Jaguarresa till Pantanal

Jaguarresa till Pantanal

Resdatum: 20 oktober - 1 november 2018. 

Med goda chanser att få se jaguar i vilt tillstånd åker vi på fotosafari till Pantanal i Brasilien. Resan erbjuder mycket mer än jaguarer. Det är en fantastik resa med enorma naturupplevelser. Pantanals natur är både intressant och omväxlande. I det öppna landskapet är det under torrperioden lätt att se djur t.ex tapir, utter, blå papegoja och kajman. Följ med till Pantanal där vi bor på tre olika platser inne i Pantanal med målsättningen att få se jaguar i vilt tillstånd.

Resfakta
Dag 1 Efter anslutning från Sverige så flyger vi med Tap på kvällen till Lissabon. Övernattning i Lissabon.
Dag 2 På morgonen fortsätter vi till Brasilien. Byte i Brasilia och vidare inrikes till Cuiaba där vi bor nära flygplatsen på Hotel Cerrados Park.
Dag 3 Efter frukost åker vi till Pantanal där vi fortsätter på vägen Transpantaneira. Vi bor tre nätter på Piuval Lodge. På eftermiddagen en vandringstur och på kvällen gör vi en nattsafari.
Dag 4 Härlig dag i Pantanal med vandring, hästar och biltransporter. På förmiddagen en ridtur (annan utflykt om man inte vill rida) och på eftermiddagen en båttur på sjön med möjlighet att fiska piraya och vi avslutar med att se solnedgången.
Dag 5 Soluppgångstur för att se hur naturen vaknar till liv. Efter frukost fotosafari och på eftermiddagen utflykt i ett annat ekosystem.
Dag 6 Idag fortsätter vi längs Transpantaneira med många fotostopp. Vi bor tre nätter på Jaguar Lodge Hotel.
Dag 7 Hela dagen ägnas åt att leta efter jaguarer och andra djur. På förmiddagen utflykt i närheten av lodgen och efter lunch åker vi en timmes resa till Campo Jofre där vi åker båt för att försöka se jaguar. Vi hoppas även få se anakondor, jätteuttrar och tapirer. Samt massor av fåglar och apor. Vi avlsutar dagen med att se den vackra solnedgången över våtlandskapet.
Dag 8 Vi fortsätter jaguarsafarin. På förmiddagen utflykt kring lodgen och på eftermiddagen åker vi till Porto Jofre och letar jaguar på floderna Cuiaba och Piquiri. Kvällsutflykt i det djurrika området.
Dag 9 Idag åker vi halvvägs tillbaka på Transpantaneira till en annan typ av natur vid floden Rio Claro. Vi gör en rekogniseringstur på eftermiddagen i området. På kvällen en ny spännande nattsafari för att uppleva djurlivet efter mörkrets inbrott. Förhoppningsvis kommer vi få se rävar, oceloter och många andra djur och vi kommer definitivt att få se en stor mängd kajmanögon som lyser i mörkret. Vi bor två nätter på Pousada Rio Claro.
Dag 10 Soluppgångstur, där vi får se det rika fågellivet vakna till liv och flyga iväg för dagen. Efter frukost en tyst båtfärd i vacker natur genom varierande miljöområden med stor chans att få se jätteutter. Efter lunch ridtur i ett område med tät skog där det ibland kan ses tapir. På kvällen ny nattsafari och denna gång i ett område med chans att få se myrslok, ocelot och kanske även jaguar om vi har tur.
Dag 11 Förmiddagstur till häst för de som önskar eller med båt. Efter lunch åker vi tillbaka på Transpantaneria med många fotostopp till Pocone och sedan vidare till Cuiaba. Vi bor på Hotel Cerrados Park.
Dag 12 Tidig avresa via Brasilia till Lissabon.
Dag 13 Efter byte ankomst till Sverige på kvällen.

Pris: 46.900 kr
Enkelrumstillägg: 6.900 kr
I priset ingår: Flyg t.o.r till Brasilien med Latam eller TAP. Anslutning från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Svensk färdledning i Brasilien, utflykter enligt program ovan, helpension under vistelsen i Pantanal, samtliga transfers ingår.

Det är möjligt att förlänga resan mot kostnad med några avkopplande och härliga dagar i Rio de Janeiro. Kontakta Sydamerikaexperten för mer information och prisuppgifter.