Chile, Argentina & Brasilien

Chile, Argentina och Brasilien

Resdatum:
1 mars - 15 mars 2018
18 oktober - 1 november 2018

Följ med på en härlig rundresa till de södra delarna av Sydamerika där vi besöker tre länder. Resan är mycket innehållsrik med besök i de båda huvudstäderna Santiago och Buenos Aires. Vi gör en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza samt ser de mäktiga Iguassufallen. I Chile väljer vi att bo i Viña del Mar vid kusten istället för i Santiago. Vi kommer även att göra det mycket uppskattade besöket på Samborombon och besöka estancian där Evert Taube skrev många av sina sånger.

Dag 1 Sverige - Santiago
Vi flyger på kvällen från Sverige med anslutningar från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.

Dag 2 Viña del Mar
Ankomst till Santiago på morgonen och vi åker vidare till kusten och och Viña del Mar. Eftermiddagen är fri för att ta igen sig efter flygresan eller varför inte vandra runt lite och börja upptäcka Viña del Mar. Viña del Mar är en av de populäraste semesterorterna i landet. För ca 100 år sedan var det en stor vingård som ägdes av en av Chiles mest framstående familjer. Idag är det en elegant sommarstad med fina hotell och mängder av vackra trädgårdar. Det är inte för inte som Viña del Mar kallas för "The Garden City". På kvällen möts vi över en välkomstdrink på en trevlig restaurang. Vi bor tre nätter på Hotel Ankara. 

Dag 3 Valparaiso
På förmiddagen intressant stadsrundtur i Valparaíso som är med på Unescos världsarvslista. Den övre delen består av 40 kullar och är mycket vacker med färgglada trähus och vindlande gator. Här fungerar fortfarande ascensores, bergbanor, som en länk mellan den övre och nedre delen av staden. På eftermiddagen möjligt att på egen hand utforska Viña del Mar och ta ett dopp i Stilla Havet. Lunch ingår.

Dag 4 Viña del Mar
Vi åker på en utflykt till nationalskalden Pablo Nerudas märkliga hem Casa Isla Negra som ligger vid kusten i Isla Negra. Huset är idag ett museum och är underbart vackert beläget. Pablo Neruda som var författare, poet och politiker fick 1971 nobelpriset i litteratur. Därefter äter vi lunch på en traditionell restaurang. På eftermiddagen vingårdsbesök på en av de berömda chilenska vingårdar i Casablancadalen. Lunch ingår.

Dag 5 Santiago
Vi åker till huvudstaden Santiago där vi gör en stadsrundtur och får bland annat se kyrkor och koloniala byggnader samt det berömda presidentpalatset där kuppen mot Allende ägde rum 1973. Lunch ingår.
Vi bor i det trevliga området Providencia på Hotel Torremayor Providencia.

Dag 6 Anderna
Idag lämnar vi Santiago och Chile för att ta oss till Argentina. Vi åker en oförglömlig och mycket vacker resa österut med buss genom Anderna till Mendoza. Naturen är mycket omväxlande. Vi börjar med att åka genom ökenartad stäpp som då och då varvas med välmående jordbruksbygd. Vi åker uppför Anderna och strax innan gränsen till Argentina når vi Portillo som är en känd skidort. Nu är vi cirka 3 000 meter över havet. Efter ett tag kan vi se Aconcagua med sin vita topp. Det är Amerikas högsta topp med sina 6 960 meter över havet. Vi följer Mendozafloden och anländer till staden efter en dagstur med fantastiska vyer.
Vi bor på Hotel Aconcagua.

Dag 7 Mendoza
Mendoza är känt för sina goda viner och att vara där utan att besöka en vingård är omöjligt. Mendoza är idealiskt för odling av druvor, framför allt är där ett gynnsamt klimat samt en god jordmån. Men man har också satsat på avancerad teknologi samt konstbevattning. Detta har medfört att Mendoza idag har mycket gott rykte om sig som vinproducent. Idag gör vi en utflykt till Mendozas vindistrikt där vi besöker en vingård och äter lunch på vingården Bodega Ruca Malen. Lunch ingår. 

