Colombia Runt

Colombia Runt
Datum: 21 oktober – 5november 2017

Följ med på en fantastisk rundresa till Colombia där vi får se det bästa Colombia har att erbjuda med både kultur och naturupplevelser. Vi inleder med huvudstaden Bogota och fortsätter med en mycket intressant rundresa i Colombias hjärta med boende på en kaffeplantage. Därefter fortsätter vi till den karibiska kusten, till Santa Marta med intressanta utflykter och bad i Palomino innan vi avslutar i Karibiens pärla Cartagena.

Läs vår färdledare Svens artikel om det unika besöket i Kogibyn 2016 (länkas till pdf) i tidskriften Fjärde Världen som är en tidskrift som sprider information om olika folks kultur och situation idag och genom historien.idag och genom historien.

Resfakta
Dag 1 Vi flyger på morgonen till Paris och sedan direktflyg med Air France till huvudstaden Bogota. Vi bor tre nätter på Hotel Muisca mitt i La Candelaria "Gamla Stan" med sin spanska kolonialarkitektur.
Dag 2 Stadsrundtur i Bogota för att bekanta oss mer med la La Candelaria, det berömda guldmuseet, Boteromuseet, linbana upp till Monserrate på 3152 möh med en fantastisk utsikt över Bogota. Lunch ingår.
Dag 3 Idag en längre heldagsutflykt utanför Bogota. Först besöker vi saltkatedralen Zipaquira, katedralen som saltgruvearbetarna skapade i de gamla gruvgångarna, därefter åker vi till Villa de Leyva ytterligare ett exempel på den vackra spanska kolonialarkitekturen när den var som bäst. Traditionell lunch på landsbygden ingår.
Dag 4 Idag flyger vi till Armenia, en av provinshuvudstäderna i kaffetriangeln. UNESCO imponerades så av kulturen och landskapet här att de satte upp hela regionen på sin lista över mänsklighetens kulturarv. Bl.a så besöker vi Cocora-dalen med sina nära 70 meter höga palmer samt den koloniala byn Salento. Övernattnin på Hotel El Mirador del Cocora med fantastisk utsikt över dalen.
Dag 5 Avfärd mot Santa Rosa de Cabal där vi skall övernatta i Hotel San Vicentes stugor vid de varma källorna. Stugorna och de många bassängerna ligger insprängda mitt i den rika grönskan. På kvällen kan de som vill prova laxforell från den egna odlingen.
Dag 6 Avfärd mot Manizales genom det vackra landskapet. Många fotostopp senare anländer vi till den 3e provinshuvudstaden i kaffetriangeln som vi tittar lite närmare på. På kvällen traditionell grillfest hos lokal familj. Vi bor två nätter på kaffeplantaget Hacienda el Rosario.
Dag 7 Vi åker bil upp till basen av Nevado del Ruiz på 4800 meters höjd. Vi åker med en av nationalparkens guider och gör många stopp på vägen för att få naturen runt oss förklarad.
Dag 8 Vi flyger vi till Santa Marta vid den karibiska kusten. Innan vi når stränderna vid Palomino gör vi ett kort besök i Santa Martas gamla stadsdelar. Vi bor fyra nätter på Hotel Turismo Guajira.
Dag 9 Halvdagsutflykt till Quebrada Valencias vattenfall mitt i djungeln. För den som vill finns möjlighet att bada i de naturliga bassängerna.Resten av dagen ledig.
Dag 10 Halvdagsutflykt till en av kogiindianernas byar i bergen. Färden går över stock och sten men det är värt besväret. För när vi kommer fram möter vi en kultur där tiden stått still i 500 år.
Dag 11 Ledig dag för de som vill eller fler utflykter tillsammans med reseledaren för de som vill vara mer aktiva. T.ex kan Tayronas nationalpark besökas med sina fantastiska stränder som brittiska The Guardian utsåg till världens andra vackraste.
Dag 12 Buss till Karibiens pärla Cartagana vars historiska stadsdelar är med på Unescos världsarvslista. Vi bor tre nätter i gamla stan på Hotel Don Pedro de Heredia.
Dag 13 Halvdags stadsrundtur i Cartagena. Vi besöker de gamla stadsdelarna samt stadens fort och ringmur. På eftermiddagen lämnar vi plats för de som i lugn och ro själva vill supa in den otroliga miljön. I lagom tid för solnedgången träffas vi igen för en drink uppe på ringmuren med Karibien som bakgrund. Lunch ingår.
Dag 14 Heldagsutflykt med båt till Cartagenas skärgård Rosario och möjlighet till sol och bad. På vägen ut till öarna får vi samma utsikt över Cartagena som en gång den brittiske piraten Sir Francis Drake. Vi får också se mer på vägen av de försvarsanläggningar som försökte förhindra piratattackerna av en av världens på sin tid rikaste städer. Lunch ingår.
Dag 15 Förmiddagen ledig för en sista chans till att strosa runt i Cartagenas gränder eller kanske köpa en present, kanske något med colombianska smaragder? På kvällen är det tyvärr slut för den här gången och direktflyget från Cartagena till Amsterdam väntar.
Dag 16 Byte i Amsterdam och vidare till Sverige.


Pris: 39.900 kr
Enkelrumstillägg: 7.700 kr

I priset ingår:
Svensk färdledning i Colombia.
Flyg t/r med Air France/KLM Göteborg/Stockholm/Köpenhamn till Colombia.
Inrikesflyg i Colombia med Avianca. Frukost ingår på samtliga hotell.
Uflykter och måltider enligt ovanstående program. Samtliga transfers och flygskatter ingår.

Våra hotell:
Hotel Muisca i Bogota
Hotel El Mirador del Cocora
San Vicente Cabanas
Hacienda El Rosario
Turismo Guajira
Hotel Don Pedro de Heredia


Förläng resan med en kryssning i Karibien
Resan går att förlänga med en fantastisk sjunätters kryssning med Pullmantur Cruises. Den startar i Cartagena den 4/11. Kryssningen går till Jamaica, Cayman Islands, Panama och Costa Rica innan den återkommer till Cartagena den 11/11. Pris för kryssningen är från 6000 kr per person.