Guyana och Surinam

Guyana och Surinam 

Datum:
3 - 14 mars 2018 Endast tre platser kvar

Följ med på en fantastisk rundresa till de båda länderna Surinam och Guyana i norra Sydamerika. 

Guyana erbjuder fantastiska naturupplevelser - det är verkligen naturupplevelser utöver det vanliga. Vi förflyttar oss i mindre flygplan och med fyrhjulsdriven jeep samt med båt genom ofta orörd regnskog med möjligheter att se mycket djur. Resan inleds med några dagar i Surinam som visar det holländska kulturarvet. .

Maximalt antal deltagare är 11 stycken.

Kortfattad resfakta
Dag 1 Vi flyger på morgonen via Amsterdam till Surinam. Ankomst till Paramaribo på eftermiddagen lokal tid. Vi bor två nätter på Eco Resort Inn som ligger endast fem minuters promenad från stadens historiska centrum.

Dag 2 Heldagsytflykt med stadsrundtur i Paramaribo vars historiska centrum är med på UNESCO: s världsarvslista. Vi åker till distriktet Commewijne där vi får besöka plantager från kolonialtiden. Utflykten avrundas med utomhusmuset Fort Nieuw Amsterdam. Lunch ingår.

Dag 3 Dagen fri för egna aktiviteter. Vår färdledare hjälper Er att upptäcka Paramaribo.

Dag 4 Idag flyger vi västerut till grannlandet Guyana. Första anhalten i landet är huvudstaden Georgetown. Vi bor två nätter på Grand Coastal i området Le Ressouvenir.

Dag 5 Vi gör idag en dagsutflykt långt in Guyanas ödsliga trakter och flyger i privatplan till en av resan höjdpunkter - världens högsta fritt fallande vattenfall, Kaieteurfallet som är 226 meter högt. Om vi har tur får vi även se amazonklippfågeln och den gyllene kokoigiftgrodanLunch ingår.

Dag 6 Inrikesflyg över den tropiska regnskogen till det avlägsna området Karanambu. Här bor Diane McTurk som är expert på jätteuttrar. Båttur längs med floden för att se jätteuttrar, kajmaner och världens största näckrosblomma i skymningen. Vi bor två nätter på Karanambu Lodge. Helpension.

Dag 7 Dagen börjar tidigt för att skåda jättemyrslok på de böljande grässlätterna. På kvällen nalkas det kvällsutflykt med möjlighet att se sju arter nattskärror samt amerikansk tjockfot. Helpension.

Dag 8 Morgonens utflykt blir antingen en båttur på Rupununi-floden för att spana efter bland annat jätteuttern eller så blir det ett besök på gräsmarkerna igen utifall att vi inte fick se jättemyrslok dagen före. Sedan påbörjas resan på floden med båt till Guinep Landing och därefter med fyrhjulsdrivet fordon till byn Surama. Vi kommer att få guidad tur i naturområdet samt få se hur lokalbefolkningen lever. Vi bor på Surama Eco-lodge. Helpension.

Dag 9 Tidig morgon promenerar vi över savannen för att bestiga Surama Mountain. Efter lunch vandrar vi genom savann och regnskog fram till Burro Burro-floden. Vår guide paddlar oss längs med floden för att vi ska få utforska det fantastiska djurlivet. Vi bor på Surama Eco-lodge. Helpension.

Dag 10 Idag åker vi genom regnskogen Iwokrama. Kulmen denna dag är Iwokramas hängbroar som är 30 meter över marken. Här kommer vi troligtvis att kunna se många olika exotiska fågelarter såsom caicapapegoja, guldvingad paraktit och guyanaspett. Vi bor två nätter på Atta Rainforest Lodge. Helpension.

Dag 11 Redan innan gryning börjar dagen 35 meter upp i trädkronorna. Om vi har tur får vi se röda vrålapor och svarta spindelapor. Vi lämnar regnskogen och passerar norra Rupununis savann för att ta oss till flygplatsen. Vi flyger hundratals mil över den tropiska regnskogen innan vi når Georgetown. Vi bor på Grand Coastal Hotel.

Dag 12 Vi flyger tillbaka till Paramaribo och fortsätter sedan vidare till med KLM till Amsterdam.

Dag 13 Byte i Amsterdam och vidare till Sverige. .

I priset ingår:
Svensk färdledning och lokala guider
Flyg t.o.r till Sydamerika med KLM.
Anslutningsflyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
Samtliga flygresor och flygskatter ingår. Kostnad för visum tillkommer.
Boende i standardrum med frukost samtliga dagar.
På lodgerna ingår helpension.

Pris: 59 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 450 kr

Resan går att förlänga at med några avkopplande dagar på ön Curacao. Kontakta oss för mer information.

Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför Sydamerikaexpertens kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.

Övrigt: Guyana är ett spännande land att resa i men notera att turism inte är utvecklad i landet och man därför inte kan förvänta sig att saker och ting fungerar som hemma.