Costa Rica, Panama, Nicaragua

Costa Rica med Panama och Nicaragua 

Resdatum:
24 januari - 8 februari 2018 Fullbokad
19 november - 4december 2018

Följ med på en fantastisk upplevelseresa i Centralamerika med natursköna Costa Rica, Panama och Nicaragua.
Vi besöker Panama City och kanalen, den karibiska kusten, regnskogsliknande Tortuguero, höglandet med vulkaner, den koloniala pärlan Granada i Nicaragua och avslutar med Stilla Havskusten i Costa Rica.

Resfakta:
Dag 1 Avresa från Sverige på morgonen. Vi flyger med KLM via Amsterdam till Panamas huvudstad Panama City dit vi kommer på eftermiddagen lokal tid. Vi bor två nätter på Hotel Hampton.
Dag 2 Stadsrundtur i Panama City med de mysiga äldre delarna av staden samt Panamakanalen och slussen vid Miraflores Locks.
Dag 3 Vi flyger inrikesflyg till Bocas del Toro i nordöstra Panama och fortsätter direkt över gränsen till Costa Ricas karibiska kust. Vi bor två nätter på Casa de las Flores i Cahuita.
Dag 4 Vi passar på att besöka den vackra nationalparken i Cahuita plus att reseledaren ger förslag på extra aktiviteter som t.ex. besök i Bri Bri indianreservat eller se ett räddningscentrum för sengångare.
Dag 5 Vi åker på morgonen till Caño Blanco och därifrån fortsätter vi med båt i ca 1,5 timme till naturparadiset Tortuguero nationalpark. Här lägger flera arter av havssköldpaddor ägg. Vi bor två nätter på Pachira lodge. Helpension.
Dag 6 Utflykt innan frukost med båt på kanalen. Därefter gör vi en vandring i regnskogen och på eftermiddagen ny båtutflykt längs kanalerna. Helpension.
Dag 7 Efter frukost lämnar vi Tortuguero och fortsätter med buss till La Fortuna. Den stora sevärdheten här är vulkanen Arenal och områdets varma källor. Vi bor på Hotel Arenal Paraiso.
Dag 8 Vi åker till grannlandet Nicaragua och den koloniala staden Granada vid Nicaraguasjöns strand vid foten av vulkanen Mombacho. Vi bor tre nätter på Hotel Colonial.
Dag 9 Vi kommer idag göra en stadsrundtur till fots i den pittoreska staden Granadas koloniala centrum och fortsätter sedan med hästskjuts till Nicaraguasjön och båt runt sjöns skärgård. Eftermiddagen på egen hand.
Dag 10 Idag åker vi först till huvudstaden Managua och gör en stadsrundtur innan vi fortsätter till kulturstaden Masaya med sin intressanta indianmarknad samt Masayas vulkan och nationalpark.
Dag 11 Vi åker söderut igen till Playa Samara som ligger i den nordvästra delen av Costa Rica. Playa Samara är känt för sin härliga strand och havssköldpaddor som lägger ägg på stranden. Vi bor tre nätter på Hotel Sol Samara.
Dag 12 På förmiddagen båtutflykt där vi kommer att få se ett stort antal fåglar och djur. På kvällen åker vi till den strand där det senast rapporterats förekomst och finns chans att se någon av fyra arter havssköldpaddor lägga ägg. Vi hoppas här få se dem komma upp på stranden för att lägga sina ägg.
Dag 13 Dagen fri för egna aktiviteter och utflykter eller varför inte passa på att njuta på stranden.
Dag 14 Dagen fri för egna aktiviteter och utflykter eller varför inte passa på att njuta på stranden.
Dag 15 Efter frukost åker vi de 25 milen till flygplatsen i San José för att påbörja resan hem till Europa igen.
Dag 16 På förmiddagen byte i Paris/Amsterdam och vi anländer till Sverige sent på eftermiddagen.

Pris:35.950 kr.
Enkelrumstillägg: 7.400 kr

I priset ingår: Flyg t/r till Costa Rica med KLM/Air France via Amsterdam och Panama City. Anslutning från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Svensk färdledning, utflykter och måltider enligt program ovan. Frukost samtliga dagar. Helpension under vistelsen i Tortuguero. Boende med del i dubbelrum. Samtliga flygresor, flygskatter och transfers ingår. Lokal utreseskatt på f.n. 26 USD betalas på flygplatsen i samband med hemresa.

Möjlighet finns att förlänga resan. Fyra nätter Hotel Sol Samara i Playa Samara kostar 3000 kr inklusive transfers. Frukost ingår. Enkelrumstillägg 2400 kr. Detta måste meddelas i samband med bokning.

Observera att gränsövergångar i Centralamerika ibland kan ta lite tid. Observera också att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför Sydamerikaexpertens kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.

 

Vill Ni veta hur trevliga vår rundresor är så läs dikten skriven av Ingegerd Björklund Lammhult avseende vår resa i februari 2017:
Vi var en brokig skara
som till Sydamerika skulle fara
från Sollentuna i norra delen av landet
till Kristianstad har vi knutit bandet.
I Panama en båt genom kanalen gick
på det vi alla titta fick.
Costa Rica bjöd på ett djurliv så rikt
de hade där i skogen sitt liv vigt.
Korallormen så liten och färggrann den var
tänk vilket otäckt gift den har.
Apor i olika sorter där fanns
de kunde hänga i träden i sin svans.
Fåglar både stora och små
det fanns att titta på.
Leguanen kunde i träden fara runt
men kajmanen var i vattnet, även grunt.
Under stjärnhimlen såg vi havssköldpaddan gå
på stranden de gick för att lägga sina små.
I Nicaragua var fattigdomen svår
det fanns de som körde med oxar även detta år.
Vi fick en verksam vulkan där se
jag såg där nere att det glödde mé.
Mycket tålamod lastbilschaufförerna har
vid gränsen kan det ta flera dar.
God mat har vi fått och varmt det varit
ja, vi har inte illa farit.
Denna resa har gett fina minne
att bevara i sitt sinne.
Vår guide Lars har varit vår trygga famn
som har gjort så att allt har gått i hamn.
En resa med tre så olika länder
går bra när det med Sydamerikaexperten händer.
Skrivet av Ingegerd Björklund Lammhult  som läste upp dikten på den trevliga avslutningsmiddagen på stranden i Playa Samara. Ingegerd reste tillsammans med tio deltagare på resan till Panama - Nicaragua och Costa Rica i februari 2017