Nyhet: Guatemala och Honduras

 

Nyhet Guatemala och Honduras i Evert Taubes fotspår 8/2 2018

 

Resdatum
8 - 21 februari 2018

Följ med på vår resa med svensk färdledning till spännande Guatemala och Honduras i Evert Taubes fotspår. Vi har begränsat antalet deltagare till tolv stycken och just nu har vi åtta platser kvar.

Det kommer att bli en fantastisk rundresa med det bästa Guatemala har att erbjuda. Vi upplever den intressanta mayakulturen, dess marknader och det historiska templet Tikal mitt inne i djungeln. Vi besöker den karibiska kusten i Livingstone och även grannlandet Honduras. 

Resfakta
Dag 1 Vi flyger på morgonen via Amsterdam och Panama City till Guatemala City där vi bor två nätter i charmiga Antigaua i supeiror rum på Meson de Maria

Dag 2 Stadsrundtur till fots i den koloniala byn La Antigua med indianmarknader och vackra monument och kyrkor. Eftermiddagen ledig - Passa på att väva tillsammans med majakvinnorna på det gamla traditionella sättet eller bestig vulkanen Pacaya! .

Dag 3 Vacker resa till Chichicastenango och idag är det marknadsdag. Chichicastenango är känt för sin traditionella marknader på torsdagar och söndagar. Indianerna i sin färgranna kläder säljer allt från frukt och grönsaker till vackra textilier och blommor. Vi besöker även den färggranna kyrkogården. Evert Taube beskriver sin vistelse i Chichicastenango i boken Guatemala. Efter den intresanta marknaden så fortsätter vi till Lago Atitlan där vi bor två nätter Hotel Atitlán i Panajachel. Passa på att njuta av den vackra vyerna med sjön och tre vulkaner i bakgrunden.

Dag 4 Utflykt med båt på sjön till två pittoreska indianbyar. Lago Atitlan anses av författaren Aldous Huxley vara den vackraste sjön i världen och sjön som jämförs med Dalarnas Siljan av Evert Taube. Vi besöker indianbyn Santiago Atitlán med sin berömda gudom Maximón. På kvällen möjlighet ta del av det trevliga kvällslivet i Panajachel, förslagsvis efter att tillsammans ha njutit av solnedgången över sjön

Dag 5 Vi åker tillbaka till Guatemala City (cirka tre timmars resa) för inrikesflyg till djungelstaden Flores. Vi bor två nätter på Rainforest Casita Lodge

Dag 6 Heldagsutflykt till mayatemplet Tikal - det kanske vackraste av alla maya tempel. Tikal var huvudstaden i Mayariket på sjuhundratalet och vi får lära oss om mayakulturens mystik och histora. Lunch ingår.

Dag 7 Vi åker buss till Rio Dulce (tre timmar) och Guatemalas karibiska kust. Eftermiddagen ledig. Vi bor tre nätter på Hotel Hacienda Tijax.

Dag 8 Utflykt med båt på Guatemalas största sjö Izabal till ranchen Finca Paraiso, där vi ser fortet San Felipe byggdes av spanjorerna 1652 som skydd mot brittiska pirater. Vi njuter av den vackra naturen och besöker även varma källor, grottor och vattenfall.

Dag 9 Karibisk utflykt med mycket flora och fauna. Vi åker båt genom Rio Dulces många kanaler till Livingston präglad av de förrymda slavar som en gånt i tiden bosatt sig där. Det känns mer som man är i Jamaica än i Guatemala.

Dag 10 Idag åker vi till den koloniala staden Copán i Honduras (fyra timmar). På vägen dit gör vi ett stopp för att besöka den fantastiska tempelstaden Quiriguá från Mayas storhetstid. I Quiriguá finns mayakulturens största stela. Vi bor två nätter på Hotel Marina Copán.

Dag 11 Utflykt till den arkeologiska mayastaden Copán som en gång i tiden var ett arkelogiskt mästerverk. På eftermiddagen finns möjlighet att antingen besöka fjärilsfarm eller fågelparken med papegojor eller ta det lugnt och koppla av vid poolen.

Dag 12 Efter frukost åker vi till Guatemala City (fem timmar). Kort stadsrundtur och möjlighet till den sista shoppingen. Vi bor en natt på Westin Camino Real

Dag 13 Hemresan till Europa påbörjas på eftermiddagen med flyg via Panama City till Amsterdam.

Dag 14 Byte i Amsterdam och vidare till Sverige

Pris 33900 kr  

I priset ingår:
Svensk färdledning och lokala guider
Flyg t.o.r till Sydamerika med KLM.
Anslutningsflyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
Samtliga flygresor, flygskatter och avreseskatter ingår.
Boende i dubbelrum standard med frukost samtliga dagar.
Utflykter och transporter enligt ovan ingår.

Enkelrumstillägg 5900 kr.

Möjlighet att förlänga resan. Kontakta Sydamerikaexperten för mer information.

Maximalt antal deltagare på resan är tolv stycken. Först till kvarn!