Dag 8 Buenos Aires
Efter frukost tar vi oss till flygplatsen för att flyga till Buenos Aires. Vid ankomst har vi transfer till vårt hotell. Eftermiddagen är sedan fri för egen tid. Vi bor centralt vid obelisken nära till gågator, shopping och sevärdheter.
Vi bor på Hotel Bristol.

Dag 9 Buenos Aires
På förmiddagen gör vi en stadsrundtur i Buenos Aires. Vi åker bland annat på Avenida 9 Julio som förmodligen är världens bredaste gata med 20 filer. Vi får se vackra koloniala byggnader, vissa av dem palatsliknande som till exempel regeringsbyggnaden Casa Rosada. Stadsdelen La Boca är mycket trevlig med alla sina färgglada hus och den gamla hamnen är värt ett besök. Givetvis besöker vi den märkliga kyrkogården i La Recoleta med Evita Perons grav. Eftermiddagen på egen hand.

Dag 10 Buenos Aires
Dagen är fri för egna utflykter som till exempel Uruguay eller Tigerdeltat eller varför inte ta taxi till La Boca och njuta av tangon och folklivet. För fotbollsintresserad rekommenderas ett besök på Boca Juniors museum och arena i blågula färger. Vi möts igen på kvällen för att njuta av en tangoshow.
Middag ingår.

Dag 11 Pampas
Efter frukost åker vi ut på den vidsträckta slätten Pampas för en dag i Evert Taubes anda och fotspår. Vi besöker Samborombon och estancian där Evert i sin ungdom tillbringade mycket tid och vi kanske även träffar Carmencitas barnbarns barn. Vi bjuds på en familjär argentinsk barbequelunch och träffar gauchos - den argentinske cowboyen. Lunch ingår.

Dag 12 Iguassufallen
På förmiddagen blir vi körda till flygplatsen för att flyga till Iguassufallen. Dessa mäktiga vattenfall består av 275 olika fall och delas av Argentina och Brasilien. Det största fallet, Garganta del Diablo, är på över 80 meter. På eftermiddagen besöker vi fallen från den argentinska sidan där man har chans att komma dem riktigt nära. Efter att vi sett fallen åker vi till vårt hotell som ligger på den brasilianska sidan. Lunch ingår.  Hotel Bristol Carima.

Dag 13 Iguassufallen
Efter frukost skall vi idag besöka fallen från den brasilianska sidan. Här ser vi fallen från en annan vinkel och får en helhetssyn av dem. Eftermiddagen på egen hand. Möjlighet till extra utflykter såsom fågelparken, Paraguay, Itaipu vattenkraftverk eller sydamerikansk musikshow. Lunch ingår.

Dag 14 Foz do Iguacu
Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen börjar resan hem igen. PLanet går via Sao Paulo eller Rio de Janeiro och sedan vidare till Paris, Amsterdam, London eller Frankfurt.

Dag 15 Sverige
Byte i Paris, Amsterdam, London eller Frankfurt och sedan vidare hem till Sverige.

Pris: 42 875 kr
Enkelrumstillägg: 7 200 kr

I priset ingår:
Flyg t/r till Sydamerika med Air France/KLM eller TAM. Anslutning från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
Inrikesflyg i Argentina och Brasilien.
Svensk färdledning i Sydamerika.
Utflykter och transporter enligt program ovan.
Frukost samtliga dagar. Sju luncher och en middag ingår.
Välkomstdrink ingår.
Boende med del i dubbelrum.
Samtliga flygskatter ingår.

Tilläggsarrangemang Rio de Janeiro:
Resan går att förlänga på egen hand med fyra nätter i Rio de Janeiro på Hotel Astoria Palace.
Pris 6 100 kr med boende i dubbelrum. Rum med havsutsikt mot extrakostnad 1 600 kr.
Transfers ingår. Enkelrumstillägg 4 400 kr.

Tilläggsarrangemang Påskön:
Resan går att inleda med ett spännande och intressant besök på Påskön.
Först en natt i Santiago och sedan tre nätter på Påskön med utflykter.
Pris 14 900 kr med boende i dubbelrum. Transfers ingår.

Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför Sydamerikaexpertens kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.