Colombia Runt

Colombia Runt
Datum: 20 oktober – 4 november 2018

Följ med på en fantastisk rundresa till Colombia där vi får se det bästa Colombia har att erbjuda med både kultur och naturupplevelser. Vi inleder med huvudstaden Bogota och fortsätter med en mycket intressant rundresa i Colombias hjärta med boende på en kaffeplantage, flodfärd och varma källor i ett fantastiskt vackert landskap. Därefter fortsätter vi till den karibiska kusten, till Santa Marta med intressanta utflykter och bad i Palomino innan vi avslutar i Karibiens pärla Cartagena.

Resfakta
Dag 1 Vi flyger på morgonen till Paris och sedan direktflyg med Air France till huvudstaden Bogota. Vi bor två nätter på Hotel Casa Deco mitt i La Candelaria "Gamla Stan" med sin spanska kolonialarkitektur.

Dag 2 Heldags rundtur i Bogota för att bekanta oss mer med la La Candelaria, det berömda guldmuseet, Boteromuseet, linbana upp till Monserrate på 3152 möh med en fantastisk utsikt över Bogota. På eftermiddagen åker vi till den berömda underjordiska saltkatedralen Zipaquira (https://www.catedraldesal.gov.co). Lunch ingår.

Dag 3 Idag flyger vi till Armenia, en av provinshuvudstäderna i kaffetriangeln. UNESCO imponerades så av kulturen och landskapet här att de satte upp hela regionen på sin lista över mänsklighetens kulturarv. Bl.a så besöker vi Cocora-dalen med sina nära 70 meter höga palmer samt den koloniala byn Salento. Övernattning på Hotel El Mirador del Cocora med fantastisk utsikt över dalen.

Dag 4 Idag får vi bekanta oss med ett av världens bästa kaffe och se hur det produceras från böna till nylagat kaffe. Dessutom får vi chans att visa våra egna talanger som kaffeplockare. http://www.recuca.com/
Övernattning: Hotel El Mirador

Dag 5 Spännande Flott-tur i den rika grönskan på La Vieja floden med ett litet stopp vid ett vackert vattenfall. Lunch igår
Övernattning: Hotel El Mirador
http://www.balsajequimbaya.com/balsaje-rio-la-vieja/balsaje-rio-la-vieja-quimbaya.html

Dag 6 Avfärd mot Manizales genom det vackra landskapet. Efter många fotostopp för att försöka fånga de vackra landskapet och byarna utmed vägen anländer vi till Manizales och Hacienda el Rosario där vi övernattar. På kvällen beger vi oss till en lokal familj som bjuder oss på grillfest.

Dag 7 Vi åker bil upp till basen av Nevado del Ruiz på 4800 meters höjd. Vi åker med en av nationalparkens guider och gör många stopp på vägen för att få naturen runt oss förklarad. Under turen finns möjlighet att bada i de varma källorna. (http://hoteltermalesdelruiz.com/)
Övernattning Hacienda El Rosario

Dag 8 Idag flyger vi från Pereira till Santa Marta vid den karibiska kusten. Innan vi når stränderna vid Palomino gör vi ett kort besök i Santa Martas gamla stadsdelar. Vi bor fyra nätter på Hotel Hukumeizi.

Dag 9 Halvdagsutflykt till Quebrada Valencias vattenfall mitt i djungeln. För den som vill finns möjlighet att bada i de naturliga bassängerna.Resten av dagen ledig.

Dag 10 Halvdagsutflykt till en av kogiindianernas byar i bergen. Färden går över stock och sten men det är värt besväret. För när vi kommer fram möter vi en kultur där tiden stått still i 500 år.

Dag 11 Ledig dag för de som vill eller fler utflykter tillsammans med reseledaren för de som vill vara mer aktiva. T.ex kan Tayronas nationalpark besökas med sina fantastiska stränder som brittiska The Guardian utsåg till världens andra vackraste.

Dag 12 Buss till Karibiens pärla Cartagana vars historiska stadsdelar är med på Unescos världsarvslista. Vi bor tre nätter i gamla stan på Hotel Tres Banderas.

Dag 13 Halvdags stadsrundtur i Cartagena. Vi besöker de gamla stadsdelarna samt stadens fort och ringmur. På eftermiddagen lämnar vi plats för de som i lugn och ro själva vill supa in den otroliga miljön. I lagom tid för solnedgången träffas vi igen för en drink uppe på ringmuren med Karibien som bakgrund. Lunch ingår.

Dag 14 Heldagsutflykt med båt till Cartagenas skärgård Rosario och möjlighet till sol och bad. På vägen ut till öarna får vi samma utsikt över Cartagena som en gång den brittiske piraten Sir Francis Drake. Vi får också se mer på vägen av de försvarsanläggningar som försökte förhindra piratattackerna av en av världens på sin tid rikaste städer. Lunch ingår.

Dag 15 Förmiddagen ledig för en sista chans till att strosa runt i Cartagenas gränder eller kanske köpa en present, kanske något med colombianska smaragder? På kvällen är det tyvärr slut för den här gången och direktflyget från Cartagena till Amsterdam väntar.


Dag 16 Byte i Amsterdam och vidare till Sverige.


Pris: 39.900 kr
Enkelrumstillägg: 7.700 kr

I priset ingår:
Svensk färdledning i Colombia.
Flyg t/r med Air France/KLM Göteborg/Stockholm/Köpenhamn till Colombia.
Inrikesflyg i Colombia med Avianca. Frukost ingår på samtliga hotell.
Uflykter och måltider enligt ovanstående program. Samtliga transfers och flygskatter ingår.

Våra hotell:
Hotel Casa Deco 
Hotel El Mirador del Cocora
Hacienda El Rosario
Hotel Hukumeizi
Hotel Tres Banderas


Förläng resan
Resan går att förlänga med ett skräddarsytt program t.ex mer tid i Cartagena, paradisöarna San Andres och Providencia eller t.ex Panama.