsskor. Campingutrustning, tvåmannatält och sovsäck ingår i resans pris och bärs av inkaledens bärare.

Resan kan framförallt kombineras med vår egen resa Peru Runt med avresa 5/3.

Andra exempel på förlängning av resan:
Galapagos: En natt i Guyaquil eller Quito och från fyra nätter på Galapagos.
Påskön: En natt i Santiago och tre nätter på Påskön.
Bolivia: En natt på Solön och två nätter i La Paz.
Kontakta Sydamerikaexperten för mer information och offert.

Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför Sydamerikaexpertens kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.